Snabbmat som tar en hel evighet…

En snabb kötträtt à la chinamat; Fläskgryta i het sötstark sås blev middag här hemma igår. Snabbt och enkelt om de inte vore för att jag igår var ca 1 meter hög o gick med ryggskott, de gör jag idag också men har blivit liiiite längre så jag iallfall når upp till datorn… Typ… 😉

I denna chinagryta brukar jag slänga ner de mesta, och för att det skulle gå extra snabbt denna gången använde jag en halv ytterfilé och skar den i väldigt tunna skivor och fräste på med massa god schalottenlök och lite balsamvinäger. Sen i med krispiga wokgrönsaker, minimajs, vattenkastanjer och champinjoner. Slå över köttbuljong, några stänk chili, tomatpuré och soya! Smaka av med salt & peppar, ev en gnutta socker! Grytan tar inte mer än 10 min på spisen men igår tog den typ en timme… *S* Världsgod är den iaf, så de var det värt!

Gott och väl 4 port
Det här behöver du :
½ ytterfilé ca 400 gram
4 schalottenlök
1 msk balsamvinäger
1 burk wokgrönsaker (bambuskott, böngroddar mm)
1 burk minimajs
1 burk skivade vattenkastanjer
1 burk bonduelle champinjoner tjocka skivor
6 dl kraftig köttbuljong (tärning/fond + vatten)
2 msk tomatpure
1 msk mushroom soya
2 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och skär löken grovt. Skär köttet i tunna skivor och fräs på i het stekpanna. Slå över balsamvinäger och låt att få fräsa ihop nån minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 5-6 minuter. Smaka av med salt och pepper, ev en gnutta socker! Servera med ris och salladskål.

Ytterfilen i tunna skivor, här med lök och balsamvinäger.

Låt grytan puttra 5-6 min, smaka av och servera!

Salladskål och ris till…

 

LOADING..