Smörgåstårta med rostbiff

Här kommer receptet på vår smörgåstårta vi hade till nyåret! Vansinnigt god och så enkelt att göra!

Smidig att göra i en springform också om man inte vill använda sig av hönökaka (halvmånar) eller så men jag tycker storlek på en vanlig springform är precis lagom dessutom!

Jag har använt mig av skivad formfranska, så självklart blir det lite ”klipp & klistra” när man lägger i brödlagren men det är inga konstigheter. Kantskär lite rundade kanter och fyll i lite här å där. Fördelen med springform är att du kan fylla den dessto mer utan att det rinner iväg ut på sidorna om du har en lös fyllning, vilket jag tycker är godast. Snåla inte och bred på ordentliga lager fyllning, dom håller sig på plats och sugs upp av brödet istället, vilket blir en ännu saftigare smörgåstårta! 😛

Det här behöver du : 
1 rund springform med löstagbar kant
ca ½ förp. skivad formfranska

Grundröra : 
4 dl grädde (som vispas löst)
3 msk majonäs
salt & peppar

Lager 1 : 
4 kokta ägg
2 dl mjukost på tub (naturell)
ca 1 dl av grundröran

Lager 2 : 
200 gram rökt skinka el. picnicbog
1 burk konserverade mandariner
ca 1 dl av grundröran

Täcke/topping : 
Resten av grundröran bres ut runtom. Om du tycker att det inte är tillräckligt mycket för att täcka hela så kan du blanda ut med lite creme fraiche och smaka av med salt och peppar igen!

Garnering : 
500 gram skivad rostbiff
ca 16 ostskivor
Apelsinskivor
Physallis
Carambola
Gula körsbärstomater
Vindruvor
Remouladsås på tub (Mills; den innehåller inte curry) eller hemmagjord
Rostad lök

Andra lagret med rökt skinka/mandariner och grundröra innan sista brödlagret läggs på. Sedan plastfolie och en tyngd och vila i kylskåpet över natten.

Det roligare börjar nu!! 😉 Täck tårtan med grundröran ett jämnt lager runtom.

Sen är det lika roligt varje gång jag börjar garnera för jag bestämmer aldrig i förväg hur den ska se ut, det bara kommer liksom… Här fick ostrullar bli till en krans runtom, sen löste sig resten av bara farten! 😉

Rostbiffen…

Som jag vek ihop som dragspel och la lite slarvigt mellan varje ostrulle!

Och sen ösa på med frukt och färger!

Våga låta fantasin flöda och släpp alla tankar om ”hur sjutton ska jag göra nu då???” Istället ska du se dig som en liten konstnär med penseln i högsta hugg, i full fart med en Picasso i världsklass! 😛

Lycka till, hoppas ni provar denna variant!

Jag är kontorsråtta nu hela veckan så det blir lite sena kvällar med kryddburken men nu ska jag i alla fall hoppa i säng! Må så gott allihopa och tack för alla fina hälsningar och kommentarer ni lämnar!

LOADING..