Baguetteröra med ägg & senap som passar bra även till vörtbrödet

Framåt jul blir det ofta mycket vörtbröd, speciellt här hemma! Vi älskar vörtbröd!! Efter gårdagens julmarknad och två vörtlimpor rikare uppfann jag ikväll en god röra som passar alldeles extra till just detta bröd! Kalla det baguetteröra, för det funkar också bra men just till vörtbröd var detta extra gott! En röra på creme fraiche, majonäs, dijonsenap och kokta hackade ägg! Tillsammans med det klassika påläggen ost och skinka blev extra mumsigt! 😉 Prova! Naturligtvis kan du använda röran i vanlig baguette och även till bakad potatis, tonfisk eller räkor till sätter lite extra piff!

Det här behöver du : 
2 kokta, hackade ägg
1 burk creme fraiche (2 dl)
3 msk majonäs
2 tsk dijonsenap
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Koka och skala äggen, låt svalna. (om du nu inte har överblivna kokta ägg i kylen vill säga). Rör ihop creme fraiche med majonäs, dijonsenap, salt och peppar och hacka sedan ner äggen. Smaka av med salt och peppar. 


Smörgåsröror är alltid gott, vare sig på limpa, vörtbröd eller i en baguette!

Vörtbrödet

Bjud till glöggkvällen eller till tomtegröten…

Farligt gott! 😛

LOADING..