Jag har en egen BURGER KING hemma!

Det är inte alla som kan skryta med att ha en egen Burger king hemma va?! Men jag kan, för han e så förbaskat duktig på just hamburgare! Gubben min alltså!

En läsare på facebook igår trodde att kära maken skulle laga snabbmakaroner och mamma scans köttbullar! Ohh no! I det här huset finns varken snabbmakaroner eller mamma scan köttbullar att tillgå och vederbörande hade nog heller aldrig gett sig på den maträtten för det är bra mycket svårare att hålla koll på makaroner som kokar än att göra burgare! Han är alldeles särdeles duktig i köket som ni förstår, fast bara när han själv vill men då brukar de å andra sidan bli väldigt bra! 😉

Igårkväll satte han huvet på spiken och slog till med de godaste burgarna jag ätit hittills! Oj, oj, oj säger jag bara! Va nu tacksam att han delar med sig av receptet för detta är sådär perfekt vrålgott som det aldrig kan bli nån annanstans!!!! 😛

4 stora burgare
King burgare :
700 gram blandfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen

Tillbehör : 
Surdegsbröd i tjocka skivor som rostas
Hamburgerdressing, se recept >>
Sallat
Cheddarost
Tomatskivor
Lökskivor
Inlagd saltgurka
Ketchup
Johnnys sötstark senap
Coleslaw på rödkål, se recept >> 

GÖR SÅHÄR :
Blanda ingredienserna till burgarna, det ÄR viktigt med just Tony´s krydda så har ni inte den så införskaffa omgående! Det är hans allt och får inte glömmas!! Inte ens på den godaste köttfärssåsen eller på den nykokta palten. Min man kan inte leva utan Tony´s! Så inga konstiga genvägar; köp hem Tony´s kryddan! Finns bland annat i de större matvarukedjorna eller att beställas hem från nätet. Info här >>

Grilla eller stek burgarna, antingen i stekpanna eller på muurikka, använd vid stekning rikligt med smör, inte olja! Grillar du hamburgarna på grillen så låt dom ligga en stund på folie på gallret tills de blivit mer hanterabara i konsistensen.

Montera ihop med en halv rostad skiva surdegsbröd. Bred på hamburgerdressing på brödet. lägg på salladsblad, burgaren med dubbla skivor cheddarost, ketchup, lök, tomat, saltgurka och så ytterliggare en halv skiva surdegbröd som du brer med Johnny´s sötstark senap! ÄT!!! 😛

Gör din egen hamburgerdressing med hemmagjord majonäs, kryddad och smaksatt med bostongurka, senap, tomatpuré mm! Blir vansinnigt gott och är busenkelt att göra och sååå mycket godare än köpedressing! Receptet hittar du här >>

Visst är han duktig min alldeles egen Burger king!!? 😉

 1. ser sjukt gott ut! 🙂 mina hamburgare blir alltid så torra 🙁 är så rädd att de ska vara röda i mitten o det vill jag inte! Tips?

 2. Stek eller grilla på låg värme och pressa inte uppepå hamburgarna under tiden de tillagas! (En liten mängd vatten i smeten samt att inte pressa håller burgarna saftiga) Provstek eller grilla en liten burgare fast lika tjock som de andra vid sidan om som du kan kolla lite då o då.
  /Nicke

 3. Jag har ett tvärtomproblem, haha. Mina blir väldigt mjuka, och ibland smuliga. Några tips för att få dem lite fastare? Kanske har för mycket ströbröd/potatismjöl.

 4. Ser väldigt gott ut, men hur äter man dom… inte alla är ”stora i käften” 😉 Jag ser mardrömmen hända: jag tar det första bettet och hela ”pålägget” hoppar ut på andra sidan burgaren…

 5. Pingback: King burgere…..
 6. Ser grymt gott ut! Måste nog göra ett nytt försök med egna hamburgare, lyckas aldrig, men skam den som ger sig! :))

 7. Köpe-färs (Ica/Coop/Hemköp) är en styggelse. Snuskburgare är det enda man kan få till med styggfärs där senor och rens utgör grunden.

  Ska man laga ”riktiga” hamburgare bör man mala sin egen köttfärs. Förslagsvis av högrev + fettfritt kött. Blanda. Man bör heller inte röra ned några kryddor, ströbröd eller annat i färsen. Ren, färskmald färs som man håller kallt och sen kryddar i pannan. Som jänkarna gör, de som uppfann maträtten. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..