Skinka & makaronilåda! Pasta efter all julmat är aldrig fel!


Ett litet livstecken här från sjukstugan… De är inte mycket att hänga i julgranen med oss här hemma! Den ena influensan/förkylningen avlöser den andra. Kära maken har legat pall över jul & självaste afton, nu är det min tur och som lite grädde på moset kör vi lite magsjuka på de också, Joline trillade dit imorse så vi håller tummarna att vi andra blir förskonade! 🙁 Bläää va tråkigt det är!

Sen kommer väl Alfred hem och är halvt ledbruten med svullet bakben, jack i hasen och hoppar på tre ben… Undra vilken julfest han har varit på?! Han gör som vi andra… Fått medicin o pc-salva och ligger utsträckt i soffan, kollar film och ”kryar på sig” han också!

Men vi har dock haft de ganska bra ändå, trots allt… Bara tagit det lugnt och mysit i TV-soffan med filmer efter varann. God julmat på julafton och massor av julklappar!! Själv är jag ju som ett litet barn och bara älskar att öppna paket och jag lovar att visa er så fort feber o snor lagt sig. Bland annat har min samling Le Creuset har fått lite tillökning! Men än så länge ligger jag lite lågt för att hitta krafter och energi igen! Räknar iskallt med att vi kommer vara familjen KÄRNFRISK till nyår för då smäller de! 😉

Här ska ni får ett gott ”mellan-dags” recept på PASTA… För visst blir man alltid så himla sugen på just pasta efter all julmat och storhelger!? 😉 Jag blir det i alla fall…

GOD FORTSÄTTNING önskar jag er alla, hoppas ni haft en fin jul!!!  

Det här behöver du :
4 port kokta makaroner
250 gram rökt el. julskinka
2 tomater
1  gul lök
1 röd chili (spansk peppar, mild)
2 msk tomatpuré
Svartpeppar nymalen
4 dl kycklingbuljong
2 dl gräddmjölk
ev. maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar
2 dl lagrad smakrik ost

GÖR SÅHÄR :
Koka makaroner till 4 port, eller använd överbliven från kylskåpet. Ställ åt sidan så länge. Skär skinka och tomat i bitar. Hacka lök och chili fint. Tillsätt tomatpurén. Fräs på allt i traktörpanna i lite smör.  Slå på kycklingbuljong och gräddmjölk. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen. Sänk värmen något och låt vätskan koka in ca 10 min. Red eventuellt av såsen med lite maizenamjöl utrört med vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner makaronerna i pannan, häll upp i ugnsfast form eller gratinera direkt i pannan om den tål att stå i ugn. 225 grader ca 20 min! Strö lite ost över före gräddning.

Skinka, tomatpuré, chili och lök får fräsa ihop en stund!

Häll på kycklingbuljong och gräddmjölk och snåla inte med svartpeppar!

Vänd ner makaronerna.

Strö över ost och gratinera ca 15-20 min i 225 grader.

Snabb, smakrik och fruktansvärt god makaronilåda! Använd överbliven julskinka om det finns!

 1. Låter inget vidare….hoppas ni snart kryar på er. Jag tänkte pröva pastagratäng med julskinka imorgon, jag får pröva ditt recept, såg riktigt smarrigt ut 🙂
  Kram Åsa

 2. Mmm va gott. Här hemma så undrade dom vad vi skulle äta idag, inte julmat va? nä makaroner och korv svarade jag och då jublade mina barn. Gott är det med jul mat men nu är det slut på det tack och lov. Lite ris ala malta finns kvar men det gör ju inget!
  Krya på er!

 3. Bra tips! Det finns mycket gott man kan laga med alla rester som blir över på julbordet. Varför inte en klassisk pytt på prinskorv, julskinka, köttbullar, potatis, lök och med stekt ägg och rödbetor som tillbehör. Praktiskt! God Fortsättning!

 4. ja bacillerna verkar löpa amok överallt och har så gjort hela hösten tycker jag. Så kanske ska man önska lite kyla och snö ändå, det sägs att det beror mycket på vädret att bacillerna frodas så. Och som en grandfinale på jul har mina tjejer slagit till med LÖSS. Jättekul, verkligen JÄTTEKUL. Men jag ska trösta mig med denna goda makaronilåda, som görs på skinkan som inte åts upp 🙂

 5. Hejsan:)

  Nu startar en ny utmaning.
  Mån den 2 Jan till 26 mars,alltså 12 veckor.
  Hänger du med?
  Har du flera i din närhet som kanske vill gå ner i vikt ,eller kanske bara komma igång med en träning..Säg till dem att kika in och anmäla sig.
  Det är alltid lättare att vara flera som kämpar tillsammans !
  Titta in på min blogg hur den går till och är det något du undrar hojta till
  **Mass utskick**
  Kramizar

 6. Jag håller med dig..Pasta är underbart efter all julmat och godis..Mums
  Sedan hoppas jag att ni kryar på er i massor..Vi fick in magsjukan med,men hoppas den stoppar med lille sonen och vi andra ska klara oss
  kramen

 7. Mmm, jag gjorde den för att bli av med julrester (både julost och julskinka), det satt riktigt gott med kolhydrater efter alla dessa proteiner och allt fett nu under julen!! Gott va de OCKSÅ 🙂

 8. hmm, åkte ni på magsjukan allihop eftersom du inte skrivit här på flera dagar? hoppas inte det utan att ni kryar på er inför nyåret.

 9. mums, det blev mycket godare än jag trodde 🙂 men jag tog lite mindre buljong och lite mer gräddmjölk vilket visade sig vara bra då buljongen smakar igenom ganska ordentligt i rätten ändå. Enligt mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..