Mjukglass på tetra, hiss eller diss!?

mjukglass_arla
Jag har läst en hel del om den här mjukglassen som ska vispas, både bra och dåliga omdömen så jag var tvungen att testa. Jag hittade dom på ICA i förra veckan och köpte en vanilj och en  jordgubb. (Finns choklad också) Vi har hittills bara provat vanilj. Proceduren är ganska enkel; Häll upp i en skål, vispa med elvisp. Ställ i frysen (3 tim), ta ut och vispa den slät med elvisp igen!

Fyll en spritspåse eller skopa upp den med sked. Jag gillar spritspåsar så jag körde den varianten, man får dock vara ruskigt snabb för den smälter fort, speciellt om den ska kramas genom en spritspåse. (Och speciellt om man ska hinna fota innan den rinner iväg) 😛 

Vi garnerade med lite strössel och kulor. Konsistensen är väldigt len och fin precis som mjukglass mitt i sommaren ska vara, bara man vispar noga sista gången.

Smaken är väldigt GRÄDDIG… Extremt gräddig. Är man som jag som föredrar hård och lite isig mjukglass så är detta raka motsatsen. Sen saknade jag vaniljsmaken men överlag en helt okej glass. Inte helt ”diss” blir det, det är trots allt praktiskt med tetra som kan stå i kylen tills man ska använda den, och den smakade inte dåligt. Övriga i familjen tyckte den var supergod! Nästa helg får vi ta och prova jordgubb! 😉

arla_mjukglass

mjukglass_vispa_arla

 1. Ja jag har också läst om denna.
  Men nu när jag såg dina läckra kort måste nog jag också prova någon dag 😉

 2. Provade vanilj och choklad i helgen, hade gjort egna glasstrutar. Choklad var sådär men vanilj fick godkänt. Kanske att jag köper igen, då blir det jordgubbe smaken.

 3. Jag kunde inte heller låta bli att köpa och testa. Köpte choklad och vanilj men bara testat vanilj. Vi körde den i glassmaskinen efter att jag vispat första gången. Funkade fint. Mjukglass SKA spritsas annars blir det inte lika kul. Men jag tyckte den var god. Smälte fort håller jag med om. Hann knappt lägga upp…

 4. Jag har testat jordgubbsvarianten. Den var god, men nåt gjorde jag fel. Det blev inte mjukglass när jag vispade andra gången, den blev bara grynig o otrevlig. Kanske är min elvisp för klen, kanske var den för länge fryst. Jag vet inte. Men jag gillade det inte. Smälte fort gjorde den iaf, o smaken var väl inte så illa. Påminde lite löst om smaken på en sorts glass som fanns när jag var liten. Då var det ett pulver man vispade ihop med mjölk och frös in i glassformar. Den smakade jordgubb, men det hade inget med bäret jordgubb att göra. Har inte varit med om nåt annat som smakade precis så, men den här glassmeten var det närmaste jag kommit. Så hiss för smaken men diss för konsistensen. 🙂

 5. Så spännande ! Jag är ett STORT fan av mjukglass… Blir dock lite orolig när du säger den är väldigt gräddig för jag gillar inte *gräddglass* så mycket.. Men man lär väl testa iaf en gång ! 😀 Om inte annat så älskar hunden mjukglass hehe

 6. Vi testade också i helgen, fanns bara jordgubbssmak i affären så det fick det bli. Håkan tyckte att den var ok, eller som han sa ”Inget jag ställer mej upp och jublar över direkt, men den går ju att äta”. Anki däremot kunde knappast få ner en liten klick av glassen, alldeles för gräddig mjukglass för hennes smak, det blev ju så enormt kletigt och geggigt i munnen… Och precis som du skriver så gäller det att äta snabbt, den smälter oerhört snabbt. Så nej, vi kommer inte att köpa hem fler av dessa, då är det lika gott och faktiskt godare att köpa vanlig glass och röra till mjukglasskonsistens själv.

 7. jag blev besviken på smaken… jag är inget fan av mjukglass egentligen jag vill gärna att glass ska va lite isig… inte för gräddig… å smaken får inte va syntetisk… å där sket det sig för chokladsmaken….
  hade nog för höga förhoppningar….

  vågar mig nog inte på de andra smakerna… bättre å satsa på säkra kort…. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..