Liten örtodling i köksfönstret

Måste ju bara visa vad vi gjorde här hemma i köksfönstret förra veckan. Gassande sol och några färska örter i plastkrukor som var på vippen att ”dö ut”… Ingen pretantiös örtodling i den bemärkelsen men värt ett försök att peta ner dom i ny fin jord och hålla tummarna att dom tar sig.

Och det gjorde dom, nu efter en vecka har dom fått nytt liv och nya små ljusgröna blad slår ut hela tiden. Joline piffade skyltar och det är en fröjd att stå framför diskbänken med alla härliga dofter av timjan, basilika och citronmeliss. Såsmåningom åker dom ut i större krukor och då ska jag även plantera rosmarin, salvia och persilja. Det finns väl inget bättre än att kunna gå ut och plocka sina egna örter till sommarens middagar! 😛

 1. Jag är så lycklig… jag sådde 24 rosmarinfrön och 1 har tagit sig efter en oändlighet i kylen och sedan i miniväxthuset. Jag skall vårda den där enda plantan med silkeshandskar!

 2. Härligt med egna örter!
  Jag brukar odla oregano, citronmeliss och timjan ute i trädgårdslandet. Gräslöken har redan vuxit sig stor, så den skall vi snart börja skörda av.

  Skyltarna ni gjort var väldigt fina!

  Kram Marie

 3. Vi har petat ner lite frön i krukor, basilika och koriander bidde det. Ska bli spännande att se om de tar sig där i köksfönstret, vi är ju inte begåvade med trädgård tyvärr…

 4. Vilken trevlig och inspirerande blog du har. Jag har hittat massor med goda recept som ger ytterligare dimensioners i min matlagning.
  Sen är det ett plus att du är från Boden, jag har mina rötter i Svartbjörnsbyn, men har bott i Dalarna i 30 år. Fortsätt, du inspirerar!
  Kram Birgit

 5. Hur får ni örterna att överleva omplanteringen?!
  Brukar inte överleva trots ny jord, ibland ny kruka, massor av ”gulligull”, men ändå dör de! 🙁

 6. Mig ska ni inte fråga om plantering och överlevnad av örter, jag
  är ingen trädgårdsmänniska med gröna fingrar, jag är däremot en hejare på att ta död på dom både ute och inne men då brukar jag knyta ihop dom och hänga upp så dom får torka.

  Rosmarin dock är nog den jag tycker är enklast att sköta och den vissnar sällan. Jag köper alltid färdiga i krukor på plantskolan och planterar sen om i utekrukor då brukar dom stå sig över sommar/hösten. Så frön skulle jag inte ha tålamod till så heja på ni som kan och vet hur man lyckas! 😉

 7. Har din dotter skrivit texten på skyltarna själv? Vad fint hon skriver i så fall! Oavsett vilket, så var skyltarna riktigt fina! 🙂

 8. Hej och tack för en sprudlande och inspirerande blogg. 🙂

  Härligt med egna kryddor och din dotter har gjort fina skyltar. Måste bara få fråga vart du köpt den där trälådan som ni har basilikan och citronmelissen i? Underbar var bara förnamnet på den 🙂

  / Anneli

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..