Falukorv i ugn, utan ugn… Jodå – det går!

ugnsbakad_falukorv_i_stekpanna

Allting går, allting går alltid som man vill OM man vill! 😛

Min ugn här hemma spelar mig ett spratt just nu då den stänger av sig om jag kör på för hög värme, te x. när man ska gratinera något runt 200 grader. Sen stänger den av sig om jag kör den längre än 30 minuter och då spelar det ingen roll hur många grader… Nåja, nu skulle vi ju ha ugnsbakad falukorv och går det inte att använda ugnen så borde de väl gå på nåt annat vis? I en traktörpanna förstås!

Saken är den att man får bryna falukorven runtom och vända och trixa lite med den, man måste också skära snitt både på ovan och undersidan, ungefär som när man ska skära fina fisknät av morötter ni vet?! 😉

Spelar säkert inte så stor roll, huvudsaken korven får en rejäl stekyta och blir brynt runtom! Sen i med en massa goa grejer. Jag använder gärna plommontomater på burk, bostongurka, ketchup & senap, en köttbuljongtärning och mot slutet en skvätt grädde. På med ett lock och låt korven puttra på svag värme ca 30-40 min. Under tiden fixar du potatismos och tillbehör.

4-5 port
Det här behöver du : 
1 ring falukorv
Olja + smör till stekning
1 burk plommontomater
1-2 köttbuljongtärning
4 dl vatten
Ketchup
Sötstark senap
Bostongurka
En skvätt grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär snitt ”omlott” i korven både ovan och undersidan. Bryn i het stekpanna med olja och smör. Slå på en burk plommontomater, en köttbuljongtärning och vatten. Ringla över ketchup, senap och bostongurka på korven. På med ett lock, sänk värmen och låt allt puttra ca 30-40 min. Tillsätt grädde och red. ev av såsen med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.

falukorv_laga_utan_ugn
Bryn falukorven runtom.

falukorv_stekpanna_panna_recept
Tillsätt en burk plommontomater, köttbuljong och vatten.

ugnsbakad_falukorv_i_stekpanna
Ketchup, senap och bostongurka. På med lock och låt puttra ca 30-40 min.

falukorv_i_ugn_stekpanna
Tillsätt en skvätt grädde och red ev. såsen med maizenamjöl utrört i vatten.

falukorv_i_stekpanna
Servera med ett gott potatismos!

LOADING..