Till min stora glädje, och er också! *utlottning*

Ni vet ju att jag har en stor förkärlek till burkchampinjoner, jag bara älskar dom, speciellt när dom är lite mindre och gärna hela. Champinjoner i skivor som är mörka och sladdriga är inte gott! Många av er läsare har frågat om jag vet om burkchampinjoner av lite bättre kvalité men då har ni fått svaret att jag inte hittat några riktiga favoriter än!

Men NU HAR JAG DE!! 😛 
Äntligen fick burkchampinjonerna lite status!

Aldrig har jag väl blivit så glad över varuprover som för dessa små burkar, tjohooo va glad jag blev! Märket känner ni säkert igen från majskorn på burk; Bonduelle! Champinjonerna är ljus och fina i färgen. Fasta i konsistensen och ingen knasig bismak som vissa kan ha av konservburken! Jag hörde mig för om även ni kunde få prova dessa små läckerbitar; självklart!! 

Jag stekte skivor av ytterfilé, pressade ner en vitlöksklyfta, ringlade över balsamico, en skvätt grädde, salt & peppar och lät puttra ihop på svagvärme tills såsen tjocknat och precis på slutet hällde jag över en liten burk med små, hela champinjoner… Ojoj, så vansinnigt gott!!!

UTLOTTNING! 
Så vi kör en utlottning till alla er champinjontokiga där ute! Tom. torsdag den 3 nov har ni på er!

 • 8st paket med två burkar i varje lottas ut!
 • Det du ska göra är att beskriva i kommentarsfältet; Vad du skulle laga med dom?

 1. hehe,så det var champinjoner!
  Jag skulle göra klassiska varma mackor till fredagsmyset med mina döttrar och min man. Skivad rökt skinka,champinjonstuvning på vinstchampinjonerna,en stoor skiva tomat och två skivor herrgårdsost från Norrmejerier. Mums!

 2. Jag skulle göra en härlig svampsmörgås.
  Stek champinjonerna hela med lite hackad vitlök, slå på en skvätt vispgrädde och pyttelite soja mot slutet och låt koka ihop. Krydda med svartpeppar och salt om det behövs.
  Lägg upp röran på en bit ciabatta, toppa med lite skivad purjolök och riven ost med god smak, ex. västerbotten eller en lagrad prästost.
  Gratinera i ugn på 250 grader tills osten smält litegrann, ät och njut!
  Servera gärna en sallad med rödlök, tomat, fetaost, olja, och havvsörtsalt till.

 3. Toppen! Jag skulle utan tvekan laga ugnsstekt kassler med svamptäcke, dvs en gräddig champinjonstuvning som man brer ovanpå den lättstekta kasslern i en ugnsform. Man toppar med en god riven ost, gärna Grevé eller (om man har) Västerbotten, och ställer i ugnen på 200 grader till dess osten smält och fått vacker färg. Det är en klar fördel om man då använder hela små champinjoner istället för de stora slaskiga skivade som säljs på billighetsmärken, det SER godare ut med små fina svampar om inte annat. Till detta kan man ha pressad potatis eller vanligt hederligt potatismos med en klick riktigt smör, brukar uppskattas av alla åldrar vid middagsbordet!

  Med vänlig hälsning,
  Åsa Jakobsson a.k.a. Polly på Facebook 🙂

 4. Jag älskar champinjoner dock ingen i resten av familjen så det enda jag faktiskt ”får” laga med champinjoner i är en riktigt härlig köttgryta 🙂 Så det är vad jag skulle laga!

 5. Jag skulle göra en klassisk renskavsgryta med dessa fantastiska fina små champinjoner, perfekt nu i höstmörkret. Mycket grädde, kalvfond, enbär och givetvis rårörda lingon till. Mums!

 6. Jag skulle steka dom med lite vitlök och strö över persilja, sen gör jag en krämig omelett och lägger champinjonerna över, viker ihop och äter allt själv 🙂

 7. Jag skulle utan tvekan göra en fläskfilégryta med potatisgratäng tilll! Grytan innehållande bland annat fläskfilé, CHAMPINJONERNA! Paprika, ölkorv, lök och grädde.

  Detta är en favorit som är otroligt god och där champinjonerna gör allt! 😀

 8. Hade det varit för 20 år sen hade jag ätit dom direkt från burken, på den tiden önskade jag mig burkchampinjoner i julklapp. Helt frälst var man.

  Idag skulle jag nog göra en klassisk champinjonstuvning tillsammans med en omelett, oslagbar söndagsbrunch!

  Om 20 år? Vem vet, det är väl det som är tjusningen med matlagning.

  // Andreas, 27 år.

 9. Hej!!
  Jag skulle panera dem i lite ägg och mjöl/ströbröd salt o peppar, smörsteka och låta svalna………servera kalla med en dipsås på cremefraich, gräddfil och mixade pickles, en kall öl till. Perfekt till snacks utanför ex bastun 🙂

 10. Ååå blir så sugen på mat när man ser allt gott i din blogg.

  Jag skulle göra min goda kycklinggryta, kyckling, tomater, lök, champinjoner (sen ta man vad man vill) och ris till det.
  Mmmm känner redan hur gott det smakar i munnen =)

 11. Skulle göra en köttgryta, en som får stå och puttra i många timmar! I slutet tillsätter jag sedan champinjonerna för att de skall behålla sin krispighet!

 12. Jag skulle göra en pastasås med champinjoner, bacon, grädde och lite västerbottenost och äta till wokade vitkålsstrimlor, eftersom jag inte äter vanlig pasta. 🙂

 13. Åh vilket bra tips jag har också saknat bra, hela små champinjoner på marknaden. Jag skulle göra ett recept med burgundisk köttfärsgryta som är god gryta med smak av rödvin och denna gryta blir bäst med hela champinjoner tycker jag.

 14. Älskar champinjoner på burk. Får alltid ta en extra burk för det hinner försvinna några på vägen.
  Jag skulle göra creps med chaminjonstuvning i.

 15. Om vinst,
  skulle jag för första gången laga Julia Childs Boeuf Bourguignon. Alltså köra ut alla hemifrån och vara alldeles själv med grytor&pannor och följa legendarens recept till punkt och pricka! Vet att det säkert kommer ta 8 timmar, ska göra en perfekt ‘mice en place’ som tv-kockarna gör. Blir nog miljoner byttor med råvaror 😉

  TADAA, sedan kan matgästerna komma!

  (rekommenderar filmen ”Julie & Julia” om Julia Childs)

 16. Åh jag skulle göra något väldigt enkelt. Jag skulle steka lite bacon i mindre bitar, sedan ha i lite strimlad purjolök. Mot slutet så skulle jag ha i champinjonerna och lite pressad vitlök och servera till bakad potatis med creme fraiche och lite vitlökssmör. Mums!

 17. Det som är så himla gott!Jag skulle laga till lövbiff eller fläskfilé med dijonsenap och crème fraîche och blanda i lite soja för färg och smak och sist men inte minst en massa goa champinjoner.Till det får det bli en sallad och potatisgratäng.

 18. Hej!
  Jag skulle laga en härlig mustig köttgryta som puttrat läääänge på spisen, perfekt att gotta i sig i höstmörkret.

 19. Jag skulle göra en kycklinggryta med champinjoner, cremefraice med konjaksmak paprika ev lite knaperstekt bacon och för att förtydliga konjaken en skvätt konjak med servarad med hasselbackare och en sallad på körsbärstomater en blandpåse sallad olivolja kryddad med nymalen svartpeppar och havsalt

 20. Åh, vad gott!
  Jag skulle nog göra en fläskfilégratäng som jag alltid åt när jag var liten. Det är helt enkelt svamp, bacon, fläskfilé som man gör en gratäng på och har ett härligt osttäcke ovanpå. Serveras med ris och en god sallad. Enkelt och mycket gott!

 21. Jag skulle nog laga bland annat köttfärssås med såklart, hela champinjoner i. Sedan skulle jag nog med all säkerhet prova rätten ovan! Lät stört gott 🙂
  Balsamicon, är det det rinniga ”oljan” eller den mer trögflytande? 🙂 Tack för en superblogg!

 22. Jag skulle göra mammas varmasmörgåsar med champinjonstuvning , jävel så gött 🙂

  Rostbröd, skinka,majs,lök,stuvning och massa ost och strö över lite oregano och in ugnen ett tag. Perfekt och lättvindigt till fredagsmyset 🙂

  Kram

 23. Jag skulle göra min favvo-kycklinggryta med kyckling, bacon, curry och lägga i champinjonerna Då skulle barnen och mannen inte ha några problem och peta ur dom (och ge dom till mig istället). Jag är nämligen den enda som äter svamp, vilket gör att jag äter det alldeles för sällan. Om inte annat skulle jag marinera champinjonerna i lite vitlök och äta dom direkt.

 24. Jag skulle göra en gryta med fläskfile, champinjonerna, lök. Såsen skulle jag göra av grädde,oxfond,rödvin och någon typ av färdig kall pepparsås som blir jättegod i grytor. Och massor med svartpeppar!
  Servera med kulpotatis i ugn.
  Fantastiskt gott!

 25. WOW!

  Jag skulle fräsa tunnskivat älgkött med lök och dessa små mumsiga champinjoner. Krydda med salt, svartpeppar, spya och timjan. Lite köttfond, dijonsenap skulle också få åka med i grytan.

  Sedan skulle jag slå på grädde, philadelphiaost och låta hela härligheten skulle få puttra ihop på spisen. Tilldet skulle jag servera potatismos och lingonsylt. Yummi!

 26. Jag skulle steka lite fläskfilé i skivor tillsammans med hela champinjoner, sen hälla på lite grädde, peppar och soja och låta det stå och puttra lite lätt en stund. Sen servera det med ris. Så himla enkelt men så galet gott!

 27. Åh, det låter som jättegoda champinjoner!
  Jag skulle ha de i pastasås (typ creme fraiche, bacon, köttbuljong o champinjoner) och kanske i köttgryta, tex bouf bourgignon.

 28. Jag skulle bjuda min familj på fläskfilémedaljongen gratinerade med en härlig gräddsås tillsammans med de ljuvliga champinjoner på toppen. Till de skulle jag servera en krämig rotfruktgratäng och en god sallad. Din blogg är underbar! 🙂

 29. Till Ulrika (tunnskivat älgkött):

  Intressant med spya som smaksättning, inte testat själv.
  Alternativt att T9/ordstavningsprogrammet stavar precis hur kreativt som helst! ;D

  *Sitter och asgarvar vid datorn*

 30. Jag tycker inte Ulrika ska vinna för hon ska ha Spya i sin mat:
  ”Jag skulle fräsa tunnskivat älgkött med lök och dessa små mumsiga champinjoner. Krydda med salt, svartpeppar, SPYA och timjan. Lite köttfond, dijonsenap skulle också få åka med i grytan.”

  Hahaha, det var lite roligt tyckte jag 🙂 🙂

 31. Jag skulle göra asiatisk/indiskt med massor med vitlök, ingefära, soja, grön stark chili, grön paprika och givetvis med svampen i och till de naanbröd och yoghurt 🙂 mums mums!!

 32. Små hela champinjoner är helt perfekt till Mormors bästa Bjudpaj:

  Det förgräddade pajskalet fylls med väl avrunnen förvälld purjo, riarökt skinka med en skiva Grevéost på som sen viks ihop, massor av små fina champinjoner. Ovanpå det kommer små osttärningar. I med ägg- och gräddblandning, evtl. kryddat med lite (ört)salt.
  20 minuter i ugnen och sedan är det bara att njuta 😉

 33. Ena burken skulle nog slinka ner som den är istället för godis. Jag ÄLSKAR burkchampisar råa. Den andra burken åker nog ner i en kasslerlåda tillsammans med lite örter, gul lök, en klyfta vitlök, creme fraiche och en skvätt grädde.

 34. Jag tänker direkt på maten jag hade planerat som onsdagsmiddag. Dvs en riktig gammal klassiker. Jag skulle alltså servera de små champinjonerna i en underbar champinjonsås tillsammans med egna klyftpotatis och en smördegsinbakad fläskfilé som är fylld med vitlöksfärskost!
  Det kan vara en av mina absoluta favoriter och sambon är väldigt frälst i både champinjoner och smördeg 🙂

  /Lela

 35. Jag har hela burkchampinjoner i köttfärssåsen, så det skulle jag använda dem till. Eller så skulle jag testa ditt recept – det verkar smarrigt!

 36. Burkchampinjoner fick jag jämt som barn, min man älskar dem medan jag är mer skeptisk av skälen du angav här ovan. MEN jag blir glad om det verkligen är så att det finns GODA champisar på burk och då skulle maken få laga sin paradrätt Chili con carne som han prompt ska ha i just burkchampinjoner (har jag aldrig haft men det är helt okej och kanske blir det då ÄNNU godare ;D)
  .

 37. Jag måsten först säga att jag är lika såld på burkchampinjoner som du! Jag brukar sleva ner dem i det mesta, tur för mig att pojkvännen gillar dem lika mycket som jag gör. Jag är svag för thaimat, och speciellt grytor baserade på kyckling, kokosmjölk och paneng. Tillsammans med paprika, bambuskott och morötter gör champinjonerna succé, så det är precis vad jag skulle använda några burkar champinjoner till! 🙂

 38. Det ska vaar gott och enkelt ! Då jag går på LCHF och rent ut sat avgudar allt som har med svamp att göra (fyller frysen varenda sommar/häst och lever på det fram till nästa sommar.)

  EN STOOR favorit är att steka svamp i smör, salt och peppar, och sen blanda i en skvätt grädde och creem fraiche -och äta till frukost som den är, eller som fyllning i omeletten.

  SOm sagt, det ska vara gott och enkelt, svamp passar till både frukost, lunch och midda !

 39. En klassisk champinjonstuvning skulle jag göra. Den skulle jag sen ha på vitt smörat bröd, en ring grön paprika och toppa med ost. Sen in i ugnen. Delikat!

 40. Jag skulle göra världens godaste lunch: omelett med svampstuvning! Tror svampsås och svampstuvning var det första jag någonsin lärde mig laga, av min kära mormor 🙂

 41. Ska jag vara ärlig har jag aldrig ätit burkchampinjoner. Eftersom jag testat mycket av den mat du lagar så kan det nog vara så att även jag kommer att tycka att det är jättegod. En burken kommer jag nog att smaka på naaturell och den andra gör jag nog en stuvning på och lägger på en macka som jag sedan gratinerar.

 42. Åhhh, här äter vi mycket champinjoner i maten, själv skulle jag göra en god höst gryta med älg eller annat vilt kött som vi har en massa i frysen slänger i lite röd vin och lite lök, massa god buljong och lite morötter samt kryddor.Och själv klart champinjoner!! mums!!

 43. Jag skulle göra marinerade champinjoner med vitlök, persilja, olivolja, salt och lite vitpeppar. Perfekt tillbehör till nästan alla maträtter!

 44. ena burk åker ner i en omelett på svamp, purkolöj och ost (och naturligtvis ägg)

  sen andra burken får bli en del av senap och pepparsås till en maffig köttbit alldeles lagomt stekt och lite potatisgratäng eller broccoligratäng….

  Ojoj vad hungrig man blir av att fantasiera men som tur har man precis ätit middag så man sitter här med en kopp te istället! 😉

 45. Åh! Jag skulle göra mina absoluta favoriträtt från min barndom, Mammas kycklingpaj!

  Grilladkyckling som man delar upp i små härliga små delar. Hackad purjolök, mini champisar, kanske lite paprika också. Sen grädde lite cremefraiche, några matskedar chilisås, ett bärg med ost och sen skjuts in i ugnen! MUMMA!

 46. Jag skulle blanda champinjonerna med kyckling,lök och en sås på bl.a. grädde och fond, där allt sedan hälls över i en ugnsform och täcks med smördeg. In i ugnen och servera med en stor, blandad sallad. Jättegott! 🙂

 47. Jag skulle laga en mustig boeuf bourguignon, med mycket av allting. Däri gör sig hela campinjoner redigt bra och det vore ju inte fel och testa dessa! 🙂

 48. Oj! Har nog aldrig varit med i någon av dina tävlingar förut men detta passade mig perfekt i smaken! Jag är lite champinjonskadad nämligen. Jag kan ha burkchampinjoner i nästan allt. Jag lagar svampstuvningar, svampsåser, pajer, grytor, varma mackor osv osv så ofta min sambo tillåter 😉
  Dessa små tror jag skulle passa prima i en pastasås jag brukar göra då och då men som kan varieras lite beroende på humör. Standardversionen ser ut som följande: bitar av griscarre, en gul lök, en gnutta kantarellfond, en sked mangochutney, en skvätt grädde, en burk champinjoner och lite salt och peppar i slutet. Jag lovar, det är fantastiskt gott ihop med lite färskpasta och en fräsch grönsallad 🙂

 49. Jag har besökt jättee många bak/mat bloggar men aldrig stött på en som är så himla mumsig som denna! Ojj vad godaa recept du har! :-)) Inspireras otroligt mycket här!
  Så himla duktig du är!

  Kram!

 50. Första tanken som kom upp i huvudet Coq au vin.
  Brukar normalt använda burk champisar till det, vore kul att testa om dessa passar bättre =)

 51. En gryta med champinjoner, fläskkött, chorizo och krämig grädde. Så gott och helt underbart till en bit nybakat bröd eller ett gott ris. Min bästa gryta. 🙂

 52. Hej

  Mums..
  Mina små svampisar skulle brynas i smör….Massor med frysta örter, pressad vitlök…Nykokt pasta…Och släng ner allt i en fin skål.lite olivolja och ..ät, ät o ät…mums / Helena

 53. Åh jag vet precis vad jag skulle laga! En supersmarrig ”paj” som det faktiskt ska vara just burkchampinjoner i! Receptet ser ut ungefär så här:
  1 grillad kyckling
  1 grön paprika
  1 burk hela champinjoner
  1 lök
  Grädde
  Curry
  Soja
  Salt och peppar
  En förpackning smördeg

  Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i små bitar, hacka paprikan och löken, häll av champinjonerna. Fräs löken i olja eller smör, tillsätt kycklingen och låt fräsa med någon minut. Tillsätt paprikan och champinjonerna och fräs ytterligare någon minut. Häll på grädde och krydda med curry, salt och peppar. Avsluta med några droppar soja för smak och färg. Låt koka ihop i ca 5-10 minuter. Häll över i en ugnsform och täck med smördegen. Baka i mitten av ugnen tills degen fått en fin färg. Servera med en sallad!
  MUMS!

 54. Jag brukar steka majskorn och burkchampinjoner i smör, någon matsked mjöl på. Sen spä på med matlagningsgrädde och någon droppe soya. Peppar och lite paprikakrydda. Puttras till stuvningskonsistens. Lägg på rostbröd och ost på. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. När toasten är gyllenbruna är det färdigt, yummie! 🙂

 55. Jag skulle göra en god fiskgratäng! man tar fiskfileer i en ugnsform och gör den en stuvning av champinjonerna och lägger över fisken och ställer in i ugnen…..mums.

 56. Åh så himmelskt gott. Skulle lätt kunna steka dem och bara äta dem på det viset 😛 Men ska jag laga något blir det helst kreolsk gryta.
  Först steka gul lök och fräsa på grytbitar. Täck med en burk mutti och en påse tacokrydda. För extra styrka ta lite sambal olek. I med syltlök, ölkorv, oliver i valfri färg eller båda 🙂 Koka i minst en och en halv timme. Avsluta med en burk creme fraiche. Svampen är godast av allt i grytan :)Så där att man äter sin mat på tallriken och sen stjäl den svamp man ser efteråt 🙂

 57. Älskar att steka upp champinjoner i smör med mycket paprikapulver. Jag skulle servera dem till egna STORA köttfärsbiffar, ris och en pikant salsa.

  vh
  Mamma Monika

 58. Oj! Vad skulle jag inte använda dem till?

  En svampomelett hade nog varit förstavalet. Eller en pastasås med svamp. Eller en fläskfilé i gräddsås med svamp. Eller en toast med svampstuvning. Jag skulle ha svamp i allt, om min man tillät det. 🙂 Snälla låt mig prova!!!

 59. År osäker på om de skulle hinna ner i något mataktigt innan de hamnar i min mun =/ Jag bara äskar champinjoner på burk. Dessa blev jag väldigt nyfiken på de ser så små och petit ut. Jag skulle nog steka dem i rikligt med smör med lite salt och peppar och ha dem som tillbehör på en plankstek! Åh sååå gott!

 60. Jag skulle göra en kinseisk gryta med champinjonerna, minimajs, fläskfile, äpple, gurka mm.. Är kalas gott och tror mini champinjonerna kan göra att det både smakar och ser ännu finare ut. 🙂

 61. Så många goda och bra tips på vad man kan göra med burkchampinjoner som har kommit. Kul!

  Jag skulle satsa på att göra en god stuvning och fylla en omelett eller crepes med. Kanske till en lång och härlig söndagsbrunch med en massa andra goda läckerheter. Behövs nu i november när allt är så grått och trist.

 62. Ser ingen direkt anledning till att göra något av dem, jag menar de är ju sååå goda att äta bara som de är 😀
  Men om något så skulle jag göra en fyllning av dem som sedan skulle fylla en stek eller filé bit, gott gott.

 63. Burk champinjoner, mums!!!

  Skulle nog laga prova att laga piroger på minichampinjonerna, lite köttfärs, lök, paprika och goda kryddor.
  /Anna

 64. Jag hade fräst till svampen med smör i en panna sen hällt över 4 st lätt ihop vispade ägg med en skvätt grädde och lite kryddor i. stekt omeletten på båda sidorna och serverat med tunt skurna tomatskivor till.. Mums med svamp omelett. =)

 65. Jag skulle laga en god mustig gryta som passar bra i höstmörkret. Skulle även ha i paprika, lök i. Är lite osäker på kött ännu och även övriga ingridienser. Vet inte om jag ska servera med potatis eller pasta, men receptet kommer nog till form om jag vinner 🙂

 66. Jag skulle steka på dom och göra en liten champinjonstuvning och fylla en aubergine eller varför inte bara ha det på ett gott bröd, höstigt och underbart till massor av tända ljus och lite gott vin! 🙂

 67. åhhh! jag är som du helt tokig i de där spänstiga små ”bollarna” jag skulle bryna den ena burken tillsammans med bacon, vitlök, en finhackad chili. därefter ringlar jag över lite olivolja samt ett par matskedar pressad citron vänder ihop röran serverar med pasta och toppar med parmesan och några kvistar persilja, så enkelt och så gott! enligt mig är den vikrigaste ingridiensen champinjonerna så båda burkarna skulle åka i till 2 personer;)

 68. Vad annars KAN man laga nu i dessa underbara mathögtider än en riktigt mustig höstgryta fylld med rotfrukter, kött samt svamp som får puttra läääääänge på spisen i en gjutjärnsgryta !!! 😀

 69. Jag skulle damma av wokpannan, det var ett bra tag sen den var framme. Woka biff och grönsaker med champinjonerna. I med lite soya och kalvfond och servera med mango chutney samt ris 🙂

 70. Jag fullkomligt ÄLSKAR chmapinjoner och annan svamp med för den delen.
  Jag hade gjort en köttgryta efter mormors gamla ”hemliga” recept. En såndär gryta som kokar i timmar och där köttet blir så mört att dte faller isär.. Den innehåller bla grytbitar, lök, vitlök, morot, massa grädde, syltlök och just hela champinjoner 🙂

 71. Skulle göra en gryta på morötter, gul paprika, champinjoner, röda linser och kokosmjölk. Krydda det med massa spiskummin, curry, svartpeppar, vitlök, lime och örtsalt. Till det skulle jag ha caschewnötter och fullkornsbulgur. Sjukt gott!

 72. Det finns så mycket gott man kan göra men just idag är jag fasligt sugen på att varma mackor med champinjonstuvning!
  Gör en klassisk stuvning, ha i vitlök, timjan och en bra fond. Sleva upp på ett gott bröd och sen in i ugnen! (Jag äter inte ost annars har jag förstått att det är vanligt på)
  Serveras med en god sallad till.

  Vill man frossa till det lite så lägg på bacon ovanpå stuvningen 😉

 73. jag skulle nog stoppa några i munnen för hela champinjoner är det bästa jag vet. de andra använder jag till en god stuvning som jag häller äver stekt gösfile eller rödspätta fileer som jag lägger i en ugnsforn och häller över stuvingen och toppar med lite riven ost. och gratinerar i ugn. supergott

 74. Jag skulle göra det som står på spisen hemma nu och puttrar, nåt som sambon alltid gör. Har inget direkt namn för det men är iaf köttfärs, lök, dragon, worcestershiresås och champinjoner. Han använder dock frysta skivade vilka ibland blir äckliga, blöta o sega.. Dock så är smaken på rätten mycket god så jag härdar ut, men vore kul att prova något annat märke som kanske blir mycket godare! 🙂

 75. Jag skulle använt dom i mammas recept på Chicken ala King. Kyckling, paprika, lök, champinjoner, grädde och en hel massa droppar tabasco.

 76. Vi använder det nästan bara i köttfärssås så det får bli de 🙂 Förutom att jag kommer stå och äta upp halva burken innan dem hamnar i maten 😉

 77. Jag skulle använda dem till t.ex såser och grytor/soppor och till pizza. Sedan kanske någon kycklingrätt;
  kyckling, champinjoner, grädde, purjolök, lite örter, salt & peppar.

 78. Jag gör självklart mammas goda gryta!

  Bryner väl 1 kg högrev i grytbitar. Saltar och pepprar. Lägg i en stilig emaljgryta. Häll på 2 burkar tomatkross, mutti kanske! 🙂 ha i ”20 cm” tomatpure. 2-4 gula lökar i klyftor, några pressade vitlöksklyftor. Krydda med 2 lagerblad. Lock på och koka ett par timmar. På slutet kryddar jag med lite örter, tex timjan, basilika, rosmain eller salvia. Har i 2burkar smaskiga champinjoner och serverar helst dagen efter med roa och en god sallad. Oj vad gitt!!!!

 79. Jag har nyligen fått en väldigt massa älg kött och skulle vilja göra en väldigt god sås med lite frästa champinjoner i 🙂

 80. Jag skulle gjort en kycklinggryta med mango chutney och svamp, det är ju bara sååå gott!

  kycklingfilé
  kryddor efter smak (salt & peppar)
  vatten
  kycklingfond
  soja
  margarin
  purjolök
  sambal oelek
  mango chutney
  crème fraiche
  och massor utav svamp

 81. Jag skulle göra en enkel omelett på två ägg, lite grädde eller vatten, några msk riven ost. Sedan en smarrig fyllning av finhackad charlottenlök, små bitar av tomat, de goda små champinjonerna, allt fråses ihop och kryddas med salt, svartpeppar och vitlökspeppar. Lägg fyllningen på omeletten, vik den dubbel, ät och njut!

 82. Detta skulle jag ha lagat om jag vann:)

  KYCKLING

  8 kycklingfileer
  6 dl creme fraiche
  2 dl matlagningsgrädde
  2 hg rökt skinka
  1½ dl chilisås
  1 örtagårdens persilja och vitlöksbuljong tärning
  2 dl riven ost
  1 st champinjoner på burk

  Bryn kycklingen i salt och vitpeppar. Lägg sedan i en form. Blanda ihopa dom andra ingredienserna och riv ner buljongtärningen. Häll såsen ovanpå kycklingen och sist på med osten.
  Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter i 200 grader. Servera med ris, sallad och nystekta burkchampinjoner

 83. Hej! Jag skulle smörsteka champinjonerna och ha till Älgfärsrollader med pressad potatis, rönnbärsgelé och harricot verts. Perfekt höstmat och speciellt nu när det blir mörkare och man vill ha något vilt och smarrigt!

  Mvh David

 84. hejsan ..

  tro nopg jag skulle göra en super god champijonstuvning som jag gjorde sista då jag brynte smöret (riktigt smör nu då ) så det blev riktigt brunt innan jag la i mjöl och sen givetvis grädden och lite salt och peppar …jisses vilken skillnad det blev på smaken …såååågott och den kan man ju servera till en god omelett eller f´varför inte en klassiker med ungsgrillad kassler varvad med annanas , svampsåsen och koktpotatis

  Anna

 85. Jag skulle använda dem med en gräddsås som härligt krämig hälls över en mör entrecôte. Det skulle serveras tillsammans med ugnsstekta potatisar och lätt stekta gröna sparrisar.

 86. Jag hade stekt dem med lite strimlad parmaskinka, soltorkade tomater och scharlottenlök. Hällt på en skvätt grädde och kanske några droppar tryffelolja.
  Serverat med färsk pasta och så massa god färskriven parmesan på.

  Gourmetmat på 15 minuter !

 87. Hejsan!

  Jag blev så oerhört glad när jag hittade din blogg för cirka två timmar sedan och har legat i soffan sedan dess och lusläst den. =)

  Det känns verkligen superkul att hitta en så läsvärd blogg med fina bilder, underbara recept och tonvis med inspiration! Blev dessutom extraglad när jag såg det här inlägget om champinjoner – jag är nämligen också tokgalen i burkchampinjoner – men det ska vara en fin sort av god kvalitet och inte de sladdriga. Ett annat tips (om man inte hittar Bonduelles) är också LIDL’s champinjoner ”Freshona” i glasburk.

  De finns i olika kategorier, I Wahl och III Wahl, vilket står för första- och andrahandsval. Om du inte har testat förstahandsvalet på glasburk, så testa dem. =) Supergoda!

  Nu ska jag också laga mat till karln, inspirerad av din fina matblogg!

  Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..