Piff & puff på altanen!


Ja, så skulle man kan kunna säga! Altanen på baksidan har i veckan blivit vårt nya projekt att piffa! Nicke har puffat och högtryckstvättat både altanräcken och golv och skrapat och målat, å fått lite hjälp av mig o morbror A. Nu är den skinande ren, allt vitt har torkat. Ett partytält är rest i ena änden, väggar saknas än så länge för jag köpte väl FEL väggar idag i Kalmar… Men väggar ska dit, så vi slipper myggen.

Parasoll med betongklump i andra änden. Vitt o fint, precis som allt nymålat. Ett skruttigt gammalt bord som vi har ute i skogen ska jag måla vitt imorgon, och likaså en köksö (BEKVÄM fr. ikea) som legat uppe på vinden hur många år som helst! Den har jag monterat ikväll och ska målas vit även den! Lite blommor har jag köpt, zinkbalja, krukor i zink, trådkorgar, myggljus, pilkorgar och strutkorgar!

Imorgon är stora PIFF-dagen, då får vi hem ett 220 bord i teak med 4 likadana positionsstolar. Kanonfint och verkligen som nytt till riktigt bra pris som vi fyndade hem från blocket i morse! Nya dynor har jag köpt till dom och tja, de kommer bli sååå fint!

Det är vad vi håller på med just nu om ni undrar!
Ni verkar har lite o dona med ni också för de va väldigt va tysta ni är! De brukar va lite mer fart bland kommentarerna! 😉 Ni kan väl berätta vad ni har för er, för jag är ju också rysligt nyfiken! Har ni sol och tryckande värme som vi? Semester nån? Är ni ute o flänger o badar, planerar skolavslutningar och student? Vad gör ni?? 😛

Nu ska jag sova, och se fram emot morgondagen som kommer bli den roligaste med att piffa, å pynta, å möblera och ställa iordning! Jag ska visa er hur det blev sen!

 

 1. nja,,,
  inte så mycket att fira här tyvärr…. förkyld och migrän… ingen lyckad kombo…

  sol, moln och härlig värme… å väntar på åska… men det kommer ingen 🙁

  semester…. suck… det är långt kvar…

  det enda jag pular med är att få min receptsamling i nån ordning så jag kan skriva ut och börja experimentera… jag har lite grejer att göra nu i två år framöver tror jag .:-)
  hoppas ni hade mys i gränna.. å väntar på mer roliga recept och fina bilder!!! kram DI

 2. Piff och puff på altanen låter kul – Piff och puff heter nämligen mina marsvin 🙂

  Jo, här är semester och idag åker vi till en våning vi hyrt för en vecka. Den ligger ca. 6 km härifrån Burg ute i Staberdorf *lol* Över pingsten organiserar vi där en träff för alla som gillar att fiska inkl. deras barn, fruar, svärmödrar osv. 😉 Det är nu 5:e gången och förra året var vi över 100 personer!

  Vi fiskar och grillar, röker ålar, näbbgäddor och torsk och det visas spön osv. Båtar har vi också liksom ett gäng kockar som t.ex. 2010 gjorde fritterade torskfilér mitt på stranden. En av dom jobbar på en fin restaurang i Hamburg och nu ska han visa ett par förslag på fisktillberedning som säkert ingen sett tidigar!

  Ha en bra pingst allihopa!

 3. Nu hoppas jag att min kommentar inte låter otrevlig för det är inte alls meningen, men kanske bristen på kommentarer kan bero på att blogggen inte riktigt är som den en gång var? Jag började följa den fr många år sedan, innan den blev så stor den är nu, och jag började detta för att det var en blogg om just matlagning och bakverk.

  Jag tittar fortfarande in troget nästan dagligen, men nu handlar inläggen allt som oftast om annat än matlagning, och jag personligen läser bara för matinspiration, inte för att se på hundbilder eller läsa om bröllopsdagar eller ifall pågens nya gifflar är något att ha (jag bakar ju allt själv ändå).

  Usch, jag märker att mitt inlägg an uppfattas som otrevligt, och du kanske tänker ”men det är ingen som tvingar dig läsa” – men som sagt så är min avsikt inte alls att verka elak, men jag tänker bara att det kanske är fler som är som jag, och som inte tycker det är lika kul längre, och därför är det lite fattigt med kommentarerna?

  Jag har många av mina favoritrecept (på bakverk framförallt) i denna blogg, men jag saknar lite det den en gång var. Hoppas du har en underbar sommar och orkar prova nya maträtter =)

 4. Har som de flesta haft långledig helg, bara varit hemma och fixat lite med blommor och äntligen! Tjoho, gjort klart min ört ”odling” eller vad man kan kalla det, mynta i kruka ( sprider sig som bara den ju…)sen finns allt nästan, det jag hoppas mkt på är min vitlöksodling, både stor och liten sort – ifjol blev det fiasko, men jordförbättring och mer sand så hoppas, hoppas 🙂

 5. Diana!
  Det lät verkligen inte kul… Migrän o åska i luften o tryckande värme är ingen bra kombination! Hoppas du snart piggnar på dig och lite roligt tidsfördriv är det ju nädå med receptsamlingar! 🙂 Kram!

  Kajomida!
  Nää, va festliga namn på dina marsvin! 😉
  Du, det där lät som en helt underbar vecka ni har framför er, så mysigt. Ha de så skönt nu!

  Sofia!
  Jag har såklart inte samma blogg som för 5år sen när jag började, det vore väldigt tråkigt om saker och ting inte går framåt. Allting utvecklas och mer och mer känner jag att jag har annat att skriva om och kompensera med som känns kul. Men även då efterfrågan på just lite ”annat” varit stor då många hängt med här länge o vill veta mer runtomkring mig, (ja, fast inte du då) och jag tar det inte alls som negativ kritik på något sätt, var o en har rätt till sin åsikt! Ha en underbar sommar och hoppas du hittar lite tips o inspiration här i fortsättningen också!

  Viola!
  Härligt med kryddodlingar, jag kämpar på med mina små jag, det som verkligen växer så de knakar här är timjan, rosmarinen får jag inte riktigt fart på men den kanske kommer! Färsk vitlök är något jag inte skulle våga mig på, så jag håller mina tummar för dig istället och hoppas du får en fin skörd!

  Må gott allihopa, stora kramar och ha en fin sommar! <3

 6. Åh, jag ser fram emot att se resultatet! Det låter som att det blir kanonfint.

  Ja, inte blir det mycket tid över för datorn i denna sommarhetta. Jag har sen en vecka tillbaka sommarlov från universitetet och har mest träffat kompisar, haft picknickar, grillat och bara njutit av sommar och ledighet! Men det är nästan så att man längtar liiite efter en regnig dag så att man får ta sig an alla bloggar man missar när solen bara skiner och skiner. 🙂

 7. Hej!

  Äntligen har sommaren kommit här hos oss i norrbotten också 🙂 Här har vi just nu 26+ grader i skuggan och 35+ i solen.

  Tack för en jätte fin blogg som alltid är så rolig att läsa. Är in nästan varje dag. Önskar dig och din familj en jätte härlig sommar! //Linda från norr

 8. Önskar jag hade tid att fixa utomhus också men har högtryck på jobbet så vi kör dubbla skift(8-20) just nu, och imorgonkväll så sätter jag mig i bilen och kör Boden-Umeå-Boden för att hämta hem en hund (till) 🙂
  Helgen tänkte jag viga åt att utrota tistlar i blomrabatterna samt låta vår nya familjemedlem bekanta sig med omgivningen.

  Nu ska jag stoppa ena hunden i badbaljan sen väntar efterföljande föning & klippning – allt för att underlätta för de slå liven i denna värme.

 9. Just nu är det myyyyycket på jobbet, med möten, utvärderingar, utflykter och en massa annat (jobbar på skola/fritids) och som pricken över i fick jag ett migränanfall som varade i dagarna två i veckan som var. Men nu är det helg och jag mår bra och jag ska fixa i ordning på min balkong med blommor, äta gott och bara slappa så jag orkar med en ösig vecka som nästa vecka verkar bli. Ha en go helg!

 10. Här är det som vanligt bara jobb inget semester än och man pendlar mellan malmö o köpenhamn, jag läser din blogg inte dagligen som innan även om jag önskar jag gjorde det, men du är alltid en inspiration källa, jag ser fram emot o se resultatet ha en underbar sommar nu

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..