Vitlöksmarinerade champinjoner

Ni undrar väl om jag gett upp bloggen vid det här laget men det har jag inte!! Har bara jobbat tokmycket på kontoret hela veckan både dagar och kvällar o även nu i helgen så allt har blivit lite åtsidosatt men nästa vecka blir mer normal! 😉

Igår kväll åt vi en riktigt god middag och bara myste hela familjen samlad! Max och jag stod för kökstjänsten och Nicke och Joline tillverka saker i garaget! Vi gjorde potatisgratäng i dom fina Le creuset hjärtanformarna, (ja visst ja, jag har ju inte visat er dom senaste tillskotten i Le Creuset-familjen, det måste jag ju göra) och så helstekte vi fläskfilé och gjorde och god sallad med roman, kiwi, physallis och gurka! En kall bearnaisesås och dessa marinerade champinjoner till!! Såå vansinnigt gott så vi nästan svimmade i soffan allihopa till Gladiatornerna… Men så hade ju Max med lite hjälp av mig bakat en sockerkaka också så vi var ju bara tvungna att smaka en bit av den me! Jodå, vi somnade ovaggade allihopa! 😛

Ikväll blir det bio i Kalmar, Stig Helmer story!! Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Det här behöver du  : 
150 gram färska champinjoner

2 dl olivolja
1/2 pressad citron
1 näve finhackad persilja
1 vitlök solo
1 tsk chiliflakes
Svartpeppar
en nypa socker
* Salta med flingsalt precis när det ska ätas så vattnar inte svampen ur sig under marinering!

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Pensla champinjoner från sand och annan smuts. Skiva dom i ca ½ cm tjocka skivor. Vänd ner i marinaden och låt marinera minst 5-6 timmar i kylskåp, rör om lite då och då. Servera som tillbehör till kött, fisk, kyckling etc. Perfekt som tillbehör på buffébordet också!


Marinaden

Champinjonerna, ju mindre desto godare!

Marinad-badande champinjoner! 😉

Efter några timmar…

Barnen fick varsin läsk till middagen! Bart Simpson melonläsk som enligt mig smakar precis som coco bahia, nån som minns den?? 😛

Gott, gott! Nu ska jag hoppa in i duschen och faktiskt åka o jobba nån timme igen och sen bär det av till Kalmar för bio!! Ha en fin kväll allihopa! Håller på att planera en finfin tävling också som dyker upp här i veckan, mer om det lite senare…

LOADING..