Grillspett med bearnaisesås på philadelphiaost

grillspett_grillat_mat_middagstips
När man som jag lite har tröttnat på allt vad grillat heter just nu men övriga familjen ändå insisterar på GRILLAT så känns grillspett som ett gott alternativ med smaker av många olika ingredienser. Inte enbart korv med bröd, grillkarré och potatissallad eller hamburgare… Tack å lov! 😉

Dessa grillspett är försedda med tunt skivat fläskkött som legat i marinad, olika kryddkorvar, tomat, röd salladslök och paprika.

I frysen hittade jag en provpåse från Findus med ugnsrostad chilipotatis med lite olika rotfrukter och grönsaker i en blandning – verkligen gott och det passade bra till spetten.

I kastrullen på spisen experimenterade jag fram en bearnaisesås på en bas av smör + vitvinsvinäger + citron + torkad dragon som jag sedan rörde ner en burk philadelphiaost i och kokade upp. Vansinnigt god och färdig på 5 minuter. Philadelphiaosten gör såsen krämig och varken emulsion eller redning behövs för rätt konsistens – prova detta!! 😛

Marinad till ca 700 gram fläskkött (låt ligga ett dygn eller tre) :
2 dl rapsolja
3 msk tomatvinäger
1 msk flytande honung
1 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk malen söt paprikapulver
Salt & peppar

5 st
Grillspett :

400 gram tunna skivor av fläskkött (marinad se ovan)
3 kryddkorvar
3 tomater
2 röd salladslök
1 gul paprika

Bearnaisesås philadelphia :
2 msk smör
1 msk torkad dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 msk pressad citron
1 ask philadelphiaost (200 gram)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smör tillsammans med torkad dragon. När smöret börjar bubbla, tillsätt vinäger och citron. Sänk värmen och rör ner en burk philadelphiaost. Låt koka upp på svag värme nån minut. Smaka av med salt och peppar.

grillspett_grillat
Grillspetten förberedda till ”grillmästaren därute”…. 😉

ugnsrostad_chilipotatis_rotfrukter
Ugnsrostad potatis med rotfrukter, broccoli, lök och chili.

grillspett_grillat_grilla_grillatärgodast
Allt klart, dags att njuta av ännu en grillmiddag…. 😛

LOADING..