Omelett med champinjoner

Hej på er! ! Ny vecka och ny energi och vet ni vad…? Jag tog faktiskt ledigt idag hela dan, tyckte jag behövde de efter förra veckans turbofart! Så idag tog vi sovmorgon efter biobesöket, som faktiskt var himla kul! Filmen (Stig-Helmer Story) var mysig, söt och lite rolig, första filmen är såklart bäst men den här var absolut inte dålig heller! Barnen gillade den också!

Nu har vi precis ätit en snabb lunch i form av omelett! Ett säkert kort som alltid går hem och som man ofta har ingredienser till hemma också! Dom marinerade champinjoner fräste jag på tillsammans med finhackad schalottenlök och slog sen på 4 ägg o lite grädde! Sååå gott!! Och svampomelett är dessutom min favorit av alla!! Nu ska vi ranta ner till stan och gå på bokhandeln och fixa lite småärenden!

Återkommer lite senare, då blir det wiener********* Vaddå??? 😛

1 omelett
Det här behöver du :
2 dl svamp (marinerade champinjoner)
1 finhackad schalottenlök
4 ägg
½ dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Fräs på svampen tillsammans med löken i stekpanna.  Sänk värmen och slå på äggen och grädden. Låt puttra ihop sakta på låg värme. Picka hål på alla luftbubblor. Vik sen ihop den och vänd upp på en tallrik.

Fräs på den marinerade svampen tillsammans med lök! Slå på ägg och grädde.

Låt puttra på svag värme. Picka sönder luftblåsorna…

Vik ihop och vänd upp på en tallrik och skär lite grönsaker till!


Några varv med pepparkvarnen och flingsalt och lunchen är klar!! 😉

LOADING..