Tillfälligt avBROTT!!

bruten_fot_gipsad

JA!!! Jag är en olyckskorp o brukar dra på mig de mest konstiga, knasiga åkommor man kan tänka sig.
Folk i min omgivning brukar säga; 
-”Nääe, nu igen!?!”
-”Vilken otur du ska ha jämt då??!”
-”Vad har du nu gjort då??!”
-”Men herregud!!
-”Va de inte handen sist??!”

Osv osv…

Jodå, jag kan jag! 😉

I onsdagskväll i förra veckan runt 21 gick jag till badrummet, barfota, plant golv, inga mattor och lyckades vricka till utsidan av högerfoten precis utanför Max dörr. Jag märkte inte själv att jag vrickade mig för allt gick på nån sekund och det small till i foten! Verkligen SMALL TILL!
Nicke satt i fåtöljen vid TV:n i rummet intill o frågade; ”Vad va de som small???!”

– MIN FOT!!! sa jag…

Haltade in i badrummet o gick sen o la mig. Gjorde lite ont men tänkte att jag nog bara stukat den lite, är nog borta imorgon!

När jag vaknar torsdag morgon och ska gå ur sängen för att väcka barnen o fixa frukost mm tänker jag inte alls på foten o kliver upp som vanligt men säckar nästan ihop av smärta när jag ställde mig med fötterna på golvet. Satte mig ner i sängen igen o tittade på foten. Syntes inget märkvärdigt så jag försöker igen men den smärta när jag står på foten får de nästan att svartna för ögonen…. Hur ska de här gå???

Reser mig på nytt o försöker hitta ett läge så jag kan ta mig fram lite snett lutande på halva hälen med högerfoten… Får stötta mig på väggar o möbler och smärtan liksom sticker/ilar genom hela foten! (Måste slitit av nåt ledband eller en sena eller nåt)

Får iväg barnen till skolan o börjar googla ”fot +ledband”….
Avslitet ledband får ofta läka av sig själv läser jag. Mhh… Jaha, dåså!
Skönt tänker jag då behöver jag ju inte åka till vårdcentralen… Dagen gick o jag tänkte att de blir bättre o bättre o inbillade mig att om de dunkar i foten nu så håller den ju på att läka…

Härdade ut till eftermiddan då jag kände att ”Nääe, det är något riktigt fel!!”… Först då ringer jag Sjukvårdsupplysningen o vill mest veta hur länge jag kan avvakta. De kunde jag inte göra alls tyckte dom. Avvakta alltså, så mamma fick komma och hämta mig o sen iväg till vårdcentralen i Borgholm.

Tar mig ingenstans till fots så de blev att sätta sig i rullstol o bli körd genom korridorer för att invänta läkaren.

Efter väldigt omilt klämmande, böjande och konstaterande blev det remiss till röntgen i Kalmar. Så typiskt mig, tänkte jag…

Väl där fick vi komma in direkt men jag hann notera att klockan var efter stängning på ortopedmottagningen ifall det nu skulle bli gips. Akutens klumpiga kalkgips har jag varit med om förr och det är inget jag uppskattar direkt… Men så blev det.

röntgen_fot_bruten

Några minuter efter röntgen… Svullen fot och tårna pekar som prinskorvar… 

Efter att röntgenplåtarna var lästa fick jag beskedet att förmodligen ett ledband gått av och även slagit av benbitar i foten. Mellanbenet på sidan under ”lilltå-benet” var av. Så jag blev skickad ner till akuten för gipsning o vidare utlåtande… *dubbelsuck och dubbel-typiskt-mig-suck* 

Jag har aldrig gillat akuten o inte dess personal heller men nu hade jag inget val o framför mig väntade klumpgips, kryckor och tre värktabletter med mig hem. Roligt, roligt! Så här är vi nu idag.

Helgen har snart passerat och jag har haft så satans ont på ren svenska så jag har inte orkat mer än vilat, haft benet i högläge, sovit och gått på toaletten i princip. Hoppa på kryckor har jag lärt mig och fått skavsår i händerna med…

Imorgon är det JAG som ska in på ortopeden illa kvickt o bli av med detta gips och få ett bättre, lättare plastgips av proffsig personal! Jag känner dom flesta därinne efter alla år nu. Min favorit-gips-sköterska måste bli himla glad att se mig igen! 😛 Haha!

Återkommer imorgon em/kväll om orken finns, nu vet ni vad jag pysslar med i alla fall. Lovar er dock dyrt o heligt att recept ligger på lut så de kommer inom kort så fort jag hittat en lämplig pall att peta in under skrivbordet som jag kan lägga upp benet på! 😉 3 månader i detta läge är inget jag ser fram emot men de ska väl gå de me, som allt annat en olyckskorp har omkring sig.

Hoppas att ni ”hoppar” med mig på kryckorna och kan peppa mig till köket och och lite ny inspiration! Puss på er alla. ❤️ ❤️ ❤️

 1. Åh, vad jobbigt! Hoppas det blir bättre snart!
  Känner igen mig själv där dock, brukar dock inte bryta/stuka ben eller liknande, däremot såna där små grejer som att lyckas skära mig på olika saker. Sambon brukar komma med samma kommentarer – ”nää, vad har du nu gjort?”. Alltifrån osthyvlar till konservburkar till gud vet vad, så mina fingrar/händer har fått ta en del stryk…

 2. Din stackare! Hoppas gipsbytet gör susen så du slipper ha ont och att det sedan läker fort. Du måste ha hög smärttröskel, det lät ont det du varit med om menar jag. En annan (jag!) hade nog legat vrålande på golvet om det hänt mig. 😉 Hoppas du blir ordentligt ompysslad nu så du kan må så gott du kan trots smärtan. Kram.

 3. Stackars dig! Hoppas det blev bättre med nya gipset och att foten läker snabbt och som den ska så du blir bra igen.
  Jag har gått och blivit en sån där vegan (mer av hälsoskäl än för djuren), men jag ville ändå kika in här och se om jag kunde få någon inspiration, något gott recept som jag kunde trixa till och få veganskt.
  Din blogg är så himla fin och jag har under 4 års tid kikat in lite då och då och fått lite inspiration och även hittat tillbaka till glädjen för matlagning.

  Stor krya- på- dig- kram!

 4. Tråkigt att se att du gjort dej illa hoppas att du blir fort. Från en som gått på kryckor väldigt länge (6 månader för att vara exakt) så vill jag tipsa om en en sak som heter tigergrepp, det är en grej du fäster på handtagen på kryckorna så att du slipper att få skavsår. Dom är otroligt bra, finns att köpa på sjukhuset och kostar runt 50 lappen.

  Krya på dej och stort tack för all mat inspiration du ger 🙂

 5. Stackars dig vilken otur,jobbigt att gå på kryckor också. Men du kanske ska be dem göra en bentäthetsmätning om du bryter dig så lätt.
  Ta det nu lugnt och vila så hoppas jag du blir lite extra ompysslad.

 6. Men usch då! Jag trillade och stukade foten för några veckor sedan, men inte hade jag sådan otur som du. Hoppas att du repar dig snart. Glöm inte att njuta av att ta det lite lugnt under tiden 🙂 Kram!

 7. Men, tydligen så ska jag inte göra uppehåll att läsa din blogg! Sist jag gjorde ett uppehåll ( utlandsresa ) så när jag kom hem hade du brutit handen och nu ( semester, data förbud ) så är det detta! Aj, aj, aj – hoppas allt gick bra hos ortopeden idag och att du inte har så förskräcklig ont <3

 8. Hoppas att det för en gångs skull inte tar så lång tid som läkarna tror! Joline är ju jättebra på det mesta i köket och hon hjälper dig säkert gärna de första dagarna. Stressa inte, dina inlägg är värda att vänta på ♥

 9. Aj då, det låter som något jag kan göra, det har ju hänt att jag också funderat på att skaffa V.I.P-kort till Akutavdelningar, alla i 08-området. Lyckas eller kanske borde säga misslyckas ofta.

 10. Aj, aj, aj, tycker verkligen synd om dig! Ta det litet lugnt och sköt om dig. Vad gäller recepten så kan vi reprisera av det du gjort tidigare. KRYA PÅ DIG!!!

 11. Vad jobbigt! Min man fick efter många benbrott göra en bentäthetsmätning. Det visade sig att han har benskörhet. Efter att ha börjat äta kalktabletter har han nu fått vara gipsfri i snart tre år. Sann lycka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..