Gnocchi i het tomatsås

gnocchi_het_tomatsås
Är det nånting man saknar efter julmat o nyårsfirande med festmåltider den ena efter den andra så är det PASTA!! Hur gott är det inte med pasta, eller som här gnocchi som är små degknyten gjort på potatis men som smakar ganska likt pasta men ändå inte! 😛 Brukar ni laga gnocchi förresten??

Till just gnocchi tycker jag det är absolut godast med en härligt, fräsch tomatsås med extra mycket hetta förstås för är det något som saknas vid juletid så är det väl chili på julbordet, inte sant? 😉

4 port
Det här behöver du : 

1 förp gnocchi 4 port

1 burk plommontomater
1 stor gul lök
1 röd chili, spansk peppar
Svartpeppar från kvarn
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 nypa socker

3 dl grönsaksbuljong
1½ dl gräddmjölk
Salt & peppar
1 näve färska små plommontomater
Ärtskott

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skala och hacka lö och vitlök. Skölj chili och finhacka. Smält smör i en stekpanna och fräs på löken tillsammans med vitlök, chili, oregano, svartpeppar och en nypa socker.

Slå på plommontomaterna från burk, tillsätt buljongen och sänk värmen så tomatsåsen får puttra sakta ca 30 min. Tillsätt gräddmjölken och låt koka ihop, red ev av såsen med en gnutta maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & nymalen svartpeppar.

Fräs på gnocchin i en annan panna med lite olja så den får fin färg, salta och peppra. Servera gnocchin i tomatsåsen med färska små plommontomater och ärtskott.

gnocchi_tomatsås
Enkla ingredienser, precis vad man längtar efter nu när allt julmat och nyårsmenyer är över! Fräscht och gott.

tomatsås_gnocchi
Doften av god tomatsås som puttrar på spisen med chili och vitlök… Inte mycket som slår det! 😉

gnocchi_tomat_tomatsås
En liten skvätt gräddmjölk om man vill för att runda av och binda ihop smakerna, det behövs inte mycket men ger stor smakskillnad.

gnocchi_tomatsås_recept
Gnocchin ska bara fräsas på hastigt i het stekpanna så den får lite färg.

gnocchi_tomatsås_
en är allt redo att serveras. Njut! 😛

  1. hade hemmagjorda gnocchi vid nyår 😉 tar lite längre tid med alla moment, koka potatis, pressa den, blanda det tillsammans med ägg & mjöl och knåda och forma bollar, koka i saltat vatten (hit kan man förbereda) sedan steker man på dem strax före servering. Men väl värt mödan…..

  2. Så gott med gnocchi, vi fick upp ögonen för det under vår semester i somras och åt det på flera olika smarriga vis. Ännu har vi inte knådat samman egna gnocchisar men det står absolut på listan över det vi ska ge oss på detta året, kul att testa hur det blir att göra egna.
    Senast vi lagade till färdiga så blev det i en kanongod gratäng med mozzarella och köttfärs a’la P.Roberto:)
    Med en hetare tomatsås låter det inte alls dumt.

  3. Jag har lagat recept som serveras med gnocchi två gånger (två olika recept). Men jag gillar de inte. Tycker inte alls om smaken och än mindre konsistensen.

  4. Jag har ju huset fullt med pastaälskare här hemma, så det är en konst att hålla pastan utanför julbordet, men det gick! 😀
    Äkta gnocchi har vi inte testat med barnen men det borde vi ju såklart göra! Själv gillar jag det, om än att det är väldigt mättande tycker jag!

  5. Håller med! Har pastaabstinens nu 🙂 Gnocchi är jättegott och jag gör gärna lite som du. Fräser den definitivt i olja och gärna med lök så att den blir lite knaprig. Bara som kokt är det lite sådär med konsistensen tycker jag. En god tomatsås till och gärna kyckling av något slag.

    God fortsättning – det börjar ju kanon 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..