Blåbärskaka i långpanna


Blåbärs och lingonskogen har vi besökt, men inte fick vi med oss några mängder blåbär hem direkt.

Det är så ”urplockat” skyller jag på… Jag hittar inga iallafall! Jo… Några kanske, å barnen med, men de flesta åker ju rakt in i munnen och sen är dom så små så det tar ju en timme att få ihop en deciliter… Så här kör vi med köpta, frysta blåbär!

Bjuder i alla fall på världens enklaste långpannekaka med blåbär, en liiiiten långpanna till detta recept så dubbla gärna vid behov eller om du använder den stora ugnsplåten.

Imorgon blir det utflykt igen och just hembakade blåbärsrutor är bland det bästa som finns att äta ute så packa ner några extra. 😉

ca 15 rutor
Det här behöver du :

2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

200 gram frysta/lätt tinade blåbär
1 msk potatismjöl (behövs bara om dom är frysa och blivit lite vattniga) 
1 msk florsocker
75-100 gram smör

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en form ca 30*40, klädd med bakplåtspapper. Rör ut de frusna blåbären med potatismjöl och florsocker och häll över smeten. Hyvla smöret ovanpå. Grädda ca 15-20 min i 200 grader.


Lingon fanns det gott om, men dom var inte riktigt färdiga ännu.

met + blåbär…

yvla över smöret… Å sen skjuts in i ugnen ca 15-20 min, 200 grader.

kär i rutor…

ackat och klart! 😛

LOADING..