Broccolipaj med champinjoner, salami & brieost

salami_brie_paj
Just nu sitter jag och skriver i offlineläge. Bredbandet här på ön ligger nere igen och det är sååå tröttsamt då jag började med mitt inlägg redan vid 08 i morse… Enligt Telia är det tekniska fel på en massa stationer mest på norra Öland men självklart här hos oss också!

Regnet vräker ner ute och hela gården är som en stor lervälling. Som lite grädde på _det_ moset så har Joline lyckats ställa in en sån där ”mönsterkod-lås” på sin mobil som hon i morse hade glömt bort… *suck* Och efter fem försök så är telefonen LÅST ja…

Jag googlade på det mobila bredbandet så gott det gick och det går tydligen inte att återställa om man inte får googlekontot att svara eller inte hittar sin PUK-kod… En vända i telefonkö till Telia för att höra om man bara kunde få ett nytt refillkort men se de gick inte för då skulle det nuvarande refillkortet först vara registrerat på deras sidor… Och ett nytt refillkort kunde jag ju beställa men problemet med att telefonen är låst skulle ändå kvarstå…

En telefonkö-runda till Samsung och deras support som förklarade att det enda jag kunde göra var en fabriksåterställning genom att gå in ”bakvägen” i telefonen… Genast vänder jag på den och kollar luckan på baksidan men det var inte riktigt så han menade… 😛 Däremot kan jag nu stolt skryta med att jag är en fena på att återställa Samsung mobiler! Det finns liksom en liten ”bios” även i en mobil, (hade ingen aning) och via den kunde jag formatera hela telefonen och börja om på nytt! Herregud va duktig jag är!

Nu blev hon dock av med alla sina inställningar och appar men bilder o kontakter hade sparats på simkortet så skadan var inte så stor ändå om det inte vore för att det tekniska fortsatte att jävlas med mig resten av dan. När mobilen väl var klar så skulle jag ju fortsätta blogga men då va bredbandet borta… *dubbelsuck* Men, men.

Nu är det ju fredag i alla fall och då ska vi vara glada! Och jag bjuder er på en dubbel-super-vrålgod paj med broccoli, champinjoner, salami och brieost… Varsågoda och hoppas ni haft en fin dag! 😛

Det här behöver du :
1 sats pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning :
2 buketter broccoli
200 gram färska champinjoner
150 gram pepparsalami
150 gram brieost
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor (osthyvel) och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och tryck ihop den till en slät deg. Kavla degen på mjölat underlag till en stor platta, något större än pajformen. Kavla så den är ca 0,3-0,5 cm tjock.

Lägg degen över formen och tryck ut den i kanterna, här använde jag även bakplåtspapper i formen då blir det lättare att lyfta upp pajen om man inte använder springform med löstagbar kant.

Förgrädda 10 min i 220 grader.

Ta ut pajformen och lägg i fyllningen. Grädda sen på 200 grader i 30 min.

paj_matig_broccoli_salami_brieost
Supergod paj med massa härliga smaker!

smörstekta_champinjoner_färska
Hittar man små vita, färska champinjoner så är dom allra godast. Torrstek, salta och tillsätt en klick smör.

broccolipaj_paj_matpaj_salami_brie
Pepparsalami är gott i, men även salami med soltorkade tomater.

salladslök_knipplök
Knipplök är bland det bästa till pajer, den är mild och fräsch och även dekorativ vid servering skuren i tunna skivor.

broccolipaj_salami_brieost
Efter ca 30 min är pajen klar. Låt den gärna stå till sig en stund före servering.

broccolipaj_salami_brie
Smaklig paj och ha en mysig fredagkväll!

  1. Mums, vad gott det ser ut! Jobbigt med allt tekniskt trassel. Hoppas det snart ordnar upp sig!
    Satt och bläddrade i en mattidning idag. Såg små espressokoppar från le creuset och då tänkte jag på dig. Så snygga färger!

  2. Visst är det väl härligt med teknik! I alla fall när den fungerar som man vill att den ska:) Någon tyckte att vi borde gå till museet med vår mobiltelefon och lämna in den eftersom de säkert skulle vara intresserade av den där:) Varken internet eller kamera i den, men hopvikbar är den!

    Salami och brie är väl en av de godaste kombinationerna som finns, vrålgott!

    Kramar till dej

  3. Jag lagade den har pajen idag, eller i alla fall en paj med samma ingredienser. Den blev jattegod!
    Receptets instruktioner ar dock ganska bristfalliga. Det star hur man gor pajskalet men inget om hur man bereder fyllningen, t ex att vispa ihop agg och gradde (som man val brukar gora). Ser inte heller att knipploken finns med pa listan over ingredienser. En annan sak som var lite konstig var att jag bara anvande en bukett brocooli samt mindre salami och brieost an i receptet, men pajskalet blev anda smockfyllt!
    Tack anda for inspirationen! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..