Nyårsplanerna klara!

ciabatta_salami_bire

Godo morgon alla! *gäsp*
Är sent uppe idag, men himla skönt med sovmorgon ibland. Vad sägs om en ljummen, nybakad ciabatta med salami och brie? Det är ju ändå snart lunch så… 😉

Sitter och klurar lite på nyårsmaten, vilket jag gjort länge ända tills det slog mig att vi fick en fin bit vildsvinskött när Pernilla m familj var här sist. Den har nu legat i marinad i 1 dygn och tidigt imorgonbitti åker den in i ugnen på väldigt låg temperatur tills den blivit färdig, gissar att den nog vill ha en 8-10 timmar på sig. Sen ska den få bli en del av nyårskvällens meny, nämligen plankstek!

Joline fixar desserten i år här hemma så den får hon presentera själv i ett eget inlägg lite senare.

Vad har ni för planera, jag är jättenyfiken och vill veta allt ni ska äta tack! 😉 

plankstek_biff
Ja, planstek får det bli. Gratinerat duchessemos, vildsvin, ryggbiff och fläskfilé med två olika såser, baconlindade haricotverts och parmesamgratinerad tomat.

  1. Oj vad gott med plankstek!! Och det ska bli himla spännande att höra om Jolines dessert! 🙂

    Härhemma blir det inget alls avancerat i år…sambon jobbar fram till 17 och det blir bara vi tre i lilla familjen i år.
    Så jag tänkte plockmatsbuffé med stora räkor, krustader fyllda med krabbstuvning, goda ostar, kex, gratinerade nachos (mest till Mollie)vitlöksbröd och grönsaker och frukt. Till dessert ska jag göra en kladdkaka med daimpannacottatäcke och färska jordgubbar. Stooooooor Gott-Nytt-År-kram till dig och familjen!!!

  2. Hade kunnat bli plankstek här också om vi hade varit hemma själva är ju så gott, men det får väl bli nån annan dag…Nu ska vi bort och fira med andra par och vi ska tillsamman laga:
    -Gratinerad hummer till förrätt
    -Helstekt renytterfilé, potatisgratäng och kantarellsås
    -Creme brulee med hallonkompott till efterrätt
    -Ostbricka och skumpa till 12-slaget

    Önskar dig och din familj en trevlig nyårsafton och ett gott nytt år! Kram 🙂

  3. Vi är bortbjudna på middag till sambons bästa vän och hans tjej, så jag har ingen aning. Han är en fenomenal kock, så jag utgår från att det blir något gott 🙂
    Det ska bli spännande att läsa om Jolines dessert, hon verkar vara både duktig och uppfinningsrik i köket den flickan.

  4. Jag är bjuden på knytkalas så jag har läst igenom dina gamla inlägg med buffémat. Ska kanske försöka mig på rensnittarna i tunnbröd, fast haricorverts i bacon låter inte helt fel! 🙂

  5. Just nu står en fet högrev på låg temperarur i ugnen – gissa vart jag hämtat inspirationen? Till det potatisgratäng och rödvinssås.förrätt: soppa på hummer och röding. Med saffransayoli. Frozen cheesecake till efterrätt.
    13 pers ska utfodras 🙂

    Kram och gott nytt år!

  6. Här blir det smörgåstårtor, en asiatisk m räkor å koriander bla, en italiensk m soltorkade tomater å parma bl.a. Å ev en ostsmörgåstårta m päron å vindruvor. Får se om jag orkar göra alla tre.
    Efterrätt fixar vännen, hennes specialité marcarpone m citron, hallonsås å digestive varvat mm

    Sen bubbel å praliner såklart 🙂

  7. Åh, plankstek, det var längesen! Här blir det inte plankstek utan något helt annat – efter mycket velande hit och dit ska tilläggas, eftersom det kommer både diverse vegetarianer och allergiker hit imorgon. Äntligen är menyn satt, jag är nöjd!

    – 2*bruschetta till förrätt – en klassisk tomatbruschetta och en het avokadobruschetta.
    – Timjan- och citrusmarinerad fläskfilé (portabello för vegosarna), potatismuffins, ratatouille och nybakt olivfoccacia.
    – Kokospannacotta med exotisk fruktsallad och vit choklad.

    Hoppas och tror att det kommer bli bra! Gott nytt år på dig och de dina! 🙂

  8. Köpte plankor förra året av julklappspengar… då får man ju kosta på sig saker man egentligen inte behöver 😉 Måste göras snart igen, men jag får aldrig mitt mos att se så fint ut som ditt!

    Imorgon blir det fläskfilé med örtblandning, ett ca. 30 år gammalt recept som återkommer nu och då hos oss. Där till testar jag Amys fina potatisrosor (hoppas jag får länka!):

    http://amyspieceofcake.blogspot.de/2012/12/potatisros-till-nyarsafton-kanske.html

    Tallrikarna kommer att se ljuvliga ut…

    Gott Nytt År alla där ute i matbloggosfären!

  9. Här blir det en lugn kväll hemma, bara jag och sambon i mjukisbyxor 🙂 Menyn vi knåpat ihop till oss blir:
    Vitlöks- och persiljegratinerad hummer
    Färsk pasta med en sås på portabello, coctailtomater och ruccola med hyvlad parmesan
    Efterätt blir en glassbomb med maränger och kolasås

    Gott nytt år på er!

  10. Här blir det ingen plankstek i år. Vi har beslutat oss för en trerättersmiddag, bestående av…
    * laxtoast med pepparrot,
    * helstekt biffrad med kappa(långsamt stekt i ugn på 80 grader),
    biffen serveras med potatisgratäng och tresåser, hemgjord
    bearnaise, marmelad och rödvinssås,
    * till efterrätt en fudgekaka med vaniljglass och varma körsbär.

    Ha ett riktigt bra nyår!

  11. Här blir det raclette-grillning med något gott kött, raclette-ost, grönsaker…
    Till efterrätt ska jag laga citronpannacotta (som jag skärt i små kuber) tillsammans med en hallonsås och nötbräck (valnötter & hasselnötter).

  12. Både hummer och oxfile’ fick stryka på foten efter att jag läst sin blogg häromdagen, inspirerades av dig och kör hemgjord smörgåstårta enligt ditt recept. Efterrätt blir mörk chokladkaka med nötknäck.

  13. Vi var inne på plankstek men sen fick jag en mandolin i julklapp 😀
    Så det blir:
    – Halv hummer gratinerad i ugn med salvia och citronsmör (recept från arla)
    – Pommes Anna med stekt oxfile, kryddsmör och portvinssås
    – Creme brulee med jordgubbar

    Enda som retar mig är att jag vill ha vitt vin till hummern men den bestämdes först idag och idag är det ju söndag 🙁

  14. Mums, så gott med planka! Själv äger jag inga plankor!

    Vi ska äta
    Fänkåls- och chilismörgratinerad hummer, surdegsbaguette
    (Barnförrätt: Smördegslindad kalkonkorv på tandpetare)
    ~

    Helstekt lammytterfilé, timjanssky och potatisgratäng, grönsallad
    (Barnvarmrätt: Kyckling nuggets, räfflad friterad potatis, majjodip och gurkstavar)
    ~

    Den perfekta kladdkakan med hemmagjord 3-minuters citronglass
    (Barnefterrätt: Den perfekta kladdkakan med mjölkfri jordgubbsglass och tomtebloss)
    ~

    Tolvslagets krustader med chevre och hemkokt fikonmarmelad

  15. Här plockar vi fram grillen och grillar rostas och grönsakspett, till det blir det klassiska hasselbackspotatis och rödvinssås. Vi avslutar med marängsviss!

    Gott nytt år till er alla <3

  16. Himlans gott med plankstek.
    Själv har jag en vegetarian som gäst och även ej tjej som inte äter rött kött. Så jag tyckte det vore trevligast att göra något som alla kunde äta, därför en helvegetarisk meny.
    Till förrätt blir det Cheddar Soup, ett recept från en vän i Minnesota som hon rekommenderade.
    Huvudrätt blir citronpanerade zucchinis med morots- och ingefärspure och varm potatissallad serverar med gratinerade kronärtskocksbottnar.
    Till efterrätt har jag svängt ihop tre sorters chokladmousse som kommer spritsas ut tillsammans.

  17. Vildsvin, vår nya favorit, som vi har proppat frysen full med, så gott!

    För vår del blir det hummer till förrätt
    kalvfilé som varmrätt och
    en frusen citrontårta till dessert.
    Vår del i middagen blir varmrätt och dessert eftersom vi har delat upp uppgifterna mellan oss och våra vänner.

    Önskar dej ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!
    Kramar

  18. Vi ska bort och fira nytt år med god mat hos våra vänner!

    Vill passa på att tacka för alla inspirerande inlägg och alla goda recept, och vackra foton du delar med dig!

    Önskar Dig och Din Familj Ett Riktigt Gott Nytt År!

    Kram:))

  19. Vi kör knytkalas och asiatiskt tema, det känns kul och spännande efter all julmat 🙂

    Ha ett gott nytt år och tack för alla fina blogginlägg du gjort under året som gått, är så inspirerande att läsa på Kryddburken!

  20. Till mamma så blir det musslor med vitt vin grädde lök mm. Till mig så blir det en skiva oxfile med hasselbackspotatis med rödvinssås. :))

  21. Måste få dela med mig av vår meny igår, det blev så himla gott 🙂 först åt vi toast med chevreost som fick smälta i ugnen, till detta hade vi några salladsblad, färska fikon, parmaskinka, pinjenötter och till sist ringlade vi över honung och balsamico! Sedan blev det plankstek här med 🙂 med duchess, halv tomat, oxfilé, bea, vitlöksstekt sparris och blomkål 🙂 som grädde på moset njöt vi av en perfekt sammetslen creme brule med jordgubbar. Gott nytt år, kram!!

  22. Vår tradition är att grilla ute på Nyårsafton, vilket vi såklart även gjorde igår. Mörad fläskytterfilé blev det tillsammans med din potatisgratäng som blir lika god varje gång, sallad och Whiskeysås. Brukar även bli kräftor längre fram på kvällen, men de saknades dessvärre på gårdagens meny… God fortsättning!!!!

  23. vi åt hummersoppa till förrät, oxfile med baconlindad sparris parmesan och potatiskaka som serverades med en rödvinsragu med äpple i till varmrätt och en chokladmousse bomb fylld med passionsfrukt och en hallonsås till det. mums!

  24. Vad gott det låter med vildsvin när du beskriver det. Vi har köpt ett halvt vildsvin och en hel hjort så här kommer det att lagas vilt framöver.

    Till nyår lagade vi 4-rätters meny. Du hittar den på bloggen under 1 jan 2013.

    Det blev:
    Rensteksröra med kalixlöjrom
    Helstekt oxfilé med rödvinssås, potatiskaka och 2 olika härliga tillbehör.
    Ostbricka
    3 sorters hemgjorda sorbeter och en chokladmousse av den fasta sorten.

    God fortsättning!
    Kinna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..