Italiensk buffé & 50års kalas!


Tjoho vilken helg vi har haft!! Vilket kalas, vilken fest och lilla mamma är nu 50år!! 😛 Allt gick galant med buffén och den blev uppskattad av alla! Tänkte visa er en liten bildkavalkad och sist av allt överraskningen till mamma… 😉

 

Alla recept : 

Kallskuren kyckling med vitlök, citron och timjan
http://kryddburken.se/2012/01/25/kallskuren-kycklingfile-med-citron-timjan-vitlok/

 

Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé
http://kryddburken.se/2012/01/26/kallskuren-balsamicomarinerad-ytterfile/

 

Pastasallad med tomatpesto 
http://kryddburken.se/2012/01/25/italiensk-pastasallad-med-rod-pesto-och-soltorkade-tomater/

 

Minipajer med spenat & pinjenötter
http://kryddburken.se/2012/01/25/minipajer-med-spenat-pinjenotter-och-parmesan/

 

Färskost sweet chili 
http://kryddburken.se/2012/01/26/hemmagjord-farskost-med-sweet-chili-orter/

 

Varm brietårta
http://kryddburken.se/2012/01/26/varm-brietarta-med-plommontomater-notter-flingsalt-honung/

 

Tomat & mozzarellasallad
http://kryddburken.se/2012/01/26/tomat-mozzarellasallad-med-chili-basilikadressing/

 

Tiramisu i portionsglas med limoncello & lemon curd
http://kryddburken.se/2012/01/28/tiramisu-med-limoncello-och-lemoncurd-pudrade-med-kakao-och-chokladrosor-pa-toppen/

 

 

Övrigt ; 

Rostade baguetter

Hyvlad parmesan

Lite goda ostar; cambozola, affine getost och brie

Melon, kiwi, citroner, vindruvor, physsalis

Ruccola, basilika, timjan, chili

Nötter

Lufttorkad skinka lindad runt melon

Crotini med tomat & olivtapenade

Vitlökssås

crema di balsamico

Marinerade vitlöksklyftor
Gröna & svarta oliver

Kex, rån, digestive

Lite olika sorters salami; het chorizo, grönpeppar, cacciatorino modena samt spianata romana

 

Sammanfattning;

Hela buffén räknade jag till 20 pers men det blev en hel del över ändå. Prismässigt ca 2400kr för samtliga ingredienser.

Hela buffén uppdukad och klar, bara att hugga in!

 

Pastasallad med tomatpesto där jag även blandade i finhackad rödlök, soltorkade tomater, olivolja, salt & peppar.

 

Kallskuren balsamicomarinerad ytterfilé, kryddad med rosmarin och rosépeppar.

 


Kallskuren kycklingfilé som marinerats med vitlök, citron och timjan.

 

Små minipajer av frasig smördeg och en fyllning av grädde, pinjenötter, cashewnötter och spenat samt riven parmesan! Urgoda!!

 

Tomat & mozzarellasallad, marinerad med olivolja, chili, citron, salt & peppar.

 

Lufttorkad skinka.

 

Honungsmelon och vattenmelon till lufttorkad skinka och lite crema di balsamico är en höjdare!

 

Crostini med tomat/olivtapenade, vitlökssås, marinerade vitlöksklyftor, svarta och gröna oliver.

 

 

Brietårta som jag toppade med halverade små plommontomater, blandade salta nötter och honung. In i ugnen en stund så osten smälter när man skär i den! 😛 Gott!!!

 

Lite olika sorters salami; het chorizo, grönpeppar, cacciatorino modena samt spianata romana!

 

 

Hemmagjord färskost med sweet chili.

 

Rostade baguetter.

 

Lite goda ostar; cambozola, affine getost och brie.

 

Tiramisu i portionsglas med limoncello & lemon curd, toppad med kakao och chokladrosor.

 

Mamma öppnar presenterna! Just den här kommer från oss, köpt på Mittbrodts i Borgholm.
(Fler bilder från kalaset kommer på min privata facebook

 

Och den stora överraskningen som vi kämpade med för att hemlighålla under kvällen. I ett av rummen hade vi ställt upp staffli och tavelduk, oljefärger, penslar och paletter! En och en gick vi in och målade på tavlan som senare framåt småtimmarna avslöjades inför en lätt rörd mamma… 
 Kan säga att vi hade väldigt kul när den ena efter den andra kom ut ur rummet med färg på händer och en del även i ansiktet! Hon undrade verkligen vad vi pysslade med…. 😉

 

LOADING..