Nyttig lunch med kyckling

nyttig_mat_kyckling_
Men äntligen har vi en uppkoppling som fungerar! Är det inte strömavbrott ellerfel på binero så är det fel på brebandsuppkopplingen… Men nu så! Ja, här kommer veckan nyttiga lunchlådor. En rivstart efter påskens godsaker med kyckling, fullkornsris/matkorn och en råkostsallad. Riktigt gott och fräscht efter allt ”sövvel” 😛

Alla ”Nyttiga matlådor” hittar du under en egen kategori till höger i menyn, eller klicka HÄR!

5 port
Det här behöver du : 

1 kg kycklingkött (ugnsstekt)
1 msk soya
1 pressad citron
Örtkrydda
Salt & peppar

2 dl kokt fullkornsris
1½ dl kokt svart matkorn
2 dl gröna ärtor
2 msk finhackad röd chili

3 dl strimlad vitkål
2 strimlade morötter
100 gram hackade sockerärtor
1 hackad rödlök
Olivolja

GÖR SÅHÄR : 
Krydda kycklingen med soya, citron, örtkrydda, salt och peppar och stek i ugn på 175 grader ca 40 min (kycklingfiléer). Ta ut och skär köttet i bitar.

Koka fullkornsris och svart matkorn, blanda samman och rör ihop med gröna ärtor och chili. Fördela allt i matlådor tillsammans med strimlad råkostsallad och olivolja.

råkost_sallad_kyckling_nyttigt
Fullkornsris & svart matkorn tillsammans med gröna ärtor och chili. Riset och matkornet kokar jag i grönsaksbuljong.

nyttig_mat_kyckling_råkost
Allt förberett inför veckans lunchlådor.

lunch_nyttig
Ett par riktigt goda, nyttiga matlådor som smakar extra gott efter påskens mat. 😛

  1. Vad gott det ser ut!
    Men måste fråga dig, är det inte risk att bli matförgiftad om man äter fem dagar gammalt ris? Eller din man kanske fryser in lådorna. Obs, ingen kritik utan jag har bara för mig att ris ska man vara extra försiktig med.

    1. Carina!
      Tillagar du ris enl förp och kyler ner det direkt efter tillagning, antingen i isvatten + kylskåp eller som jag ofta gör, blandar m frysta gröna ärtor o in i kylen i lufttäta burkar/matlådor (som i övrigt innehåll kyld mat) har du en hållbarhet på 5 dagar! Min man har aldrig blivit magsjuk. Däremot är ris känsligt om det får stå framme nykokt i rumstemp längre än 2h.
      /Linda

  2. Åh, det ser ju jättegott ut! Förutom det svarta matvetet… hihi.. Riktigt smart att laga för hela veckan på en gång! Men det gäller ju att maken kan tänka sig att äta samma sak hela veckan.
    Det skulle iofs jag nog kunna.. av bekvämlighet.

    Kramar Marie

  3. Härligt med nyttiga luncher !
    Själv kör jag för tillfället på dietshake + ägg eller avokado till lunch. Är så smidigt att ta shake till frukost/lunch/mellanmål då det går på 1 minut och lämnar ingen disk 😛

  4. Tack för klargörande om ris ! Har också undrat lite över det där, min pojkvän jobbar i ett skolkök och han sa att man aldrig ska återuppvärma ris. Men deras mat står ju alltid framme under en timme eller mer, så det är ju klart det är skillnad då. Ska komma ihåg och göra såhär till matlådor !

  5. Hej! tycker det är super smart av dig att lägga en speciell kategori för just dina matlådor och att dem är hälsosamma. Tips omväxling som jag tänkte på man kunde lägga till eller byta ut majs och hackad paprika. Eller vilka grönsaker man nu har eller önskar; tack för en intressant och inspirerande matblogg. MVH Hannah

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..