Pasta rigatoni med entrecote i krämig sås

pasta_rigatoni_pastasås_sås_entrecote
Fredag, fredag å äntligen fredag!
En dag närmare onsdag….. För att vara exakt; 109 timmar kvar innan jag sätter mig i bilen på väg på mot västkusten o stora D… 😛

Ska försöka samla tankarna o skriva nåt vettigt men det är svårt med huvudet fullt  av funderingar och förväntningar. En god middag har jag i alla fall att bjuda på, en härligt krämig pasta efter en lång vecka. Så in i nordens god och även enkel att tillaga.

Jag gör som köket ”Mårtenssons” och bjuder på rejäl fredagspasta, det är så det ska va! 😉

Här har jag använt mig av 2 skivor entrecote i pastasåsen då jag tycker att ryggbiff eller lövbiff lätt blir så segt. Blir inte klok på lövbiffen som säljs här, jag hittar aldrig nån som är MÖR utan kräver timslång tillagning. Rena skosulor allting. Inte ens den enklaste lövbiff brynt hastigt på hög värme blir mör… Segt, segt, segt, så nu har jag tröttnat på det. I alla fall om man vill laga man under en timme. Entrecote funkar kanon och ger dessutom mer köttsmak tack vare det insprängda fettet.

4 port
Det här behöver du :
4 port kokt barilla rigatoni
2 skivor entrecote
1 gul lök
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk grönsaksfond
1 msk oxfond
ca 8 dl vatten
2 dl grädde
Salt & peppar
Persilja

GÖR SÅHÄR :
Skiva lök, finhacka vitlök och fräs på i het panna med smör eller olja. Strimla entrecote i mindre skivor. Lägg ner i pannan när löken blivit mjuk och genomskinlig. Låt köttet få ta färg och tillsätt därefter fond och vatten så det precis täcker köttet. Låt bräsera på medelvärme utan lock ca 40-50 min. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort. När köttet är mör och går att dela lätt sänk värmen och slå i grädden som får puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vänd sedan ner pasta i stekpannan och späd ev. med lite av pastavattnet som även reder såsen tack vare stärkelsen från pastan. Strö över finhackad persilja och servera.

entrecote_sås_pastasås_mrämig
Lök och strimlor av entrecote bryns i pannan.

pastasås_sås_pasta_entrecote
Gräddens tillsätts då köttet fått bräsera sig mört.

pasta_entrecote_pastasås
Vänd i pastan och strö över persilja.

pasta_entrecote
Smaklig fredagspasta alla fina vänner! 😛

 

LOADING..