Sockerbitar med kristyrblommor *hemmagjorda, ätbara julklappar*

Gokväll i stugorna! Hur ser det ut på snöfronten nu då? Här fick vi några flingor i morse när jag var uppe vid halv sex, o en stund senare låg de lite vitt på backen, men inte mer… *suck* Som sagt, den dröjer på sig i år! Men till helgen får den gärna komma i massor då ska jag nämligen pynta och piffa, plantera hyacinter och amaryllis och hänga pumlor i granen! Så vi säger väl så, till helgen… 😉

Idag tänkte jag bjuda på lite julklappstips för en billig peng, men som garantera är uppskattat, hemmagjord och ätbart! Sockerblommor eller kristyrblommor på små sockerbitar! Hur gulligt är inte de??!

Paketera sockerbitarna på en hård kartong, eller i en söt liten ask, slå in med cellofan och en fin julrosett! Till julkaffet på julafton eller till kafferepet med det lilla extra!

Kristyren borde ni kunna vid det här laget, alltså en äggvita + några droppar pressad citron i det här fallet eftersom dom ska äta, doppas i kaffe eller the och då gör sig inte ättika så bra. Sen pyttsar man på med florsocker till en ganska hård kristyr, fyller en tyll med fingret och dekorerar sockerbit efter sockerbit! Superkul och superkladdigt. 😉

Nån sprits behövs inte här till dessa små mängder så gör det enkelt och använd rena fingrar direkt i tyllen istället, alternativt använd gummihandskar. Du behöver bara stoppa ner pekfingret i en tyll så räcker den lilla spritsen gott och väl till 5-6 sockerbitar, sen är det bara att peta ner mer och fortsätta!

Använd olika tyllar för olika mönster. Blad, blommor, prickar!

Idag gjorde jag ”julblommor”. Först ett grönt blad, sen den röda blomman och till sist små gula prickar i mitten. Inte så tokigt va?! 😛

Det behövs inte mycket kristyr till att spritsa på sockerbitar så pyttsa upp i små äggkoppar eller andra småburkar och färga sedan kristyren efter eget önskelmål med vanlig hushållsfärg.

Å sen är det bara att spritsa!

Och låta torka!

Förvara torrt!

Enkelt & gulligt som julklapp till farmor eller mormor kanske?

LOADING..