Kvällens middag :

Visst va de fläskpannkaka! Så in i bombens gott och så långt ifrån grillat man kan komma! De kan behövas ibland, inte sant?!

20120711-181746.jpg

Kolbulle, det måste jag verkligen prova snart, fast då får de bli ute på muurikkan!

När jag gör fläskpannkaka steker jag först fläsket på ugnsplåten i ugnen på ca 220 grader tills det är knaprigt och gott, sen slår jag över pannkakssmeten och in i ugnen igen, sänker värmen till 200 grader.

Smeten gör jag på en höft;
Mjöl (vetemjöl eller vad du har hemma, jag brukar blanda grahamsmjöl o fullkornsvete). Ska du göra en stor långpanna så ta knappt en liter mjöl, vispa i mjölk till slät konsistens, ungefär som filmjölk i konsistensen. Tillsätt minst 6 ägg, gärna ett tjog! Salta och vispa ihop.

20120711-181813.jpg

Gräddad ca 30 min på 200 grader.

LOADING..