Smörgåsar med gravad lax

Heeeej!!! 😛 Nu är vi hemma i huset igen! Husbocken är sanerad, allt är borta och vi bor i en svag doft av fotogen just nu, men det är helt okej! 😛 Vädra och tända doftljus så blir de nog bra så småningom! När vi kom hem idag på förmiddan städade vi huset in i minsta vrå! Möblerna åter placerade på sina platser. Gardiner, dukar, pynt, tomtar och blommor likaså! Och all sjukhusblå skyddsplast från övriga möbler och golv är borta så vi har nu återigen ett helt och friskt hus! Tänk så tacksam man kan vara för att bara få komma hem, till ett hem som är sitt!

Julgranen tog vi in idag också så nu har vi julat in oss på riktigt, och det är helt underbart!!!


Innan vi kom hem idag fick jag ett bud med ICA´s gravade lax ur serien selection. Tre smaker; Klassiskt najad, gravad & rökt, samt apelsin och ingefära! Kan säga att middagsplanerna var väldigt välkomna efter ett par slitsamma dagar! Goda smörgåsar med gravad lax en fredagskväll som denna passade ju helt perfekt! Orkar inte så mycket mer heller… 😉


Nicke som älskar lax i alla former valde den gravade lax med smak av ingefära och hade hoppas på lite ”hetta” men smaken var väldigt mild. Nu är han ju dock en aning smaklös och tycker att all gravad lax smakar likadant så han kände inte ens att den var smaksatt… 😉 Nåja, GOD var den i alla fall!

Och så här blev dom!

På polarbröd med kokta ägg, citron och majonäs och några varv med pepparkvarnen!

Så enkelt och så gott!

Min älskade make vet hur mycket jag längtat efter julgranen så efter allt städ & stoj så åkte han och Joline ner och köpte en fin kungsgran som nu bara står där och glittrar… *Älskar både granen och honom*

Tomtefar blev också nöjd, han har stått där i hörnet i flera veckor och bara väntat ju… Helt ensam!

Julkulor, glitternät, pumlor och stjärnor och barnens hemmagjorda julgranspynt… Det är sååå vackert!! Såhär års önskar man nästan att man var en ekorre så man kunde flytta in där i granen och hoppa omkring på alla grenar och vrida på lampor och spegla sig i pumlorna! Piff & Puff, ja de får bli Nicke & jag i nästa liv! 😛

Återkommer imorgon, utvilad och med nya goda recept!

 1. Jag var också sugen på att köpa gran och klä redan! Jobbar natt uppesittarkvällen då måste jag ju göra det innan, eller hur?! Är så mysigt när granen är på plats.
  Ha en skön helg!

 2. Hej

  Följer din blogg och dina härliga recept,men med tanke på att du brukar vara ärlig i dina omdömen om de märken du använder så var det väldigt lite skrivet om ICAs selektion som ska vara det finaste man hittar där…

  Var den bättre än alla andra märken,värd priset? Kändes mest som gratis reklam för Ica…

  1. Clas!
   Kan tyvärr inte återge något närmare omdöme ännu då jag inte äter gravad lax som den är men vi har två smaker kvar att prova så jag får se till o ha lite fler provsmakare hemma, ev använder jag den som ingrediens. Vill absolut inte göra nån reklam för ICA i sig då jag hellre föredrar Hemköp utan det var snarare en referens till produkten.
   /Linda

 3. Skönt att ni fått komma hem igen! Vilka spännande laxar. Najadlax är min favoritlaxsort. Ska bli spännande att höra vad ni tycker om den.
  Vi har någon slags tradition där granen kläs först den 23:e, men när jag ser dina bilder längtar jag verkligen. Måste i alla fall få fram lite annat pynt!

 4. Va skönt för er att den här pärsen är gjord och att ni nu kan bo utan den där dumma husbocken.

  Bilderna gjorde mig väldigt sugen på smörgåstårta av någon anledning samt att jag också vill ha en härlig julgran, helst redan nu. 🙂

  Ha en fin helg!

 5. förstår inte alls, OM det gjorts reklam för ICA här, spelar det någon roll? då är det ju produkten i sig från ica som testas. Reklam finns ju överallt. MEN, mackorna ser goda ut, har också lite svårt för gravad lax men det här kanske man ska testa. Ni verkar ha det så mysigt, blir lite avundsjuk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..