Fredagsgott med varm baguette, fylld med salami och brieost

fredagsmys_tips_salami_brie_varma_mackor
Har ni testat att göra en stor, lång varm macka av baguette? Fylld med salami, massor av rödlök och brieost? Om inte gör de! 😛

Det blir så hejdundrande gott och enkelt att skära upp en bit till var och en. Varm brie är något av det godaste som finns, särskilt tillsammans med pepparsalami och krispig rödlök. Jag vet inte om jag lagt upp något liknande men det HÄR receptet är också gott om man hellre vill ha ost och skinka, fast då har jag knäckt i ett ägg också som fått gräddas med. För att inte tala om detta stora bröd, fyllt med ost som läckert förrätt eller till drinken. 😉

4 port
Det här behöver du :

1 baguette
150 gram brieost
1 hg salami
1 stor rödlök
Riven goudaost
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Dela baguetten längs med och vik ut den. Lägg ett lager med brieost. Salami och rödlök över. Nyp ihop den och strö över riven ost. Slå in i ett paket av fuktat bakplåtspapper. Jag knycklar ihop pappret och sköljer den under kranen innan jag slår in hela baguetten, då håller sig ytan krispig och spröd utan att bli stenhård. In i ugnen 200 grader ca 20 min. Ta ut, skär upp och servera!

salami_brieost_baguette
Vik ut hela baguetten och fyll med massa gott!

fredagsmat_varm_baguette_salami_brie
Vik ihop och strö över riven ost. Slå in den i fuktat bakplåtspapper och in i ugnen ca 20 min, 200 grader.

varm_baguette_salami_brie
Gratinerad, varm baguette med härlig fyllning!

  1. Det lät ju galet gott!!!! Måste verkligen testas! Har du provat salami och brieostpaj? om inte gör det! recept finns i min blogg.

    Kram och tack för en inspirerande och renodlad matblogg, finns inte så många bra av den varan, men din hör till undantaget.

  2. Riktigt riktigt gott. Fick tummen upp från hela familjen. Jag slängde på några tomater och varvade på med lite fin skinka. Till nästa gång beordrade barnen att jag ska testa med lite champinjoner. Borde gå att variera i all oändlighet.

    Frågan är dock om valet av dag var så bra med tanke på att jag nu ska köra ett spinningpass. Förmodligen inte men det struntar jag i nu 🙂

    Fortsätt med ditt goda arbete!

  3. Jag hade tänkt göra din broccolipaj med brieost och pepparsalami på lördag, den ser ju otroligt god ut. Hade redan köpt hem brie och pepparsalami och sambon säger att han varken vill ha paj eller broccoli om han får välja, blir såklart lite besviken men man vill ju att maten ska passa hela familjen. Travar bort till datorn, surfar in på kryddburken och söker med hjälp av sökrutan reda på vad mer hon gör med brie, och fram poppar det här receptet, perfekt! ser ljuvligt ut och passar ju underbart bra till lördagsmyset (jodå, lördagsmys funkar lika fint som fredagsmys men helst bägge såklart). Innan jag hittade den här bloggen hade jag problem att komma på vad jag skulle laga till middag för att inspirationen var slut, nu är det tvärtom, här finns så mycket gott att välja på och inspiration finns det till tusen. Hädanefter surfar jag in här när jag ska planera veckans mat. Och jag ska försöka sluta skriva så långa kommentarer, jag lovar! 🙂 Kram!

  4. Har precis avnjutit dessa baguetter, mums mums säger jag bara! Perfekt fredagsmat när man vill tillbringa mer tid på myset och mumset än på disk och förberedelser.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..