Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost

fläskfile_smördegsinbakad_smördeg_ädelost
Hoho!!?? de va väldigt va det ekar tomt av kommentarer från er?! Självklart förstår jag att ni har lite annat att stå i, sommartid, semester och allt men kan ni inte visa att ni finns därute lite grann i alla fall? 😉 Saknar ju er här! Kryddburken tar inte semester och jag vet ju att ni är tusentals som läser varje dag så berätta vad ni gör! Är ni lediga? På landet? Jobbar och sliter? Ätit nåt gott i sommar ni vill dela med er av? Vad gör ni, kort och gott?! 😛 Det är faktiskt lite tomt här utan er….

Idag bjuder jag på en festlig klassiker till bjudrätt; smördegsinbakad fläskfilé. Alltid uppskattad och vansinnigt god. Använd din favoritost att fylla den med, eller som här kvibille ädelost, den smälter fint mellan skivorna och blir riktigt krämig.

Det här behöver du :
1 rulle färdig smördeg
500 gram fläskfile
Smör till stekning
Salt & peppar

200 gram ädelost (kvibille gräddädel)
Ägg till pensling
Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Bryn hastigt i het stekpanna med smör på bägge sidorna. Salta och peppra. Rulla ut smördegen och varva kött och ostskivor stående på smördegen. Rulla ihop och nyp till kanterna. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ugn, 200 grader ca 15 min.

inbakad_fläskfile_ädelost
Fläskfile och ädelost varvat på smördegen.

smördegsinbakad_fläskfile
Hoprullad och klar för gräddning. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.

smördeg_smördegsinbakad_fläskfile
Efter ca 15 min i ugnen på 200 grader.

inbakad_fläskfile_smördegsinbakad
Färdig att serveras! Smaklig måltid.

  1. Hej ser så gott ut, är inne på din sida minst en gång om dagen, följer dig både här,på facebook och på instagram. Är lite dålig på att kommentera men jag får mycket inspiration från dig. Ha en härlig sommar och jag ser fram emot fler sommar tips:-)

  2. Gud vad de ser gott ut.
    Får massa tips från dig.
    Själv älskar jag ädelost, men inte resten
    Av familjen. Ngt tips på annan fyllning?

  3. Hej Linda!
    Kryddburken har jag läst med samma intresse från London dom senaste dagarna. 5 dagar utan matlagning, skönt men samtidigt
    roligt att komma hem igen till grytor och grillen.
    Kött och ädelost kan man inte misslyckas med, det här ska jag bjuda familjen på.
    Ha det så skönt i sommar.
    Om en månad ska jag läsa Kryddburken i Rom, du finns med varje dag vart jag än är i världen 🙂

  4. Halloj i sommarvärmen!jag läser varje dag och hittar så många bra recept! Har precis hällt upp min sommarsaft och ställt igång en omgång flädersaft. Skall till Stockholm över weekenden … Aldrig fel med shopping!!ha en bra sommar kram från småland

  5. Hoho! På dig me!! Jodu, nog läser jag å följer dig, både här på fejjan, tyvärr dippar internetuppkopplingen lite här å där när man är ledig, ibland hinner man bara ladda upp sidan. Så därför tryter kommentarerna. Ha nu en underbart skön å härlig sommar. Kram kram

  6. Hej! Läser alla dina inlägg 🙂 En anledn till att kommentarer uteblir tror jag beror på att man numera, till större del, läser bloggar via smartphones. I alla fall har inte jag räknat ut hur jag skriver bloggkommentarer via Bloglovin på min Iphone. Misstänker att man måste ”visa web-versionen” i telefonen eller nåt. Kanske någon annan vet hur det funkar med kommenterar via iphone?
    Sitter man vid datorn är det mycket enklare, att som nu, skriva en kommentar.
    Fläskfilén ovan har jag provat, (du har ett liknande inlägg). Ett riktigt finfint recept! Tack!
    Trevlig sommar!

  7. Hej!
    Var tvungen att bara säga hej 🙂
    Jag följer dig varje dag och brukar vanligtvis inte skriva några inlägg. Ville bara säga att du lagar underbart god mat och jag sparar många av dina recept och testar efterhand.

    Stor kram från mig 🙂

  8. Hej! Alla inlägg läses, men kan erkänna att kommentarerna kan utebli ibland då jag genast vill sätta igång med receptet! I sommar blir det ingen semester alls, jobbar för fullt! ska iväg på några helg-äventyr men mer blir det inte. Hoppas du har en skön sommar! Kram! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..