Grönsaksstavar och supergod dipp!!


Gokväll alla rara bloggläsare! Hur har ni det i värmen? Här håller man nästan bokstavligen på att flyta bort! Dagen idag har jag tillbringat med barnen vid och i poolen, så otroligt svalkande och skönt det är att doppa sig  i ett något svalare vatten än vad utetemperaturen visar! Efter en timme i poolen började iallafall jag frysa men inte Joline, hon har varit i non-stop 5 timmar i sträck. Max han får tyvärr inte bada ännu, bara plaska med fötterna och stänka på alla andra och äta glass. (pga. gipsade armen) Guuuud va vi ska bada när gispet är borta, för han är ett riktigt bustroll i vattnet när de väl gäller! 😉

Och jag skojar inte om jag säger att dom lätt har ätit en sisdär 5-6 isglassar var och hinkat i sig mängder vatten, det behövs verkligen. Att bara sitta still i skuggan blir man svettig av!

Såna här dagar är inte gjorda för matlagning och då måste man ha ett ess i skjortärmen. Som tur var åt vi en stadig lunch innan poolen så vi skulle ”stå oss länge”. Men både solen och ”sjön” suger sägs de ju så väl hemma nu ikväll var alla jättehungriga men inte ”MAT-hungriga” så det fick bli grönsaksstavar och en god, kall dipp jag gjorde på turkisk yoghurt! Detta är mitt absoluta toppen-recept på en kall sås till grönsaker, 5 minuter skära och röra sen e de klart! 😛

Ikväll är det Jamie oliver kl 21:30, de får man inte missa… Å imorgon börjar hela familjens stor-favorit : ”Sommar med Ernst”!! Inte glömma de heller!

Grönsaksstavar :
Morötter
Gurka
Zucchini
Rädisor
Avocado
Plommontomater

Yoghurt-dipp till grönsaker :
3 dl turkisk yoghurt
2 finrivna vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk flytande honung
½ tsk trocomare örtsalt
Grovmalen svartpeppar
ev. salt

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till dippen, smaka av om det ev. behövs salt eller mer peppar!


Alfred har i flera veckor nu tagit både harungar, stora, fullvuxna harar, duvor, småfåglar och massor med möss och placerat dom i vackert blodbad på vår fina altan, fint styckade i smådelar… 🙁 *Gillar inte!!!* Den dan han kommer dragande med en orm och lägger på altanen då vet jag inte vad jag gör… Duktig, visst!! Men måste han lägga sina troféer på ALTANEN?? Gör era katter så också??!

 1. Måste ha halsband med flera saker som bjällrar och då får jag bara byten som inte ”hör”, ormar och kopparödlor å sånt…men hellre det än fåglar, möss och skator. :/
  Så fort dom är ljudlösa så är det vad som serveras åt mig. Fast jag inte vill ha! 🙂
  Så prova du halsband med bjällra, gärna nån namnbricka i metall edyl som den kan bjällra sig extra mycket mot.

 2. Alexandra!
  Det är himla skönt att alla inte tycker om samma saker, maträtter, tv-program etc, för fy så tråkigt livet hade varit! 😉

  Freedomtravel!
  En liten dessert-gaffel på fatet är ett bra tips till grönsaker som inte ”står upp” som avocado, rädisor och tomat! 🙂

  Tiagirl!
  Jag har lovat Alfred att aldrig sätta på han en bjällra, vilket oväsen för en katt att gå omkring med, o vilket stressmoment sen då… :/ Nä, då tar jag väl hellre de slaktade smådjuren då… 🙁

  Helena!
  Dom vill ju de… Men jag vill helst inte se!

 3. Grannens katter lägger upp råtttor på köksgolvet varje morron till frukost haha. det är deras sätt o via troffeer. Mina är innekatter så jag slipper sånt. ha en fortsatt trevlig sommar..

 4. Mina föräldrars katt släpade hem en orm förra sommaren och tog IN DEN i HUSET! Den låg och sprattlade på golvet…Till saken hör att min mamma är fruktansvärt rädd för ormar och att hon arbetar som dagmamma så hon hade ju huset fullt av barn… Min mamma stod på en pall, skakis, och sa åt barnen att gå och ta på sig skorna, dom gick ut och så fick en granne gå in och ta ut ormen, som dock var en kopparorm! En annan gång släpade katten in en vettskrämd fågel som sket ner halva huset… 😉

 5. Duktig kille Alfred är! Vi har kattlucka hos oss och det kommer in både det ena och andra men… ingen orm än så länge! Då jag har en fruktansvärd ormfobi skulle det vara min värsta mardröm.
  Lille 7-månaders katten tar än så länge bara in mossa men försöker sno bytet som stora katten kommer in med.
  På vår första katt hade vi bjällra på men si den lilla damen bet sönder alla bjällror så till slut fann vi det att det var lika bra att vara utan.
  Den var också den katten som en vinter radade upp 7 st småfåglar i en perfekt linje! Hm, vad säger man – duktigt kisse!

 6. Jag har två katter som släpar in döda smådjur, eller i alla fall dumpar dem på altantrappan, ända sen de första småfåglarna vågade sig fram i våras.
  Vis av förra årets erfarenhet så föredrar jag när de kommer hem med döda djur och inte skadade fåglar… Det är inte roligt att försöka få tag i en stressad fågel med bitsår samtidigt som katten tror att vi leker och man dessutom är en mesig tjej som gråter när djur eller folk inte mår bra. Det var lite kaos men till slut så tog jag tag i katten som i sin tur höll fast i fågeln och kastade ut bägge två och lät naturen ha sin gång medan jag snyftade i soffan. =)

 7. Vi har en innekatt så några större byten slipper vi få insläpade, däremot kan hon sitta på balkongen och jaga stora nattfjärilar och liknande som hon sen stolt kommer in och lägger i köket.

 8. Mina 4 små älsklingar är innekatter och jagar bara insekter och småfåglar, och de får inte käka upp dem heller! 🙂
  Men mina föräldrar har en utekatt som ÄLSKAR kopparormar och brukar släpa in dem levande i hallen. Pappa är livrädd för ormar så han blir totalt hysterisk! 🙂 Det var värre i början på sommaren, då blev det minst en orm/dag, nu tycks katten ha fattat att det INTE är välkommet, ha!

 9. Apropå bjällra på katt: mina föräldrars katt har det, men det tycks ju inte hjälpa direkt. Men han bryr sig inte om bjällran alls så det är inget stressmoment för den katten iallafall…
  Katter kan lära sig smyga så bra att bjällran inte låter något har jag upptäckt! 🙂

 10. Om mina katter la bytena på altanen så skulle jag vara nöjd. Min minsta lägger halvätna sorkar (lika stora som henne typ)bredvid min säng. Häääärligt att sätta i fötterna i resterna på morgonen. Ibland vaknar jag av att det knastrar under sängen när hon kalasar på en råtta…

 11. Vill bara tacka för ett underbart recept!! Har haft den som kall sås till grillat/stekt kött.Nu senast fick våra gäster stekt hästfilé med stekt färsk potatis och denna sås till. Var mycket uppskattat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..