Det fullkomligt kryllar av dom!

mammas_körsbärsträd_kalleguta_öland
Turister tänker ni?? JA – Dom också!

Här på Öland är det sååå gemytligt med en fullstockad ö så ni anar inte!

Vi trängs och svettas med varann i mataffären, vi köar och knuffas och ler surt mot den ena som tränger sig före den andra, vi suckar högt och lågt i bilköerna i korsningen, svär över AC:n som inte fungerar i bilen och tackar högre makter när vi äntligen tagit oss från civilisationen och parkerat hemma på gårdsplanen. Turister finns det gott om, men det är inte dom jag menar nu – jag menar KÖRSBÄREN förstås! 😉

Vet inte hur många liter och kilovis jag plockat från mammas träd hittills och ändå är det knappt en bråkdel av vad som finns…. Nu har jag get bort en stor kasse och plockat hem ännu mer till oss själva för rensning – vilket körsbärsår alltså!!

Vad ska jag göra med allt??

Saft gjorde jag förra sommaren i mängder. Sylt har jag gjort i år och soppa, krämer går bort för jag vill få ut ”mer” av dom än att det bara går åt i ett nafs. Pajer och clafoutis gör jag ofta. Nån som har något gott recept på chutney med körsbär, eller salsa? Eller hur jag bäst kärnar ur och kanske fryser in dom?

Ös på med tips allt ni kan för det verkligen kryllar av körsbär här! 

Passade på att ta lite bilder nu idag när jag var under körsbärsträden… Kolla så vackert… 😛

körsbär_entre_hus_öland

kärsbärsträd_körsbär_bigarråer

körsbär_öland_recept_tips

körsbärsträd_öland

kalleguta_bredsättravägen115_körsbärsträd

bredsättravägen115_öland_hus_till_salu

  1. frys in dem och gör nått av dem senare..ditt recept på körsbärssaft är en storfavorit här hemma (tror jag fått pajrecept här ifrån också och den är godast att äta kall!)!! När vi kärnar ur så använder vi oss av ett gem där man böjer ut den stora delen så de blir rak och den lilla böjen i mitten är då perfekt att gröpa ur kärnan med…fast det blir himlans kladdigt ändå 😉

  2. Med en körsbärsurkärnare förstås 😀 ?

    Kompott tycker jag är gott att koka och frysa in, kan man ta fram och baka med sen, ha i morgonsmoothien eller kanske på gröten

  3. Är det sötekörsbär du har? Harnämligen sötekörsbär/ bigarråer men vet inte om man kan göra saft på dem utan de ska va sura körsbär som knappt går att äta men är super till saft mm är de något som någon vet något om för jag gör de då inte 🙂

  4. Vi har TRE st gigantiska träd. Otroligt många bär på dem i år och fåglarna verkar inte intresserade vilket de brukar vara. Vi gör mest saft och sylt av bären. Mest saft då man inte behöver kärna ur dem då ;-)OM vi kärnar ur dem används en liten säkerhetsnål!

  5. Körsbärsmarmelad skulle du kunna göra, såg ett recept i dagarna (hos frissan) där den gjordes med balsamico… och sen minns jag en bild på en mycket fluffig lite tjockare (söt) pannkaka med hela urkärnade körsbär i… den såg jättegod ut!

    Får jag tippsa om en onyttig macka också? Tyska barn tycker om när det först är nutella på smörgåsen, sen philiadelfia och uppe på det just körsbärsmarmelad eller plommonmarmelad… smakat själv har jag – med svenska *smakkörtlar* – aldrig gjort 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..