Philadelphiabullar i långpanna

Ni har säkert sett dessa gobitar på fler ställen. Receptet är en enkel vetedeg på en halv liter. Istället för kanelbullar som ska knådas, kavlas, bredas på fyllning, rullas ihop och skäras i bitar är detta mycket enklare och gå fantastiskt fort! Degen ska endast jäsa en gång, och den bakas ut direkt på plåten, helt kladdfritt dessutom! 😛

Fyllningen påminner om den glasyr jag har på morotskaka, riktigt krämig och len med philadelphiaost som ger en lite syrlig, fräsch smak på dessa ”bullar”. Supergoda och alldeles perfekt att ”bulla upp” frysen med inför ett barnkalas! 😉

20 st
Det här behöver du :
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning : 
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Jag tog min plåt med lite högre kanter ca 40*32 cm. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen. Mjölad tumme funkar bäst! 😉

Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.

Skär i fyrkantet mellan hålen.

Härliga, saftiga rutor med philadelphiaost…

Tjugo st hål gjorde jag i degen. Men det är helt upp till hur stora rutor du vill ha. Vill du ha mindre bitar, gör fler hål!

Ner med fyllningen i varje hål, pensla med ägg och strö över pärlsocker.

Ca 15-20 min i 200 grader i nedre delen av ugnen.

Låt svalna en stund innan du skär upp den i rutor.

Smaskigt värre! 😛 Dessa rutor passar perfekt att frysa ner, och det är precis vad jag har gjort. Nästa vecka stundar födelsedagskalas då Joline fyller 9år!

LOADING..