I 5år har jag matbloggat!


Det är idag 5 år sedan jag publicerade mitt första inlägg på något som jag just då nyss hade döpt till Kryddburken…

I 5år har jag matbloggat!

Det har varit en fantastisk resa i matens värld, men framför allt i ”människo-världen” som mött mig. Stöttat mig, kritiserat mig, gett mig lovord och beröm, sågat och analyserat, debatterat med mig och många gånger även hållit med mig i mina åsikter. Det är många år av skriverier, foton som blixtrat i mitt kök och recept som avverkats. En smula sentimental blir jag _alltid_ då nånting stort är på gång. Ja, å där kom första tåren…

När kryddburken föddes fanns egentligen bara en massa bilder på mat jag fotat efter att ha lagat. Recept fanns inga. Bara i huvudet. Jag har aldrig lagat efter recept, bara från ren inspiration. Självklart har jag kollat stektider och temperaturer på kött i nån bonniers kokbok och slagit upp styckscheman för gris och nöt o dyl, men bortsett från såna fakta har jag alltid lagat mat efter eget huvud. Inspiration är en annan sak än att följa en text till punkt o pricka.

Inspiration har jag såklart letat överallt! Matbloggar, mattidningar, TV-program, vänners middagar, släktens påbrå och familjens önskemål, men inte minst av min egen erfarenhet från uppväxt, arv och skolans hemkunskap, inte att förglömma! 😉

Så kom då dagen då jag bestämde mig för att starta en matblogg.
Jag älskade ju att laga mat och att fotografera. Höll igång intensivt ett tag med frilansande som bröllopsfotograf och var ansluten till ett par bildbyråer men tiden blev knapp i och med husbygge, vi skulle gifta oss och barnen började skolan och en massa annat trevligt tog upp min tid om helger, då folk vanligtvis gifter sig så sakta men säkert avtog den lilla karriären jag då hade! Istället började jag laga mat mer avancerat och alltid med kameran i vänster hand o vispen i höger! 😉 Ja… På den vägen är det!

När Joline var liten lagade jag mycket barnmat själv, jag rullade och kokade frikadeller och köttfärssåser och frös in i små burkar. Skar spagetti med kniv och gaffel i minimala bitar och blandade med bechamel och på med lock, in i frysen! Jag passerade majs och gröna ärtor i trådsilen, kokade torsk och gjorde puréer och mos. Jag kokade fruktkrämer och fyllde muffinsformar, och sen in i frysen i lagom stora portioner. Perfekt att packa ner i skötväskan när man skulle iväg och det vankades mellanmål på öppna förskolan eller dyl.

Jo, mat har alltid varit ett intresse jag lagt lite extra energi på.
Dels för att det är roligt att göra allt själv, från grunden, med fina råvaror och dels för att man vet vad man äter. Sen är det ju självklart ett plus om de som äter maten tycker det är gott också! 😛

Varje år har jag firat med en tårta, och till 3-års jubileumet hade jag en stor utlottning varje dag hela veckan med fina vinster till er läsare om ni minns! Nu är det dags igen. Jag måste erkänna att jag faktiskt höll på att missa denna 5-års dag med kryddburken, men tack vare den nya tidslinjen på facebook blev jag påmind när jag höll på greja med kryddburken där.

Herregud!! Det är ju 5år nu??!!  (sa jag tyst för mig själv i måndags eftermiddag)
DÅ först gick det upp ett liljeholmen att idag, tre dar senare är det ju 5-års jubileum!! Jösses amalia och självklart fick jag eld i baken och tusen järn i elden som smidits fram tills idag. Ett 5-års jubileum kan man ju inte bara låta passera sådär, eller hur? 😉

Jag hoppas ni kommer bli glada! Jag ska hålla er på halster några timmar till men i eftermiddag får ni en överraskning från mig och de samarbetspartner som står mig närmast och många av dom har också varit med sen första åren jag bloggade. Jag är väldigt tacksamt för allt härligt och generöst bemötande jag fått genom åren av alla sponsringar till tävlingar och utlottningar och många av dom har jag lärt känna väl vid det här laget så jag är faktiskt väldigt stolt att i eftermiddag kunna presentera det jag ska.

Jag har ibland fått frågan hur jag kom på namnet kryddburken… Det ska jag berätta nu! 
Jag funderade länge på ett namn som var lätt att komma ihåg, nånting som ingen skulle glömma när man nämnde det i förbifarten och som dessutom skulle vara lätt att söka upp. Jag fundera också på vilken anknytningen namnet skulle ha med mig? Inget, kom jag fram till. Namnet får frambringa sin anknytning till mig med tiden tänkte jag… Å så tänkte jag tillbaka i tiden när jag var liten och vad jag hade för minnen av saker och namn och ett av mina minnen föll på pappas varma mackor med Lawry´s krydda på. Lawry´s kryddsalt är en fin, nostalgikrydda för mig som fortfarande säljs i butik. Utseende på burken påminner mig idag om när jag var liten. Och känner ni mig så vet ni ju att jag kan ju inte motstå minnen och att förälska mig i gamla traditioner så en Kryddburk fick de bli. Nu vet ni de!


Den första loggan jag hade på Kryddburken såg ut såhär. Ja, de va tider de…
På den tiden använde jag både Aromat och Vegeta och fotade inte alls som jag gör idag, förlåt mig för de! 😉


Det första receptet som publicerades på Kryddburken var Thekakor. Recept här >>

Nu ska jag däremot avsluta lite vackert och runda av med ännu en liten tår på kinden och tacka för alla fina år ni förgyllt mig med. Med era kommentarer, mail, frågor och tips. Ni är universums allra bästa kryddburken-läsare och passa på nu i eftermiddag för detta är till ER som följer Kryddburken, just bara till er…  

Kärlek i massor till mannen i mitt liv som alltid står ut med mig, mina prövningar, experiment och galenskaper! Till min fina familj, ni är mitt allt här i livet! Utan er vore vardagen alldeles dötrist å långtråkigt och… Och alldeles underbar!!  

 Utan er, inget jag…!

Okej, orkade du läsa ända hit? Handen på hjärtat, orkade du??!
– I så fall är du verkligen en grym ”Kryddburken-läsare” Puss, Puss!  😉

 

 1. Grattis! Och stort tack för många tips och idéer! Och ja, med handen på hjärtat, jag läste allt! Kanonfin sida!

 2. Hipp hipp hurra å+ stort grattis på fem årsdagen! 😀
  Du öppnade mina ögon för den fantastiska matbloggsvärlden å det är jag evigt tacksam för!

 3. Stort grattis till dig idag! Jag har följt dig länge nu och du har hjälpt till att förgylla många av kalasen i vårt hus genom dina fantastiska recept!
  Även en hel del av vardagsmaten är du inblandad i!
  Jag ser fram emot de kommande 5 åren 🙂
  Mvh Anne

 4. Hej och grattis till de 5 åren. Jag har följt din blogg ända sen starten tror jag och fått mycket inspiration och lagat mycket av dina fina recept. Tack för en undebar blogg 🙂

 5. Ett mega stort grattis!!
  Utan kryddburken hade jag aldrig kommit i kontakt med dig!
  Jag är så glad över att jag ramlade in på Kryddburken för du är en sådan underbar och härlig människa!
  Tack för att du finns!!

 6. Grattis på femårsdagen 🙂 Jag har hängt med i åtminstone fyra av de fem åren och har samlat mycket inspiration från dina härliga inlägg och recept – såpass mycket att jag startade egen blogg ett kort tag, men nu ligger den på is sen länge.

  Fortsätt gärna i minst fem år till…!

  Kram!

 7. Stort grattis på 5-års dagen.
  Du är en sann inspiration och jag ser fram emot att läsa vad du har hittat på för gottigheter varje morgon. Kram.

 8. Jösses vilken pärs……innan jag kom till slutet trodde jag att du skulle sluta blogga…..och det var det som var pärsen. Nu ler vi igen och tar nya tag!

 9. Grattis till dom 5 åren, vad fort dom gick, ser fram emot lika många år till med matinspiration från dig!
  Kram

 10. Grattis! Tycker mycket om din blogg och vad roligt att se en bild på dig 🙂 Hoppas du har så roligt att du fortsätter länge till 🙂

 11. åh, grattis! 😀 Du gör verkligen jättegoda recept, och även om jag bara har följt dig i lite drygt ett(eller var det 2?) år nu så har flera av dina rätter hamnat på bordet här hemma, och alla har varit succéer hittills! Kram Sara, 17 år och tantig 🙂

 12. Stort GRATTIS!! Tack för en underbar inspirationskälla, dyker alltid upp nåt spännande och gott att läsa om här. Tack 🙂

 13. Klart man orkade läsa ända dit!
  Tack själv för att du delat med dig av dina underbara recept och härliga bilder!
  Ser fram emot många många år till
  Kram på dig!

 14. Grattis till 5 åringen . ‘
  Klart man måste läsa klart vad du skrivet. Denna blogg är ett måste varje dag. Och så mycket goda recept som man kan hitta här .
  Jag ahr dock inte fföljt denna bloog i 5 år men ca 4 år.
  DIna bilder är ju bara sååååå underbara.

  TACK för att du delar med.
  KRAM

 15. Jag ramlade in på Kryddis (ja, jag slänger mig med det smeknamnet till vänner och bekanta och hemmavid ;)) av en ren slump då jag sökte på varm smörgåstårta. Jag tyckte dina bilder var så läckra att din sida hamnade på listen ett tag. Jag hade sedan ett par år tillbaka en egen livsstilsblogg och tillslut hamnade du bland länkarna då du är min favorit! Idag besöker jag Kryddburken i snitt 10-12 gånger om dagen. Dels för recept, fina bilder men också för att kicka igång min lust för att laga mat! Jag hoppas jag får läsa dina framgångar i köket i yttligare 5 år! Stort grattis på 5-års jubiléet!!!

  Kram

 16. Grattis!!
  Jag är en relativt ny läsare, som kanske har följt dig i två år. Men jag har nog gått igenom varje recept du lagt upp ändå! Jag älskar din uppfinnighet och att du lagar riktig mat och inget fuffens med massa konstiga grejer som man aldrig hittar i affären och inte vet hur man ska laga.
  Vill till sommaren köpa en Muurikka och laga laga laga! Men nästa receptet jag kommer prova är nog nickes burgare som ser ofantligt goda ut! 😀
  Lycka till i framtiden och fortsätt med det du gör för du inspirerar massor av människor att laga mat, testa nya smakupplevelser och VÅGA!

 17. Stort tack till dig Linda, för dom 5 åren som förgyllt mer än en av våra middagar ;o) Jag hoppas på minst 5 till.

 18. Grattis till de 5 åren och jag är glad som följt dig hela tiden:) Och jag orkade läsa hela inlägget. Kram Elin

 19. Grattis och stort tack för dina första 5 år Linda!!
  Du skänker oerhört mycket inspiration och min familj har aldrig blivit besviken en enda gång när jag provat något av dina recept!

  Hoppas att bloggen fortsätter att utvecklas precis dit du vill!!

 20. Massor med kramar till dig!!! Du är fantastisk och förgyller min vardag!! All lycka i framtiden till dig! <3
  Kram <3

 21. Någon skrev tidigare att hon hittat dej när hon sökte recept på smörgåstårta… det gjorde jag också, och jag gjorde en av dina smörgåstårtor (den första men inte sista i mitt liv!) och sen blev jag en daglig gäst här hos dej!

  Tack för att du inspirerar oss och tipsar om idéer och testar nya produkter osv. och låter oss ta del av positiva och negativa erfarenheter – i och utanför köket.

  Grattis till 5 år med fantastiska recept och bilder!

 22. Ett stort grattis på 5-årsdagen! 🙂
  Du har en jättehärlig blogg som jag besöker minst en gång om dagen.
  Det är inte alltid jag orkar el har tid att kommentera, men du ger mig alltid inspiration och ger mig lust att testa nya saker. Det är inte dåligt för jag är väldigt kräsen och gillar inte att testa nya saker/smaker för det känns oftast som bortkastade pengar. Men din blogg har fått mig på nya tankebanor ibland!

 23. STOOOORT grattis Kryddburken! Och tack för dessa åren! Har följt dig i ca 3 år, hamnade slumpmässigt på din blogg när jag, första gången, googlade på matbloggar, och jag föll direkt för dig! Och Du är den enda matbloggare som jag följt hela tiden, och fortfarande gör. Andra har man på något sätt liksom ”tröttnat” på tillslut, men aldrig Kryddburken! Du ger så mycket MER än matinspiration. Du får mig att vilja fotografera mer, vara ute i naturen, åka på utflykter och marknader, pyssla å dona i hemmet och ”piffa upp” vardagen på alla möjliga sätt. Och så inspirerade du mig att skaffa en egen matblogg 😉 fast med den går det lite si sådär nu för tiden, tröttnade väl till och med på min egen blogg tillslut 😉 Just det – TACK för att DU aldrig tröttnar! Visst har du dina perioder när du med kännt dig lite tom och oinspirerad, men du plockar alltid upp dig själv tillslut igen. TACK för det! 🙂 Och så en sak till….blir jättenyfiken och vill veta med om det där med barnmat! 🙂 Väntar mitt första barn just nu och jag skulle ÄLSKA om du ville utveckla det där lite mera? Kanske känns konstigt att laga bebismat när man inte har någon bebis, men du kanske bara kan göra pyttesmå portioner, eller i alla fall skriva lite mer om vad du brukade laga och vilket som går bra och frysa och förvara m.m. Det hade varit heeeelt underbart!
  GRATTIS igen och TUUUUSEN TACK för allt! Må Kryddis leva uti hundrade år! =)

 24. Stort grattis 🙂

  Du verkar ju gilla prylar som underlättar livet. Jag måste bara tipsa om det bästa jag köpt någonsin. En Crocpot, jag har gjort allt möjligt i den, grytor, lasagne, pulled pork, långlagad högrev mm

 25. Stort grattis Linda! Kul att du hållit på så länge! Testade förresten din grymma spenat-pasta i veckan och den var otroligt god! Tack för all inspiration!

 26. Vet inte riktigt varför, men jag blev också tårögd. Har lagar många av dina recept under det dryga året jag följt dig. Du är lite utav en husgud på matfronten här hemma. 🙂 Tack för all inspiration och all god mat!

 27. Grattis till 5 års jubiliumet! Vad roligt att du har fått så mycket respons & läsare genom åren. 🙂
  Jag har nog följt dig ett år kanske, jag vet inte hur jag hittade dig, tror genom google.
  Jag letar gärna i dina recpet efter ngt om jag söker efter ngt. Ibland har jag lagat den rätten med. 🙂
  TACK för all insperation! =)
  Jag ska absolut fortsätta följa dig!

  Ha en fin dag!
  Kram
  p.s: jag orkade läsa allt. 😉

 28. Tack för en underbar och inspirerande blogg. Grattis på födelsedagen och må du orka fortsätta minst 5 år till.

 29. Grattis på 5-årsdagen! Jag har följt dig i 4,5 år och var fast från början. Det var du och en annan också wordpress-bloggare som gav mig inspiration att börja. Och du bara fortsätter att inspirera mig. 🙂 Underbart!

 30. GRATTIS Kryddburken 5 år. Hipp Hipp Hurra!!! Vill dig hylla Linda för du är såå duktig o gjort kryddburken till en stor Glädje för många människor runt om i världen ::)) och mycket mer glädje, inspiration mm bllir det, ja vet :::)))

 31. Grattis till din framgång Linda!
  Jag ljuger inte om jag säger att ett par tre gånger i veckan dukar jag upp någon av alla dina måltider du har skapat genom åren på vårt matbord. Sist åt vi din farsdagsmeny i lördags när vi kollade på melodifestivalen. Du gör ett strålande bra jobb och har väldigt god smak. Ser fram emot nya recept att prova!

 32. Du är grym!! Upptäckte dig för ett år sedan i samband med att jag köpte min andra Muurikka – ge oss gärna mer recept om denna underbara ”panna”!

 33. Roligt, har varit med dig hela tiden! Missade väl nån månad i början men annars så! Alltid så fina bilder Kram

 34. Jo jag läste allt! & har älskat din blogg från första början som jag kollade in här! för ca 3 år sedan.
  Grattis till dom 5 fina åren!♥ /Lena

 35. Hjärte-grattis till dig och bloggen. 5 år är en lång tid med tanke på alla fantastiska inlägg du gör. Jag förstår att det går åt en hel del timmar åt att göra dessa inlägg och för det tackar och niger vi 😉

  Även Joline skall ha en eloge för de fina inlägg hon bidrar med med jämna mellanrum. Hon går verkligen i mammas fotspår.

  Snöiga hälsningar från Västkusten (Jodå det kom ca 10 cm i natt, snopet)

 36. Du är verkligen en inspirationskälla, tack för en underbar blogg med fantastiska inlägg. Hoppas du orkar minst fem år till 😉

 37. Väldigt fint skrivet. 🙂 Jag kan inte ens räkna på alla recept jag använt från din sida. Du är ta mig tusan den bästa matbloggaren ever ! Hoppas du aldrig slutar, för då skulle jag behöva leva på vatten å bröd 😉
  kram

 38. Stort grattis, Linda!

  Du blev min inspiration till att starta en egen matblogg, något som jag har stor glädje av varje dag. Liksom att hälsa på här hos dig regelbundet.

  Fortsätt med vad du gör, du har verkligen ett vinnande koncept. Lycka till även i framtiden!

 39. Grattis!
  Hoppas på många fler år. Alltid lika roligt att läsa din blogg och jag har flera gånger gått efter dina recept och slår ofta upp den om jag har idetorka då veckohandlingen ska göras.
  Kram

 40. STORT GRATTIS idag till dig Linda o till Kryddburken! Som var den första matblogg som jag upptäckte o förälskade mig i! <3 från mig. Kram

 41. Grattis önskar jag från en ö till en annan. Kryddburken var den första matblogg som jag upptäckoch som jag ofta talar varmt om för folk i min omgivning. Det första receptet som jag använde härifrån var Solskensbullar, och sen dess har det rullat på

 42. Ett stort GRATTIS! Du har inspirerat mig mycket i min matlagning. Har skickat din länk till flera vänner som är som jag; den ständiga frågan vad man ska laga för mat när man kommer hem.
  Ja, jag läste hela ditt inlägg.
  Lycka till i fortsättningen, för det hoppas jag på.
  Mors!
  /Lena

 43. Orkade läsa varenda rad och jag ser med spänning fram emot vilket typ av firande 5-års jubileumet får! Sist men inte minst, ett stort GRATTIS till bloggen 🙂

 44. Självklart är jag en kryssningar som läser hela inlägget, det är faktiskt inte bara recepten jag vill åt 😉 Jag har inte följt dig alla fem år men nästan. Kryddningen och jag firar fyra år i år i har gett nivå fima standardrecept som funkar i vardagen. jag gör som dig med recepten i ser dom som inspiration och gör dom till mina. Så tack för dom här åren i låt de bli många fler är du go, jag behöver dig i min vardag!
  I nu till min önskan jag e glad över att få berätta vad jag fått ut av din blogg i de räcker fint. Men det är klart jag kommer önska mig ett pris, jag vill gärna ha strössel. Märket är av b bra kvalité i jag fyller gärna på mitt skafferi med fler sorter. Återigen TACK Linda för dom här åren!
  väldigt

 45. Haga så många fel de blev i mitt inlägg innan, skriver med min nya mobil i vi är inte helt överens ännu. Hoppas du ändå förstod vad jag ville.få sagt. KRAM till dig Linda!

 46. Jag orkade ;D alltså är jag Grym, precis som Kryddburken….
  TACK för alla fina recept, tips & råd, kommer fortsätta följa denna blogg ♥ ♥ ♥

 47. Började läsa din blogg i oktober-11, läser nu nästan varje dag, mycket bra recept och trevlig läsning. Hittade bloggen när jag sökte efter matbloggar. Hoppas på tur!

 48. Ash de får vara, sak samma om jag får något eller inte. Din blogg räcker fint för mig. Vill bara tillägga att när jag pratar o rekomenderar din blogg (vilket händer minst en gång per vecka) så brukar jag beskriva dig så här ”Hon lagar upphottad husmanskost o tar snygga bilder på maten”. Riktigt härligt. ÅTerigen, kram!

 49. Har tittat in hos dig titt som tätt de senaste åren och alltid hittat nya spännande recept och inspiration! Grattis till 5-års jubileet! Hoppas du orkar fem år till 🙂

 50. Hej, stort GrAtTis till 5 års jubileumet!

  Jag hittade sig för lite drygt 1.5 år sen.
  Jag har själv hus i Borgholm och vi satt en sommarkväll och
  pratade om bloggar och mat.
  Jag sökte på Ölandsk mat och fick fram dig!!

  Varje kväll efter barnen somnat kollat jag alltid in till dig!

  Fortsätt leverera med samma innehåll då bara måste det vara fler som hittar dig!!

  Tack för en otroligt varm och hjärtlig blogg.

 51. Bra jobbat och grattis till 5-års jubileumet!
  Jag hoppas på att få inspireras och glädjas av dig även i fortsättningen, du är grym! (Klart jag läste hela inlägget)

 52. Jag har inte följt dig i fem år, inte heller i fyra men åtminstone tre. Jag är dålig på att kommentera men duktig på att sno idéer och recept, ibland som det är utskrivet och ibland My own way! TACK för en fantastisk blogg!

 53. Grattis med jubileet! Din blogg er veldig bra, med god kvalitet på receptene. I dag er jeg innom for jeg skal lage vaniljeglass, og din recept er den beste jeg har prøvd.

 54. Hej.Hamnade på din sida nov 2011 genom någon annan sida där det pratades om matbloggar tyvärr minns jag ej vars.Men nu läser jag din blogg ofta.En toppensida anser jag.Har provat några recept. Synd att jag inte visste om din sida när du började men jag har ju mycket nu att botanisera i.Hoppas du fortsätter länge till.
  Hälsningar
  Catharina

 55. jag halkade in på din blogg igår när jag surfade runt å letade fransk husmanskost… hittade flera recept som ligger på lut att tillredas inom de näraste två vekorna… efter att läst alla glada lovord om din blogg så är kryddburken nu inlagd bland mina bloggar som jag följer på återseende 🙂

 56. Hej.
  Vet inte hur jag hamnade på din sida men det var väl i en desperat situation om vad vi skulle äta en dag.
  Jag och Örnita (kärringen) har alltid outalat försökt dela på sysslorna hemma typ matlagning.Jag har genom åren plöjt igenom allt om mat,nätsidor,diverse proffsmenyer men aldrig funnit någon glädje i det,ok att familjen har tyckt det var bra men när man själv inte tycker det är värt besväret så blir det en belastning.
  Så en dag hittar jag KRYDDBURKEN !
  Den/du är så jävla bra att det bara inte finns,där finns lättförståliga beskrivningar,bra bilder och goda recept och det har gjort att jag tycker det börjar bli spännande att laga mat igen.
  Så ett stort TACK från Ernie.
  Tyvärr så ser jag en stor risk med att du försvinner från bloggandet.Pga att du är för duktig med det du håller på med.Men det är kul så länge det varar 😉
  E.Floyd

 57. 5 år, stort grattis!! Jag hoppas få se även 10-års jubileet 🙂 Kryddburken är perfekt för att få näst intill daglig inspiration på vad det ska serveras för mat under veckan. Senast var det din palt som inspirerade mig till att göra kroppkakor i kväll. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..