Ostfyllda köttfärsbiffar i krämig sweet chilisås

Biffar är helt klart bland topp-3-bästa här hemma med en rykande åtgång! Det här blev söndagsmiddagen hemma hos oss igår. Ostfyllda biffar i en krämig sås med sweet chili och creme fraiche. Klyftpotatis och paprika/tomatsallad till! Supergott! Biffar brukar jag passa på att göra när jag har mycket blandsfärs hemma, då steker jag dom i ugnen för det är otroligt smidigt att slippa stekos och stänk överallt på spisen. 😉

ca 20 biffar
Det här behöver du : 
2 kg blandfärs
1½ dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1 ägg
3 dl kraftig köttbuljong (alt. vatten + fond el. tärning)
1 msk tomatpuré
1 msk malen ungersk paprika, mild
2 tsk lökpulver
Salt & peppar

ca 150 gram ost (skär i kuber)

Såsen : 
Lite av stekskyn
ca 6 dl köttbuljong (beroende på hur mkt sås du vill ja kan du justera mängden själv)
1½ dl sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk creme fraiche
Salt & peppar

Finhackad persilja

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och forma smeten till runda bollar. Tryck i en ostkub i mitten på varje biff och platta till något. Lägg på smord ugnsplåt och stek i ugnen i 175 grader ca 40 min. Se till så biffarna är helt genomstekta och inte rosa i mitten, kör ytterliggare 5-10 min i så fall. Förvara biffarna i en aluminiumform under tiden du vispar ihop såsen så håller de värmen.

Sila stekskyn från plåten och den smälta ost som runnit ut. Vispa ner i en traktörpanna med ca 6 dl köttbuljong. Rör ner sweet chilisåsen och pressa i vitlöken. Runda av smaken med en burk creme fraiche och smaka av med salt & peppar om det behövs. Lägg biffarna i såsen och strö över finhackad persilja.

Välj en smakrik ost som tex cheddar eller gruyere som du skär i kuber.

Tryck i en ostkub i varje biff.

Lägg på smord plåt och stek biffarna i ugnen.

Vispa ihop såsen med lite av stekskyn från plåten…

Förvara biffarna i aluminiumform under tiden du gör såsen så håller de sig varma.

Ner med biffarna i såsen och strö över lite hackad persilja. Klart! 😉

LOADING..