Fiskgratäng med torsk och räkost

fiskgratäng_räkost_recept
Som den fiskälskare jag _inte_ är så är dessa fiskgratänger med mjukost, i det här fallet räkost det godaste i fiskväg jag vet. En favorit hos barnen också. Mild, krämig och precis så len och god fisksmak att jag vågar säga att ni måste prova om ni inte gjort det tidigare, även om ni inte gillar fisk. 😉

Rätten är enkel, bara ner med fisk i en form, vispa ihop räkost med creme fraiche och grädde. Krydda och skjuts in i ugnen medan potatis eller ris kokar på spisen. Det kan inte bli bättre!

Har varit lite sen med mina uppdateringar nu, mycket på jobbet och kontoret som tar extra tid och så lägger vi till en omgång förkylning till på de så nu ska jag snörvla ut i köket o se vad vi kan hitta på för middagsmat ikväll. Imorgon ska ni få ett gott recept på en härlig biffgryta jag gjorde på kontoret igår. 😛 So long så länge!

Det här behöver du : 
800 gram torsk (2 frysta torskblock)
Salt och peppar
200 gram räkost med rödlök
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk pressad citron
1 msk fiskfond el. hummerfond

GÖR SÅHÄR : 
Tina fisken om den är fryst. Smörj en ugnsfast form. Dela fisken i bitar. Salta och peppra. Rör ihop resten av ingredienserna och slå över fisken. Tillaga i ugn 175 grader ca 25-30 min. Servera med kokt potatis, broccoli, tomat och ev. citron.

räkost_fisk_fiskgratäng
Jag använde räkost med rödlök denna gång, lite mer sting i den – riktigt god!

torsk_fiskgratäng_räkost
2 torskblock (tinade), salt och peppar och sen på med såsen.

fiskgratäng_torskblock_räkost
Skjuts in i ugnen 25-30 min i 175 grader.

fiskgratäng_räkost_räkostsås
Servera med kokt potatis, broccoli, tomat och extra citron.

fiskgratäng_räkost_torsk

 1. Jag gör nästan likadant fast jag tar laxfile och spritsar mos runt om i en form….har skagenost istället för räkost. Supergod fiskgratäng.

 2. Är SVÅR på fiskgratäng. Åt det senast nu i veckan och det var gudomligt gott. För första gången använde vi sån där tilapia-filé eller vad den heter (extrapris på COOP). Blev riktigt bra, men man får passa så att den inte blir överlagad.

 3. Tycker att ni alla ska läsa Olof Röhlanders blogg på http://www.upphopp.se Olof är mental tränare, föreläsare och enligt mig Sveriges bästa talare. Så klicka in för inspiration i vardagen och ett tillskott av mental styrka!

 4. Vi är ju fiskälskare och fiskätare av stora mått, minst två gånger i veckan – gärna fler – står det fisk på menyn i vårt kök:) Fiskgratäng är fantastiskt gott, men med räkost eller annan mjukost har vi aldrig provat. Låter smidigt och lättlagat så det kan vi absolut få för oss att testa!

  Krya på dej och ha en fin helg,
  kramar

 5. Serverade min hyfsat kräsna man och min mycket kräsna 4,5-åring detta i kväll och snacka om att det gick hem! Sonen bad till och med om att få mer mat, och det brukar i princip ALDRIG hända! Så tummen upp!

 6. Tack för ett supergott och enkelt fiskrecept! Sambon missade det men jag och barnen slevade i oss – minstingen glömde tom bort att undvika den kokta potatisen…! Den här rätten kommer bli en favorit hos oss! MUMS!

 7. Har precis hittat hit till din kryddburk och provade laga denna fiskgratäng. Den har allt. Lätt att göra, snabb och uppskattad av alla i familjen 🙂 Tack!. Jag har även provat på dina Vaniljbullar , även där en succe.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..