Chokladrutor med kokos-tosca

När man ska ”kalas-baka” och fylla frysen med gott fikabröd så är denna kaka i långpanna helt perfekt, precis som ”philadelphiabullar”, ”silviakaka” och ”kärleksmums”! Älskade klassiker.

Idag blev det chokladrutor med kokos-tosca-täcke. Knaprigt, segt och med knäckig smak ihop med en härlig chokladbotten gör den helt oemotståndlig!! Allra godast är den direkt från frysen och bara en aning tinad!

Kalasbaket fortsätter… Nästa inlägg; GODIS-tillverkning! 😛 

36 rutor
Det här behöver du : 
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
150 gram rumsvart smör

Kokos-tosca-täcke : 
75 gram smör
1 dl ljus sirap
1½ dl grädde
200 gram kokosflingor

GÖR SÅHÄR : 
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål och sikta sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret. Vänd runt ordentligt. Bred ut smeten på en ugnsplåt. (30*40) med bakplåtspapper. Grädda i ugn i 200 grader 15 min.

Gör toscasmeten under tiden. Häll ner alla ingredienser till tosca-täcke i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, sänk värme och rör försiktigt. Låt småputtra ca 5 min. Sen är den klar att bredas på kakan!

Ta ut kakan och bred på toscasmeten, ställ in i ugnen och grädda ytterliggare 10 min. Stjälp upp och låt svalna, skär i rutor. Går utmärkt att frysa.

Toscasmeten med koks breds på kakan efter att den gräddats en stund i ugnen.

Sen ska den in i ugnen 10 min till…

Skär i rutor…

Färdig!! 😉

LOADING..