Släng-ihop-bröd bakat på kallpressad rapsolja

nybakat_bröd
Det ultimata brödet att svänga ihop till len soppa eller varför inte till helgfrukost. Enkla ingredienser, inget knådande och vansinnigt gott! 😛 Brödet har jag bakat med 1 dl kallpressad rapsolja, det ger den härliga gula färgen och rejält med smak till brödet.

Det här behöver du : 
1 pkt jäst (50 gram)
4 dl ljummet vatten
3 msk flytande honung
1 dl kallpressad rapsolja (jag brukar använda ICA´s, Zeta eller Kung markatta)
ca 10-12 dl vetemjöl
1 msk flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna. Var försiktig med mjölet, måttet är lite svävande då jag alltid gör på en höft men ca 10-12 dl. Degen ska vara smidig och lös, absolut inte hård och kompakt. Arbeta degen med maskin eller degkrokar ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 min. Ta upp degen på rikligt mjölat bakbord och vrid den några varv med mjölade händeroch lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa ca 40 min. Värm ugnen till 175 grader och grädda därefter ca 45-50 min eller tills brödet fått en gyllenbrun skorpa.

enkelt_bröd_soppbröd_soppa
Soppbröd är ett måste! 😉

tomatsoppa_pasta_tunna_spagetti
Ät och njut!

LOADING..