Sommarlov för barnen & deras önskedessert!

Barnens sommarlov har nu börjat!! HURRA!!!! Ikväll har vi varit på skolavslutning i Köpings kyrka med Joline & Max och som vanligt fick dom åka cadillac! 😛 Det är sååå fint tycker jag när man fortfarande kan njuta av ”Den blomstertid nu kommer” och höra barnen sjunga och vara nervösa på allt dom övat! Dom va sååå fina allihopa!

Det är lite speciellt med avslutningar i kyrkan, och som jag även förstått på andra föräldrar vars barns skolor inte längre ”avslutar” i kyrkan alls utan enbart i klassrummen! Jag tycker det är synd för på nåt sätt blir det större verklighet på att skolan är slut och sommarlovet börjar! Eller så är jag bara gammalmodig av mig! 😉 Men fint är det…

Vi får se vad vi ska förgylla morgondagen med, årets första sommarlovs-dag och allt!!

Nu ska får ni barnens önskade dessert som dom fick välja helt själva! Chokladpudding med jordgubbar och grädde! Det hör inte till vanligheten att det serveras efterrätter hemma hos oss, kanske två, tre gånger om året men skolavslutning är ju ett ypperligt tillfälle att utnyttja tycker jag! Receptet kommer från Per Morberg, vilket jag har lagat flera gånger innan, supergott!!

4 port
Det här behöver du :
8 dl mjölk (standardmjölk)
1 dl råsocker (jag använde strösocker)
1 dl maizenamjöl
2 äggulor
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Värm alltsammans tills det börjar sjuda, rör hela tiden. När smeten tjocknar dra av från plattan och häll upp i portionsskålar, låt svalna något innan du ställer in i kylen. Ca 1½ – 2 timmar bör den stå så kallt så den stelnar ordentligt.

hokladpudding, jordgubbar och grädde avnjutes bäst i solnedgång på en altan…
Barnen tycker det är kul och blir extra tjusigt när jag ”piffar” något till dom.  Så citronmelissen jag lyckas få att växa så det knakar kom väl till pass och så lite ”flygande socker”!  😉


Mums!


Nu sover dom sött och jag ska nog snart göra desamma!

 1. Jag är också väldigt glad att mina barns skolavslutning hålls i kyrkan! Jag är inte särskilt kristen av mig men det är en härlig tradition och tillför en särskild känsla av högtidlighet och det är barnen värda denna dag :)) Mina barn önskade sig nästan samma sak till sin skolavslutning men ville ha kladdkaka istället för chokladpudding 🙂

 2. men gud så gott och så enkelt det verkar, kanske till och med jag som har tummen mitt i maten kanske kan slänga ihop detta? 🙂

 3. Skolavslutningar i skolan var så mysigt, alla var finklädda och tassade till kyrkan. Det var högtidligt på något vis så jag hoppas det inte försvinner. Och vilken god chokladpudding!

 4. Visst är det något speciellt med skolavslutningar i kyrkan, högtidligare och lite mer ”speciell” känsla. Hoppas ungarna era får ett härligt lov!
  Morbergs chokladpudding är svårslagen, helt klart.

 5. Jag har alltid tyckt att skolavslutningar i kyrkan är ganska tråkiga. Vi hade jättefina avslutningar på skolgården när jag gick låg- och mellanstadiet. Där vi hissade flaggan, sjöng och sen gick till baksidan och åt gräddtårta. I kyrkan har det bara varit tråkiga tal av präst, rektor och lite sång med några få utvalda.

 6. Min pudding stelnade aldrig, jag sjöd och sjöd och sjöd 5-7 min och den tjocknade aldrig, sen hade jag i en äggula till men det hjälpte inte heller. Nu har de stått kallt i 2h och ser ut som lyxoboy. Låter de stå ett tag till innan vi dricker upp dem..

 7. Min pudding stelnade inte heller men sökte på Per morbergs chokladpudding och så att det ska vara 1 dl maizenamjöl i också.
  Blir att testa igen imorgon.

 8. Ok, här kommer ett meddelande från jourhavande receptreparatören:
  Saknas 1 dl majsenamjöl i receptet ovan om ni frågor mig.
  Jag har nu reparerat mina flytande pudding-wannabees som stod i kylen genom att värma och tillsätta 1 dl utrörd maizena. De blev toppen efter det!

 9. Näe… Fy på mig…
  Jag använde maizena i receptet men det har tydligen fallit bort från inlägget jag skrev… Ursäkta mig så mycket!! <3

  Hoppas ni som provat och inte fick till det provar en gång till och svär gärna på mig ett par gånger så känns det bättre! 😉

  Hejja Vic för ditt laga-tisp!
  Kram Linda

 10. uff, jag tänkte att nej, inte ens detta kan jag göra 🙁 men då har jag förklaringen här. SYnd bara att den inte kom lite innan för jag hann hälla ut det eftersom det skulle bjudas på den. Men jag får prova igen en annan gång.

 11. Hej,jag har nu provat att göra denna chokladpudding för tredje gången men lyckas inte!! Den stelnar inte som en vanlig chokladpudding ska göra och det blir lixom som en tjock hinna på ytan..vad tror du jag gör för fel? Går precis efter receptet men den blir som en ”Jackypudding” man köper färdig i butik..om du vet vilken jag menar. På dina bilder ser den så himla fast och god ut!! Smaken är det ju inget fel på men jag vill ha en tjock pudding! :)ha en bra dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..