Kryddig korvgryta på muurikkan

Igårkväll när vi kom hem satte vi oss ute vid elden och lagade en god korvgryta på muurikkan. Efter en heldag i Kårehamn med fisketävling, segelbåtsutflykt och picknick på bryggan så smakade det gott med en varm gryta! De ljumma sommarkvällarna blir mer och mer behagliga (läs mindre ljumma) och mygg o flugor försvinner så sakteliga! Härligt!! 😛 Denna gryta gjorde jag på en grillbricka jag hade i frysen sen tidigare i somras. Scans kryddiga korvar är riktigt goda både som dom är på grillen, eller i mindre bitar i en mustig sås!

Det här behöver du : 
600 gram blandad kryddkorv (Scans grillbricka; Txistorra, Santoreggia, Bratwurst)
1 stor gul lök
150 gram färska champinjoner
1 burk Mutti tomatkross + en skvätt vatten
1½ dl ketchup
Några droppar D´Elidas chilisås
2 köttbuljongtärningar
6 dl gräddmjölk
1 burk creme fraiche
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna. Fräs på allt med lite smör eller flytande margarin i muurikkan eller stekpannan. När allt fått lite färg, slå på de krossade tomaterna, skölj ur burken med lite vatten och häll i. Tillsätt sen resten av ingredienserna och låt allt få puttra på låg värme ca 15-20 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar! Servera med ris eller pasta!

Det är fräs i muurikkan! 😉

En god korvgryta ska smaka mycket tomat!

Gott var bara förnamnet, alla åt så det stod härliga till, en liten portion blev över, å då var vi 3 vuxna och två barn! Hungriga – ja!! 😉

LOADING..