Örterna i köksfönstret…

Kommer ni ihåg? Dom där klena små bengetterna till örter jag stoppade i jorden för ca 3 veckor sen. Har haft dom i köksfönstret inne tills nu, dom börjar bli alldeles för yviga. Citronmeliss och basilika bor i samma låda men det är melissen som är ordförande i den styrelsen så jag ska strax putta ner basilikan i egen hydda! Timjanen har jag klippt ner kanske 3 gånger nästan helt men det kommer bara mer och mer ju mer jag klipper så de va ren vintslott att plantera dom stackarna i jord. Nu ska dom få bo ute i sommar och frodas ännu mer!

En snabb fråga till er växtkunniga! Kan/ska man ge örter nån form av näring??


3 veckor sen såg de ut såhär och bara på ren chansning så stoppade jag ner örter i jord… Provar man inte får man inget veta! 😛

 1. Jag har ett gäng väldigt ledsna örter hemma… Kanske dags att ge dem ny jord och större krukor så de blir lika fina som dina 🙂

 2. Jag skulle vattna med Blåkorn.
  Har hört att det är näringsrikt att vattna med nässelvatten. dvs plocka nässlor o låt dra i vattenkannan doftar dock inte rosor..
  Eller liiiiite hönsgödsel obs det är ett välgigt starkt gödsel så ta väldigt lite!

  Lucka till! Kram

 3. Jo jag har provat odla i köksfönstret för många år sen. Ååhh vad de växte. Dina ser ju otroligt fina ut. Dt är så roligt att se något växa. Man kan ju använda dom så länge när de växer på sej emellan klippen av dom. Lycka till med krukorna vid grillen i sommar.

 4. Jag skulle inte vattna med vare sig blåkorn eller hönsgödsel. Det finns särskild näring för kryddväxter. Den är säkert lite dyrare och kanhända att den inte alls är värd pengarna. Men den är ju gjord för att ”ätas” om du förstår vad jag menar 🙂

 5. Rekomenderar att du vid varje vattning har lite flytande växtnäring i vattnet. Använd gärna märket blomstra för det märket är godkänt av ett universitet som har forskat kring gödsling! Tänk på blommor som människor, vi behöver lite mat, men ofta. Det är samma sak med blommor. 🙂 en stor missuppfattning är att växter får näring från jorden, pch därför gödslar man inte, men näringen i jorden räcker typ en månad, därefter behövs det tillsättas näring till krukväxter!

  Mitt sista råd är att växtnäring som är specialiserade på en viss sorts växter är bullshit och detta gör företag för att tjäna pengar. Använd samma näring till örterna som till sina vanliga krukväxter så kommer det gå finfint 😀

  Älskar din blogg!!!

 6. Ser jättefint ut! När du planterar om finns det all näring plantorna behöver i den nya jorden, för den första tiden. Efter ett tag behöver du fylla på med ny näring, enklast är att köpa något flytande, finns massor att välja på i butikerna! Tack för din fina blogg!!

 7. Urtjusigt, väldigt bra med gröna fingrar ibland 😉 Ang. näring – så säger jag absolut inget annat än vatten av fler anledningar… Viktigast är ju – det du häller i är det du så småningom äter upp…och sedan när de växer så bra, varför? Annat vore om de var ledsna små ursäkter till kryddväxter, då skulle jag ta näring som är speciellt för kryddväxter (lite dyrare, men återingen kan ätas..)

 8. Jag använder detta gödsel: http://www.algomin.se/produkter/algomin-ekogodsel/
  Det är ekogödsel och både mina örter, tomater, gurkor, sallad och allt annat ätbart älskar detta gödsel. Ja, det är stor förpackning och nej den är inte flytande. Men jag brukar ha en liten vattenkanna som står bredvid mina örter och i den ploppar jag i en drös gödselkulor. Och jag kan lova att det växer och smakar ljuvligt.
  För såklart ska det vara eko, och såklart ska det vara något som växterna inte tar smak av. Vi vill ju veta vad vi sätter i oss.

  🙂 Njut av läckerheterna. Själv ska jag gå på kalas och har gjort ett litet presentkit av ett gäng örter, några busktomater, en gurkplanta och små skyltar med info om varje planta med goda råd och vad det är.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..