Midsommarbakelser med jordgubbar & körsbär!


Midsommar står för dörren, jordgubbarna lyser röda i solen och på radion spelas sommarmusik som aldrig förr! Tårta och jordgubbar är de som gäller. Dessa små bakelser svängde Joline & jag ihop i morse och körde ner med till jobbet som en liten midsommarhälsning! Jag tror de blev både uppskattade och uppätna!

Överraskningar är det roligaste jag vet och att få pynta och dekorera mat och bakverk så detta var dagens höjdpunkt helt klart! 😉

Nu däremot, är det ER tur!
Midsommartårtan är tillbaka, vi kör samma tävling i år och nu är det DU som bidrar med bästa bild på ”Finaste midsommartårtan”.

Du har givetvis tid på dig över midsommar att både baka och fotografera, bilderna ska mailas till mig om du vill vara med i tävlingen. EN vinnare dras och priset är hemligt! Jag lägger ut mer info senare ikväll, men jag hoppas ni hänger på för det är otroligt inspirerande att se alla tårtor. Jag kommer att publicera samtliga bidrag här på Kryddburken.

Ljus rulltårta grundrecept :
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning :
3 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar

Garnering :
Florsocker
Vispad grädde
Körsbär
Citronmeliss + blommor

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och strösocker luftigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda ca 10-15 min i 200 grader. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med vatten och lossa försiktigt. Bred på fyllningen och rulla ihop från kortänden. Garnera med pudrat florsocker, vispad grädde och körsbär.


Rulltårtans fyllning med vispad grädde + småskurna jordgubbar.


Rulla ihop från kortänden.


Skär sneda bitar, (zick-zack) och lägg upp på serveringsfat.


Pudra över florsocker. Gör små gräddrosetter på varje bit. Och varsitt körsbär på toppen!


”Midsommar-dekorera” med citronmeliss och blommor. (Margueriter)

Klart att serveras!

LOADING..