Chokladdoppade jordgubbar med vit toblerone och kokos

Kanske kan jag få er att gå igång lite på dessa röda små läckerbitar. Jordgubbar doppade i smält choklad, rullade i kokos eller bara som dom är! Vansinnigt gott, tjusigt, piffigt och somrigt så man blir glad i hela kroppen! Jag tror bestämt att ni är lite vårtrötta för de va väldigt va ni är sparsamma med kommentarer. Kom igen nu, jag vill ju veta vad ni pysslar med och vad ni ätit till middag och kokat ihop för nya recept och om ni har några stora matplaner på gång, om ni mår bra, sovit gott osv osv osv! 😛

GÖR SÅHÄR : 
Smält chokladen i micron. (vit toblerone är allra godast om man hittar det i affären)
Doppa jordgubbarna i chokladen och lägg på ett fat.
Rulla några av jordgubbarna i kokos efter att dom doppats.
Ställ in i kylen en stund så chokladen stelnar.
Piffa och garnera med citronmeliss, florsocker, hyvlad choklad mm mm.

 

 1. Hallå gååååååååååååår igång jag dööööör……slickar skärmen… detta är tre av de saker jag älskar mest jordgubbar vit Toblerona och kokos….åhhhhhhh och jag som har gått över en timme och bränt 450 kcal nu ryker dessa…..hhahahahah

 2. Här blir inte mycket mat lagad denna helgen.. Resten av familjen är scouter och ute i skogen och lagar mat.. Jag har ingen inspiration så jag äter en bit Hönökakepizza som blev över i torsdags och sedan blir det rabarberpaj som blev över igår.. Imorgon ska vi iväg med barnens klasss och grilla korv… Hmm vad nyttig jag känner mig då 😛

 3. Morgon Linda!
  Jag hoppar över ”god” då jag är tung i huvudet efter att ha sovit dåligt… Kom i säng vid 3- tiden efter att ha varit på en rysligt god middag hos bästa vännerna (drack bara vatten och te =)). Åt ljuvligt nykokt sparris med rostad skinka och salami till förrätt, örtbakad fläskfile’ med en ljuvlig rödvinssås samt en sagolik tomatsallad och quinoa till huvudrutt samt en varm fruktsallad med sabaionne till dessert… Till kaffet fick vi en härligt söt mandelbakelse fylld med apelsinkräm. Vad säger man förutom att det är guld värt med vänner som slår knut på sig själva för att fixa en 3-rätters till mig som inte klarar av mjölk, mjöl och baljväxter. Man känner sig utvald i sådana sammanhang, jag lovar 🙂
  Att sedan skatorna hade bestämt sig för att ha årsmöte i rhododendronbusken utanför sovrummet och väckte mig en gång i halvtimmen det får man ta och därav huvudvärken. I dag blir det en lugn dag med kok av dillkött, kanske bakar jag något gott på mandelmjöl och sen skall jag bara njuta av en trevlig bok och något gott att knapra på. Maken försvinner iväg på en efterlängtad konsert och jag föredrar hemmets lugn denna gången. Men först brunch, äntligen.

  Hoppas ni får en fin helg nere på Öland. Västkusten är gråmulen just nu.

  Kram

 4. Dessa måste jag göra och bjuda sambon på, han älskar nämligen vit toblerone. Här på Gotland lyser solen med sin frånvaro idag. Dagens middag kommer jag att intaga själv då sambon jobbar och dotra är bortbjuden på kalas. Det vanskas enkel men god middag : plocktallrik 🙂

  Trevlig helg från grann-ön!

 5. Åhhååå det där borde jag lyxat till det med igår för mig själv! Fyllde år igår, men i och med tentaplugg-tider hände inget extravagant, en halv färdiggrillad kyckling med avocado, feta och coctailtomater fick bli middagen innan godissvullande på bio senare på kvällen 🙂

  Idag har jag bjudit in mig på middag hos min bror, musslor får jag, favvon!! 😀

 6. Perfekt tips! Köpte svenska jordgubbar igår och de kändes lite vattniga och smaklösa, de utländska på Netto häromdagen var faktiskt godare. Men som tur är så har vi vit choklad hemma, inte Toblerone som jag avskyr, utan en billig från Lidl som är riktigt god ändå. Så jordgubbarna blir nog goda iallafall! 🙂

 7. Oh, chokladdoppade jordgubbar det är svensk sommar!
  Själv har jag skördat lite rabarber och gjort en mousse på dem. Blev jättegott tillsamans med maränger.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..