Toscapäron

Päron med toscatäcke är en riktig höst-dessert tycker jag som går väldigt snabbt att svänga ihop. En klassiker med vaniljglass, som barnen brukar älska! Du kan använda vilka nötter du vill i princip, hasselnötter, mandlar, cashewnötter, eller som jag gjort här; paranötter! Solrosfrön går också bra för de som är nötallergiker. Idag blir det lasagnette till kvällsmiddag här i Öjkroken och toscapäron till dessert! Barnen har ju börjat skolan så vardagarna börjar mer och mer ta form efter ett långt sommarlov, ganska skönt att återgå till de ”vanliga” också! Nästa milstolpe att se fram emot är ju faktiskt julen, inte allt för långt borta längre… 😉

Det här behöver du : 
6 päron
50 gram smör
knappt 1 dl strösocker
200 gram hackade nötter, mandlar etc. jag använde paranötter
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

GÖR SÅHÄR :
Skala päronen och skär av lite i botten så dom står stadigt. Smält smöret i en kastrull och rör ner resten av ingredienserna. Fördela smeten över päronen och gratinera i ugn 220 grader ca 15 min. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Välj päron som inte är ”stenhårda” utan lite mer mjuka i konsistensen.

På med toscasmeten.

Nu får de gärna få svalna en aning och sedan före servering ösas med skyn från botten.

Mumsa på!

Toscapäron, en hederlig, gammal klassiker!

LOADING..