Ett litet avbrott

gipsad_handled_båtben

Hej kära vänner! Skulle bara meddela att jag återkommer strax, just nu är det Nicke som står för matlagningen här hemma.

Var inne på akuten till sent igårkväll efter att ha halkat! För ganska exakt tre år sen gjorde jag samma sak i januari fast då i höger handled! Nu blev de vänstern istället…

Det där eländiga båtbenet är verkligen smärtsamt… Samma fraktur som sist dessutom. Första översta bilden är det den högra lilla bulan över handleden som inte ska va där. Fick ett gips på akuten igår men efter en sömnlös natt och med sån idiotvärk, svullna o blå fingrar och ett helgjutet gips som vägde bly stod jag inte ut idag utan körde in till ortopedmottagningen i Kalmar och fick ett nytt, proffsigt och lätt gips och även recept på starka värktabletter! Akuten tyckte jag skulle klara mig med fyra Alvedon…?

Nu är jag hemma o blir uppassad med tidningar, godispåse och lagad mat och börjar kännas bättre men det va väldigt va begränsad man blir när jag är just vänsterhänt dessutom! Är fortfarande fetsvullen AB om fingrarna men de lägger väl sig snart. Har lite på lager att blogga om men de får bli imorgon, nu är det vila och TV-mys med familjen i soffan!

 1. Aj! 🙁
  Fy vad trist, vill säga krya på dig men det låter så fel då jag vet att det tar tid att läka ihop. Hoppas den värsta smärtan lägger sig snart. Kram!

 2. Fy fasen vad jobbigt! På alla möjliga sätt. Stackars dig, det var verkligen inte roligt att höra…

  Kan bara föreställa mig hur knepigt allt blir med bara en hand, dessutom ”fel” hand. Hoppas du läker fort och bra och inte sliter ut högerhanden för mycket när du ska blogga 🙂

  Sköt om dig!

  Kram Lotta

 3. Vill bara skriva krya på dig!

  Har följt dig i många år, du ger mig sån inspiration!
  Tack för det du gör!

  Kram från Skånetösen. 🙂

 4. Hej!

  Tycker verkligen synd om dig,men eftersom jag jobbar inom ortopedi så kan jag ge dig råd. Håll handen högt så lägger sig svullnaden ner och när du sover har handen på en kudde. Att dom bara gav dig alvedon som smärtlindring det tyckte jag var snålt/dåligt av dom. Men jag hoppas dom gav dig en broschyr med dig hem som vissar hur du ska träna handen undertiden du har gipset. Hoppas allt gå bra för dig, så vi snart får njuta av din mat igen. Krya på dig!
  Linda

 5. Precis samma ben skadade frun här för flera många år sedan då hon vurpade på skridskorna… ingen åkning sedan dess:)
  4 alvedon låter ju på tok för lite att överleva på, tur du fick både nytt gips och nya piller så det blir lite lättare att stå ut.
  Ta det nu lugnt och vila, det behöver säkert både du och handen.
  Krya på dej-kramar!

 6. Nej, är det båtbenet… vad trist! Jag bröt det för några år sen (när jag spelade fotboll med mannen och bonussonen) och man måste ju ha gips så länge… Usch, trist! Tur att det inte är på sommaren i alla fall, det måste ju vara ännu värre…

 7. Stackare där! Jag bröt handen för en massa år sedan och minns hur frustrerad jag var då allt blev så bökigt att fixa med en hand. Det måste vara ännu jobbigare när det är din ”rätta” hand som måste vila. Jag kan bara instämma med de övriga och hoppas att du får vila ordentligt och att du ”kör” med resten av familjen 😉 Nu tror jag nog att de mer än gärna skämmer bort dig under tiden du är gipsad. Du lär nog få goda middagar, bakverk, godis och en o annan tidning mm av dina älsklingar.

  Var rädd om dig och kram på dig

 8. Åååh, fy vad trist!
  Krya på dig och passa på att vila nu så det blir bra. Vi har många goda recept som vi kan ta ut av i din blogg så länge bara du uppdaterar så vi vet hur du mår.
  Jag har följt dig ett tag och provat massor av dina recept och hittills inte blivit besviken och jag brukar rekommendera din sida till folk som vill ha nya recept och inspiration.
  KRYA på dig nu och många kramar från en trogen följare.

 9. Men Linda! Smurf! Visst var det det man sa i skolan när man sa en sak samtidigt. Och nu har vi gjort samma sak. Jag går också med handen i gips sedan igår (dock bara gipsskena). Åkte skridskor och ramlade och tog emot mig så handleden tog struk. För min del bara en spricka. Måste ta ett fint foto på min hand imorgon.

  Ja, nu får vi krya på oss tycker jag! Själv tänkte jag jobba imorgon dock, får se hur det går. Har själv ingen värk som tur är.

 10. Men din stackare, försök ta det lungt och vila, vila, vila – googla sedan när du känner att smärtan är hanterbar/borta om träningsprogram finns en uppsjö, men de visar nästan samma allihopa.. Krya på dig!

 11. Åhh vilken otur 🙁 Skönt att du fick bättre hjälp och bättre gips. Och hjälp är det verkligen 3 år sen ?? Tiden går så fort.. Hoppas det läker fort så du är tillbaka till normal rörlighet, kram

 12. Å så tråkigt! Är det verkligen tre år sedan du gjorde illa dig senast – tiden går fort, jag minns det som igår. 😉 Mod Och kraft!

 13. Hoppas allt snart blir bra igen! Är också vänsterhänt när jag skriver, men musen har jag i höger hand, skär och klipper också så osv.. Vet inte vad som vore värst att bryta… troligen den handen jag behöver för att gå ut på nätet och kolla hos dig och andra matbloggare 😉

  Du har ju en jättefin liten hjälpreda i köket också som säkert gärna hjälper till – och det är något man är mycket stolt och lycklig över i den åldern!

  Krya på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..