Fylld, gratinerad frukostkorv & potatismos


Då var det korvdags idag då! Köttfärs igår och korv idag, så nu är mina vardags-mat-bryderier färdiga  för den här gången! Så svårt de kan va med lite inspiration ibland alltså! Det liksom låser sig fullständigt och barnen ropar falukorv och pannkakor, gubben ropar köttfärsbiffar och jag bara suckar! Men jag tyckte nog jag fick till de himla bra ändå!

Korv då alltså! Falukorv, prinskorv, fläskkorv, grillkorv och kokkorv… Allt är ju gott på sitt vis men nu hade jag just frukostkorv hemma att göra något gott av! Frukostkorv är god att sjuda i saltat vatten med lagerblad, lök, kryddpeppar, vitpeppar och en gnutta ättika, men det har jag gjort så många gånger och receptet finns ju redan här på kryddburken så det fick bli en gratinerad variant med en god röra på philadelfiaost, riven herrgårdsost, bostongurka, dijonsenap och salladslök! Skjuts in i ugnen och så ett hemstånkat potatismos till de! Ja, det kan inte bli bättre faktiskt! 😉

Vill man köra enligt LCHF är den här korven perfekt tillsammans med gräddstuvad vitkål som är fantastiskt gott till! Ja, ni gör som ni vill!

Imorgon är det fredag!
Nu skulle jag bli hemskt tacksam om ni kunde tipsa om något snabb & gott till fredagkvällen! Inte för mastigt och bara till oss vuxna! Vi blir nämligen helt barnfria i helgen så ös på med tips och idéer är ni snälla! (åker till stan o handlar imorgon runt 13-tiden, så innan dess tack) Gärna kryddigt och hett och som sagt, snabbt och lätt!

Ok, då säger vi så! Så hoppas jag att jag slipper fler bryderier och att inspirationen kommer flygande till mig?! 😛

4-6 port
Det här behöver du : 

6 st frukost eller lunchkorvar
2 dl riven herrgårdsost
100 gram philadelfiaost
1 dl finhackad salladslök
2 msk bostongurka
2 tsk dijonsenap
Salt & peppar

2 dl grädde
2 msk ketchup

GÖR SÅHÄR :
Smörj en ugnsfast form lagom till 6 korvar. Skär ett längsgående djupt snitt i varje korv. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och fördela i snitten på korvarna. Vispa ihop grädde och ketchup och slå över. Gratinera i 200 grader ca 20-25 min. Servera med ett gott hemmagjort potatismos eller gräddstuvad brysselkål alt. gräddstuvad vitkål eller purjolök! (LCHF).

Lite extra bloody mary ketchup på toppen skadar inte ett dugg! 😛

Hemmagjort potatismos :
Skala och koka potatisen, gärna en mjölig sort! Jag gillar Asterix till potatismos! Slå av kokvattnet och värm upp lite mjölk i en mugg i micron. Mosa potatisen med en rotfruktsstöt eller en kraftig visp. Slå på mjölk till önskad konsistens. Tillsätt en klick smör, vitpeppar, salt, en pyttegnutta socker och lite riven muskot.

Skär snitt i korven och böj ut dom så fyllningen får plats. Glöm inte skära bort den överblivna skinnbiten på korvens smalaste ände… De viktigaste av allt! 😉 Typ de värsta jag vet…

Slå på ketchup-grädden och skjuts in i ugnen! Använd en smakrik ketchup här. Jag använder Bloody mary ketchup som har lite extra hetta!

Och efter 20 minuter är det klart! Woooilaaa! Ät, njut och bli mätt!

 

 1. Min favorit fredagsrätt som äts ooofta här hemma är hembakat tortillabröd (i stekpanna) fylld med strimlad, stekt, kryddigt marinerad kyckling, sallad, avokado, rödlök, paprika, gräddfil och en het salsa. Kanske det godaste som finns! 😀

 2. Hej Linda!
  Jag älskar den här typen av mat. Har tur som äter lunch på en restaurang som ofta har husman som ett av alternativen och när den här typen av fylld korv står på menyn är jag först i kön 🙂

  Tips på fredagsmat.. När du skriver ”Gärna kryddigt och hett och som sagt, snabbt och lätt!” känns det som att det jag lagade till denna torsdag är ganska mycket huvudet på spiken.

  Färsk tomatsås som kokar ihop medan pasta kokar och bacon blir fräst med chili och lök. Lite fredagslyx med vitlöksbröd till den pastarätten kanske kan vara något! Allt klart på en halvtimme typ…

  Trevlig helg!

  Här är receptet: http://lottakruse.blogspot.com/2012/01/bucatini-med-ljuvlig-farsk-tomatsas-och.html

 3. Jag tror att det blir cevapcici, det är kryddigt och gott. Med klyftpotatis och tzatziki! Fast jag är även sugen på en bit oxfilé med en god pepparsås..

 4. Hej Linda!
  Är dålig på att kommentera, men läser din blogg varje dag och bara ÄLSKAR den.
  Mitt tips till fredagsmaten är baconinlindad kyckling med creame fraiche (chili och paprika) och klyftpotatis..
  Hoppas ni får en underbar helg tillsammans.
  Kram Ulliz

 5. Oh så gott det där såg ut mmm vill ha!
  Varför gör du inte bara en kycklingsallad med rhode island och sen rosta macka med ost till. Enkelt, lätt och framför allt gott. Eller en landgång kanske!
  Trevlig helg på dig!

 6. Åh, så gott! Har inte provat att fylla frukostkorv samt göra sås runt omkring. Det ska jag prova i veckan! Tack för tipset.

  Tips på mat i kväll: Het tomatsoppa med en klick creme fraiche och vitlöksbröd. Perfekt mat som oftast inte barnen gillar (förutom mina!!)

  Jag gjorde tomatsoppa i går samt ugnspannkaka. Perfekt torsdagsmat. Men passar även bra till fredagsmiddagen om man piffar till med lite extra samt ett gott vin! Trevlig fredagskväll!

 7. Frukostkorv, mmmmm – härligt. DET är minnen från när jag var liten! Då hade vi ingen fyllning i. Korvarna skars däremot halvt igenom på tvärsen med ungefär centimenterlånga mellanrum. (Vet inte varför mamma gjorde så? Kanske för att mormor gjorde så?)
  Din fyllning lät helt fantastisk och får jag bara hemlagat potatismos är min dag förgylld!

 8. Såg riktigt gott ut.. men bostongurka är inget vi äter huuua men den kan man ju dissa:) det får vi nog prova en dag för det skulle nog tom lilla fröken kinkig gilla:)

  Har tyvärr inga tips på fredagsmat idag eftersom det blir barnvänlig hemma idag då jag och lillan är solo:)

  Dock är jag sugen på att testa Porchetta nån dag..

  KRAM

 9. hade bestämt mig för att göra den här rätten någon av helgdagarna men ångrade mig när jag läste aftonbladets artikel om processad mat ( typ korv och leverpastej) som innehåller massor med nitrit och som ger en betydligt högre risk för magcancer. Så tyvärr, denna goda rätt får vara för min del.

 10. Det här har blivit en av mina favoritmaträtter, fast jag är ju vegetarian så jag kör ju på vegkorv, men det går lika bra det! När jag lyxar till det brukar jag ha västerbottensost istället för herrgård samt chilisås istället för ketchup i gräddblandningen. Prova det! Det är riktigt gott 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..