Gratinerad lövbiff med gorgonzola

Ett hett tips på vad du snabbt svänger ihop med lövbiff kan väl inte skada! Ofta vet man inte vad man ska göra med dom förutom steka som dom är eller göra rullader av, men detta ska ni prova om ni inte gjort innan. På en tomatbädd med vitlök, grädde och kryddor låter man lövbiffen få vila med ett härlig lager av gorgonzola, snabbt in i ugnen i 15-20 min sen har du en riktig toppenmiddag. Servera med råstekt potatis, gratäng eller enligt LCHF. Vansinnigt gott, krämigt och mört!

Det här behöver du : 
500 gram lövbiff i tunna skivor
Smör till stekning
Salt & peppar

4-5 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
200 gram Gorgonzola, Roquefort el. St Agur
2½ dl grädde
1 msk kalvfond

GÖR SÅHÄR :
Stek lövbiffen hastigt på hög värme i stekpanna, ca 20-30 sek på varje sida, salta & peppra. Steker du för länge blir dom lägg sega. Lägg upp på ett fat vartefter. Smörj en ugnsfast form och skiva tomaterna, lägg i botten. Salta & peppra, hacka vitlöken och strö över. Vispa ur stekpannan du stekt lövbiffen i med kalvfond och grädde och slå över tomaterna. Lägg lövbiffen ovanpå, smula över osten och gör ett lager till med lövbiff och gorgonzola. Gratinera i 200 grader ca 15-20 min.

Tomater, lövbiff och gorgonzola är en oslagbar kombination i ugnen.

De skivade tomaterna i botten med salt, peppar och hackad vitlök över.

Hastigt stek lövbiff.

200 gram gorgonzola, härligt krämig och salt.

Formen är fylld med massa gott…

Å så skjuts in i ugnen!

Woooilaa!! 😛 Ät & njut!

 1. Blir lövbiffen mör då? Har inte lagat lövbiff själv men de gångerna jag har ätit det har det varit ganska segt. Men det här såg väldigt gott ut! Mmm! 🙂

 2. märklig fråga kanske men tror du det skulle kunna funka utan att steka? Vi bygger om vårt kök och har ingen fläkt och stänka ner nya väggar och så allt oset är inte aktuellt… Gör allt i ugnen just nu och funderade på om man rullar in osten i köttet som rullader, häller på såsen och ökar på ugnstiden lite… Tror du det skulle bli bra?
  Vet inte om du gjort dem men det finns recept på kotletter som man lägger i sås på sambal olek och creme frache som cirkulerat och det blir ju mört och gott. Kan man få till samma med ox-kött tror du? Ser ju så otroligt gott ut…

  Jag är verkligen desperat, har haft det såhär en månad och det tar nog en månad till iaf (men ska hem över jul). Såg i bloggen tidigare att du också gått igenom en stor köksrenovering, har du kanske lite bra tips att ge? *Hoppas*

 3. Som svar till Sofias kommentar så har jag gjort en lövbiffsgratäng (med ädelost) där den tillsätts rå, men strimlas. Funkar jättebra och lövbiffen blir inte seg. Denna g

 4. Jag har nyss ätit middag men ser man och läser detta recept blir man nästan hungrig igen! Ska nog prova detta på lördag, jobbar hela dagen då kan detta vara smidigt att göra. Verkar inte så krångligt i alla fall…..

 5. Hej

  Ville bra tala om att jag gjorde lövbiffen i dag och det var kanongott :).

  Är inne och läser din blogg varje dag och gillar den mycket.

  Tråkigt med Ert hus, hoppas det löser sig till det bästa.

 6. Bönan!
  Lövbiffen blir väldigt mör, se till och välj kött med kvalité dock, det är halva vinsten!

  Mamman!
  Jag tycker nog råstekt potatis passar bäst!

  Sofie!
  Ta precis vilken ost som helst, bara du tycker om den! 😉 Det funkar med alla sorter, västerbottensost, cheddar, parmesan, fetaost, mozarella, färskost…
  /Linda

 7. Köttet på vår ICA supermarket är inte precis vad man skulle vilja kalla ”av god kvalitet”. Jag ska använda fryst renskav istället, även om det är skrap de’la skrap, och inte särskilt HQ, känns det bättre, inte minst av etiska skäl. Eller kanske fisk, tunna utbankade skivor av marulk.

 8. Tack för ett helt underbart recept!!!!! Kommer att följa dig ser att du har mycket mycket mera. Vår måltid blev toppen!!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..