Bilder från Ölands skördefest 2011

Skördefesten är över för i år… Det blir några dagars intensiv invasion av människor till ön med långa bilköer och trängsel. Alla vill fira skördefesten och i år måste nog varit rekord i besöksantal! Otroligt mycket folk!! Helt okej tycker jag när man vet att är över på några dagar, då kan jag njuta av folkvimlet och stämningen, som inte alls är lika högljutt och stökigt som under midsommarfirandet!

Nu bjuder jag på lite vimmelbilder från vår tripp under lördagen. Efter att Helena & Mats anlänt, och lite kaffe, packade vi picknickväskan och drog iväg…

Ekerums Mat & Hantverksmässa är mitt favoritställe av alla! Här fylls den mysiga innergården och stallarna med glada och tjäcka knallar som man känner igen från år till år. Provsmakning av ost, korvar, knäckebröd, rökt kött, lax, senap, marmelader, godis, choklad o som här surdegschips!

oline & Max passade på att tälja sin varsin blyertspenna!

Näst efter blyertspennorna var det godisstånden som lockade! 😉

Duktiga hantverkade fanns det också gott om, och här har vi dom ju!! Tomtarna!! Tänk, att snart är det faktiskt jul!!

Ingen hantverksmässa på Öland utan tovad ull…

Och ingen ull utan får!

De hemstöpta pumpaljusen är också himla läckra. Förra året köpte jag ett stort i orange färg… Kan säga att formen blir himla läcker när det fått brinna ner lite…

Doften av grillade strömmingsburgare lockade till sig många hungriga!

Delikatessgrabbarna med de rökta korvarna är Nickes favorit! I år blev det päron/cognac och grönpepparkorv!! Supergoda!! Efter Ekerum stannade vi på en liten picknick med knäckebröd, goda korvar och ost!!

Ölandschoklad fabriksförsäljning med trevligt serveringstält och massor med godsaker!

Joline & Max spanar in utbudet!

Efter en paus nere vid Eriksöre, ett stopp på ”My´s blommor” & ”Arontorps kroppkakor” styrde vi kosan mot ”Spökgården” för att avsluta med grillkväll hemma i Öjkroken!

  1. Ser ut att ha varit en härlig helg! Har hört från många olika håll att det måste ha varit besöksrekord.. Har en kusin som kämpade i Eriksöre med pumpor och potatis..

  2. Ja ekerum går inte av för hackor! Var på skördefesten som vanligt. Åker från Linköping:)

    Blev ganska så mycket inhandlat just i ekerum. Skördeosten såklart (även om den är 30kr billigare i algutsrum 😉 Sen fanns det mkt god annan ost! Blev en blå anna och en vilda geten oxå:) Å såklart massa marmelader och grejer.

    Lär komma tillbaka nästa år som vanligt… kanske ska ta nått lugnande innan dock så sambon bredvid slipper höra mina svordomar över mina medtrafikanter;)

  3. Sa just till sambon min att till nästa höst tar vi båten över till Öland från Gotland( hoppas att det går en färja mellan öarna nästa år) Det ser så mysigt ut…

  4. Åh, vad det verkar ha varit mysigt. Ett stort plus för alla bilder du så ambitiöst lagt upp. Känns ju som några redan skriver som man varit där! 🙂

    Surdegschips skulle jag vilja provsmaka någon gång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..