Himmelsberga julmarknad & 34 dagar till julafton!

Årets första julmarknad har vi varit på i eftermiddag! Himmelsberga på mellersta Öland närmare bestämt. Himmelsberga är en liten lantlig idyll av vackra gårdslängor i falurött, stora herrgårdar och mangårdsbyggnader som gjort för just julmarknader! Härligt inredda med mat & hantverksknallar, sprakande brasor och juleljus! Stämmningen var precis som en julmarknad ska vara trots det grådisiga novermbervädret!

Nästa helg är det första advent och redan nu börjar jag rota fram julkartongerna med stakar, stjärnor, gardiner och dukar! OCH tomtarna! Jag vet att en del väntar med tomtar o annat pynt men jag hatar att vänta så jag kör allt på en gång! Å så vill jag ha in julgranen & doften av den också så fort som möjligt, men det hade ju varit trevligt med lite vita flingor på backen först, förstås! 😉 En dörrkrans står på tur när jag fått ordning på allt från kartonger…

Nu bjuder er på lite bilder (iPhone-bilder dock därav kvalitén) från julmarknaden och äntligen hittade jag ett par torgvantar som jag så länge velat köpa! *sååå nöjd* Vörtbröd och morotskaka fick också följa med hem! Hembakat är ju bara så gott!

Har ni varit på nån julmarknad ännu, eller kanske ska ni?
Jag lovar att inte bombardera er här på Kryddburken med alla mina marknadsbesök, men just här i Himmelsberga trivs jag lite extra mycket så det måste jag ju slå ett slag för om ni nu skulle ha vägarna förbi nån jul!

Nästa helg är det julmarknad i Glömminge och helgen efter det julskyltning i Borgholm OCH julmarknad i slottsruinen! Inte missa… 😉

Himmelsberga bygata…

GI-bordet… = Goda Ingredienser! 😛

Fårskinn…

Karameller från Bredsättra…

Där av henne köpte jag mina torgvantar…

Och två fina vörtlimpor! Gooood måndagsfrukost imorgon med andra ord!

Fina hantverk…

Halm och näver…

Smide…

Och trä…

Även de stora boningshusen inrymmer julmarknaden!

I den lilla shopen finns det gott om hantverk och tillbehör, det doftar linolja! 😛

Himmelsberga-husen i miniatyr…

En mysig, stämningsfull julmarknad som vi inte missar något år! Hit rekommenderar jag er att åka!

LOADING..