Svensk mat att längta efter…


Häromdan åt vi stuvande makaroner och stekt falukorv, precis sådär knaprig och tunn som den ska vara. Makaronerna kokar jag långsamt i mjölk på lågvärme. Träslev ska de va också! Salt, vitpeppar, lite muskot och en sockerbit på slutet. Så har jag lärt och det är bara så in i jordens världsgott. Sån där mat som man bara MÅSTE ha ibland. Husmanskost som bara är så svensk och älskade som den bara kan bli!! 😛

Något jag tror vi kommer längta efter om ett par veckor igen… Nu däremot blir det Kalmar och fixa passen och även en lunch på Zorbas och deras grekiska buffé, måste ju ladda smaklökarna! 😉

Återkommer ikväll med ett gott litet smörgåstips till fredagmyset!

 1. Zorbas bufé är ju såååå gott, nu fick du mina smaklökar att rinna…
  Gud så mysigt är ni på väg till Grekland vilken höjdare.
  Hoppas verkligen ni får fint väder och mycket sol!!
  Tänk att få äta riktig fetaost…mums!!!
  Ibland så riktigt längtar man till ”vanlig” husmanskost, vilket inte tillagas så mycket av den yngre generationen….(gud va gammal jag lät nu).
  Tack för att du delar med dig av allt gott och vackert på din blogg, den rekommenderar jag till alla som jag känner och jag lagar ofta efter dina recept. MUMS!!!!

 2. Det där med sockerbiten är noterat. Visste att det var något som saknades när jag gör 🙂 Allt det andra precis lika. Tunna och ”knapriga” korvskivor.

  Hoppas du mår bättre nu till helgen och ha en trevlig sådan!

 3. Ja det är grymt gott. Jag gör bechamelsås och blandar de kokta mackisarna med istället… tycker det är godast så. Och inget socker… däremot kryddar jag gärna maten när den ligger på tallriken med lite grillkrydda/piffi/pommeskrydda eller annan favorit blandning. Och till allt äter jag nyrivna morötter. MUMS!!!!

 4. Min systerson bor i Australien och kommer hem kanske en gång per år och det första han vill äta då är just denna maträtt. Jag förstår honom, så himla gott. Måste nog göra stuvade makaroner och falukorv den här helgen tror jag. 🙂

 5. Blev så sugen efter att ha läst ditt inlägg. Det blev stuvade makaroner och korv till mat denna fredagskväll.
  Jag gör de stuvade makaronerna genom att koka makaronerna för sig och gör en vit sås för sig, sedan blandar jag det. Vilken sorts makaroner har du när du koka dom i mjölk?

 6. Vanliga makaroner som vi svenskar menar finns inte att få tag på här i Tyskland, massor av andra sorter, men det är inte detsamma… I onsdags träffade jag min svåger vid Bordershop i Puttgarden och han hade bl.a. med sig makaroner jag beställt, just för att jag vill stuva dom! Kanske vi äter det ihop med de goda småländska isterbanden som också låg i matkassen 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..