Det gick käpprätt åt skogen! *TIPS ÖNSKAS*

Hade en söt liten vision när jag rörde ihop en pannacotta och tänkte att dom här små formarna (mandelmusslor) blir lagom i både storlek och form. Söta att vända dom upp & ner som små vågiga brylepuddingar! Men det gick åt skogen fullständigt! Efter att det stått i kylen och stelnat sina timmar och jag skulle vända på formarna så satt pannacottan som gjuten!

Jag provade att doppa hastigt i hett vatten men inte de heller… Jag petade lätt i kanten med tandpetare men inte sjutton lossnade dom! Så dom fick ätas direkt ur formarna istället och det var inte alls vad jag hade tänkt! så nu behöver jag era tips på hur man får UT dom ur formarna!???

Kan tillägga att jag även smorde in formarna lätt med lite rapsolja, men det hjälpte ju inte för de!?? Så hur gör man??

Nu jag jag köpt mig fina ”jelly-formar som jag tänkt använda till just pannacotta men jag tänker då inte prova förrän jag fått veta hur jag får ut dom!

TIPS TACK!!! 😛 

 1. Jag bor i Schweiz, och här finns det speciella pannacotta formar att köpa, ganska hard plast, men med ett litet lock i botten som man helt enkelt tar av när den är klart, och med ett litet slörp ljud lossnar pannacottan perfekt 🙂 Har även testat silikonformar, men tycker att den fastnar lätt i sana ocksa :-/ Aven om man kan snirkla ut den lite, sa tycker jag ända den ser lite trakig ut. Mina harda formar däremot= perfekt 🙂

 2. Förr fanns det små geleformar i glas som man kan använda o som dessutom kan vara fina att servera ur om det ”går åt pipan”

 3. Testa igen med att ha formarna i hett vatten. Gjorde pannacotta på nyår i plastglas som sedan fick vara i en skål med vatten i mellan 20-90sek. Man kan se att det börjar smälta lite runt kanterna. Viktigt är att stortsett hela pannacottan får vatten runt sig annars släpper bara botten men inte kanterna. Hoppas du förstår hur jag menar och lyckas bättre nästa gång!

 4. Har läst recept där det står att man ska skölja formarna i kallt vatten innan man häller i smeten. Vet inte om metallen i formarna har någon inverkan… Annars tror jag att porslin/stengods-formar och att skölja i kallt vatten är bra. Lycka till nästa gång! 😉

 5. testa ha plastfolie i formen innan du häller i själva pannacottan å sen när de har stelnat i kylen så är det bara att dra ut plastfolien och du har fått loss pannacottan, har dock ej testat det här själv men det är vad jag skulle tro fungerar

 6. Du får gärna skriva ett inlägg om du lyckas! 🙂 Jag undrar också! Rent spontant kände jag att man kanske måste ha lite mjukare formar så att man kan trycka ut de små rackarna, men det kom ju några bra tips här bland kommentarerna som kanske kan funka… Lycka till! Följer projektet med spänning! 🙂

 7. Alltså, tusen tack för era tankar, idéer och tips. Jag har nog kommit fram till att dessa små ”mandel-musslor-formar” är på tok för små… Det blir helt enkelt för liten mängd pannacotta som mer sätter sig än lossnar…

  Och TACK Helena, det är ju dom formarna jag köpt av dig och inte har jag sett att du redan gjort pannacotta i dom heller… Imorgon ska jag göra ett nytt försök! Självklart återkommer jag med bildbevis och hur det gick!
  /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..