Muurikka – Kyckling i stark sås & vårrullar


Första middagen hemma i Öjkroken är serverad! Igårkväll satt vi oss ute vid elden och lagade maten på muurikkan. Jag tog upp två brösfiléer av majskyckling ur frysen och ett paket vårrullar, väldigt enkel matlagning, men tusan så gott! Och med lite lök, purjo, paprika, chili och ananas blev det en himla god kombination av allt! Såsen här är stark, så dra ner på chilin eller välj en mild sweet chili om du inte vill ha det så hett! 😛

Det här behöver du :
2 majskyckling bröstfiléer
1 knippe färsklök
1 knippe sparris
1 purjolök
1 röd paprika
1 röd chili
1 ananas
2 dl sweet chilisås (stark)
1 liter kraftig kycklingbuljong (alt. vatten + tärning el. fond)

GÖR SÅHÄR :
Strimla kycklingfiléerna. Skala och skär lök, purjo och paprika i slantar. Skär sparrisen i bitar. Skala ananasen och skär upp i slantar. Finhacka chilin. Fräs på kycklingen i muurikkan så den får lite färg. Tillsätt grönsaker och frukt. Slå på sweet chilisåsen och vänd runt. Späd med buljongen och låt den koka in efterhand. Låt puttra tills du fått en lite tjockare konsistens på såsen. Servera med vårrullar som du värmer på längs kanterna på muurikkan!

 

 

LOADING..