Höstglitter i Öjkroken

Gomorron vänner! Helgen är här, sista helgen innan avresa mot Grekland!! 😛 Ska bli såååå underbart! Igår hade vi en helt underbar fredag.

Morgonen började med uppvisning ”På scen” i skolan som Jolines klass 4 stod för denna gång. Jag var med och tittade såklart och även mamma (mormor Mia) följde med. En mycket fin show där det sjöngs, dansades, spelades trummor och uppträddes så det stod härliga till. Dom är så duktiga och har verkligen övat och övat och lagt ner massor med tid och förberedelser för att stå på scen inför publik. Extra kul är det att hela skolan samlas i gymnastiksalen vid dessa tillfällen och får vara publik. Det är verkligen en fin liten skola (knappt 100 elever i årskurs 1-6) med stor sammanhållning, alla är glada och applåderar och hänger med i refrängerna och hejar på! 😛

Efter skolan passade mamma och jag på att ta en fika på konditoriet i Köpingsvik. Goda ciabatta med kalkon, pepparrot och soltorkade tomater… Gott, gott!

Framåt eftermiddan med härlig höstsol var jag bara tvungen att rasta kameran, måste ju få visa hur underbart vackert vi har här. Älskar verkligen dessa kyliga, soliga och höstglittriga dagar då färgerna bara exploderar och det blir lite som en sagovärld att befinna sig i… Visst är det vackert?

Grusvägen från oss…

Som fortsätter förbi och längs den gamla järnvägen därborta i skogen… Ni skymtar vårt hus en liten aning där till vänster…

Utsikt över kohagen…

Vedbon har fyllts på så nu ska vi väl inte behöva frysa i vinter… Idag är det dags att börja elda inne på riktigt. -en minus hade vi inatt så nu är det hög tid! 😉

Avslutar med en skymmningsbild med solnedgång över alvaret…

 

 1. Det är såna dagar som får en att glömma att det regnat en vecka i sträck 😉 När jag tittar ut genom fönstret där jag sitter vid datorn ser jag ”hundratals” grön-gul-röda nyancer på träden som samtidigt förändras när vinden och solen ”leker” i trädkronorna.

  Är det ett litet utedass man ser också? När jag var liten och min farfar höll på att bygga en stuga på Öland fick vi gå till ”bonnen” i närheten och där hade de t.o.m. 3-4 ”holkar” i rad om jag minns rätt 😉

  1. Tack!

   Visst är det ett utedass, helt fungerande dessutom så det skulle vi kunna använda, vi är bara inte riktigt överrens om vem som ska sköta/tömma ”skit-hinken”… ;D Jo, utedass är jag också uppväxt med när man var i stugan på somrarna i norrland, eller i fjällen om vintrarna så va de också utedass som gällde. Den låg en bit från stugan uppe på en backe så var man ”nödig” tog man skotern till dasset och så krångla av sig skoteroverallen medan man höll på frysa ihjäl och fort gick de, sen in i värmen igen! 🙂
   /Kram Linda

 2. Det sista (?) utedasset jag var på var hos syster & svåger för omkring 35 år sedan. Där kunde man lämna dörren öppen och titta ut över sjön där båtar gick förbi. Fint var det, men så hade jag ju inte heller något med tömmningen att göra 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..