Krämig kycklingpasta med smak av tomat & balsamico

Igår blev det kyckling och pasta till middag! En sån där kycklinggryta som man helt innovativt bara skär ner och fräser på i traktörpannan och sen häller i, duttar i, kryddar, smakar av och duttar i lite till av allt möjligt som faller en i smaken just där och då! Då vet ni hur jag menar va? 😉 Lite sånt, å lite sånt, och en skvätt här och en skvätt där! Det blev vansinnigt gott och jag har försökt att minnas ungefär hur mycket av allt jag ”duttade” i också! Det ser kanske inte lika gott ut som det smakade så därför får ni prova själva om ni behöver bli övertygade! 😛

Det här behöver du : 
800 gram kycklingfiléer
1 pressad citron
ca 2 tsk nymalen svartpeppar
2 msk malen ungersk paprika (mild, söt smak)
4 msk tomatpuré
½ dl balsamicovinäger
2 msk kycklingfond
3 dl grädde
1 burk champinjoner
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs på i traktörpanna i lite smör + olja tills bitarna fått fin färg. Pressa över en hel citron och dra ett par rejäla varv med svartpepparkvarnen. Pudra över den malda paprikan. Tillsätt tomatpurén och slå på balsamicovinäger och låt allt få svettas ihop nån minut. Sänk sedan värmen och tillsätt fonden, grädde och champinjoner. Småputtra tills såsen tjocknat. Smaka av med salt & peppar.

PS.
Tack för alla kommentarer om den italienska buffé, självklart ska ni få recepten, jag börjar redan i eftermiddag/kväll så det kommer väl spottas ut recept här på löpande band sen! 😉

 

LOADING..